Де скуштувати крафтове пиво у Львові: ТОП-5 закладів

Новина - Дозвілля та їжа - Де скуштувати крафтове пиво у Львові: ТОП-5 закладів

Новина - Дозвілля та їжа - Де скуштувати крафтове пиво у Львові: ТОП-5 закладів

Дозвілля та їжа
26 квiтня 2016 17:56

Що таке крафт? Чому він смачніший за масове пиво? Де можна почути про нього більше, а головне, де спробувати? Редактор cf.ua Олександра Власюк  пропонує відвідати п’ять львівських закладів, де вас пригостять пивом зі справжнім смаком.

Отже, крафтове пиво – це протилежність масовому. Особливі смаки, чіткий контроль якості та кропітка робота пивовара. Американські стандарти крафтового пива прописані чітко, а от у Європі це питання дуже розмите. Головним орієнтиром залишається смак, його винятковість, неповторність, а, часом, і незвичність.


Ресторан Delicateka, вул. Друкарська, 11

Delicateka_Львов

Delicateka – єдиний неспеціалізований пивний заклад у нашому списку, тому що це, насамперед, бургерна. Дуже "грамотна" бургерна, я б сказала. Відповідно тут підійшли і до вибору напоїв. На кранах (тобто розливне) три сорти, названі на честь справжніх чоловіків: Hemingway (Dark), Thompson (Lager) та Vonnegut (Ale). 

Delicateka_Львов_Пиво+бургер

Асортимент пляшкового пива періодично змінюється, ми застали кілька сортів українських "VarVar" та "Ципа", трапляється й бельгійське. До пінного вам запропонують, звісно ж, бургер. Рекомендую апетитний "Текс-Мекс" у компанії пана Курта (Vonnegut (Ale)). 

Delicateka_Львов_Пляшкове пиво

Барна стійка для фанатів блискавичних рухів барменів та кухарів. Широкий дерев’яний стіл біля вікна для великої компанії, щоб спостерігати за розміреним життям львівського середмістя. Не забувайте й про терасу, що притулилася до бургерної з боку вул. Лесі Українки. Навесні немає кращого столика, аніж на повітрі.


Ресторан "Пошта на Друкарській", вул. Друкарська, 3

Пошта_Львов_Пошта зал

У цьому закладі багато фішок: надзвичайно велика колекція листівок, верстат, для їх виготовлення, нарізанці (галицький аналог пасти) власного приготування… Але нас, звісно, зацікавило інше. Надзвичайно велика колекція європейського пляшкового крафтового пива. 

Пошта_Львов_Пляшкове

Найширше тут представлені дві пивоварні: De Molen з Нідерландів та шотландці Brewdog. Також у наявності ексклюзивне бельгійське пиво Westvleteren Trapist (зварене монахами). Вартість останньої в Україні пляшки цього напою – 2500 грн. Окрім вищеперелічених сортів також можна придбати норвезьке, бельгійське та данське пиво, від найсвітлішого лагеру до надзвичайно темного імперіал стауту. 

Пошта_Львов_Тартар і пиво

Пропоную спробувати нідерландське темне пиво "Heaven&Hell" від De Molen. Це міцний імперіал стаут з насиченим кавовим присмаком та чіткою гірчинкою. Смакує з тартаром і хрусткими чіпсами з лавашу, перевірено! Влаштуйтесь на просторій терасі закладу, чи, принаймні, біля великого вікна в одному із залів.


Паб Kraft, пл. Маланюка, 1

Kraf_Львов_Крафт.зал2

Для львівських шанувальників хорошого пива ця назва доволі промовиста, адже паб Kraft наразі має найбільшу колекцію пляшкового крафтового пива у місті. Також немало тут і розливного, загалом працює 10 кранів.

Kraf_Львов_Лінійка пляшки

Для шанувальників ретро, чи то пак, класики, окрім українського та закордонного крафту є й регіональні бренди ("Опілля", "Жигулівське" і т.д.). У підвалі пабу регулярно відбуваються дегустації нових сортів для всіх охочих.

Kraf_Львов_Лінійка розливне

У виборі страв до пива раджу спитати поради офіціанта, щоб не перебити смак напою закускою. Ми вирішили доповнити келих пива "БОТЕ" від BEER CRAFT тарілкою картопляних чіпсів.

Kraf_Львов_Пиво+чіпси

І не забудьте спробувати пляшкове крафтове з Польщі, адже ці сорти ви не знайдете більше ніде у Львові.


Паб "Човен", вул. Вірменська, 33

Човен_Львов_Бар

"Човен" – це пивний бар, у якому представлено найбільший вибір розливного пива в місті. Зазвичай тут є 15 сортів і сидр. Замовити можна і пляшкове, але власники закладу акцентують увагу саме на розливному пиві, адже вважають його найбільш автентичним.

Човен_Львов_Лінійка пива

Щоб не розгубитись, скористайтесь пивною картою. До вашої уваги детальна характеристика кожного сорту: міцність, гіркота, колір, відтінки смаку. Карта регулярно оновлюється, нові сорти додаються щодня. Тут ви знайдете пиво від VarVar/Lisopylka, White rabbit, Mad Brewlads, "Ципа" та багато інших.

Човен_Львов_Пивна карта

Є запитання? Прямуйте на бар! Бармен не лише розповість усі деталі, а й дозволить продегустувати різні сорти пива. Спробуйте не загубитись в інтер’єрі "Човна", де ліхтарі підписані назвами сортів хмелю, поруч з баром "пливуть" рибки-шишки, а на стіні навпроти пивна формула.

Човен_Львов_Світле мясна тарілка

До головного напою тут пропонують різноманітні закуски: попкорн та арахіс, піцу, м’ясні та сирні тарілки, стейки. Раджу саме м’ясну тарілку, адже це асорті може підкреслити смак будь-якого пива.


Правда. Beer Theatre, пл. Ринок, 32

Правда_Львов_зал

"Правда" – наймонументальніший пункт нашого пивного маршруту, бо це не просто паб, а справжня пивоварня. Справжній прихильник пива просто не має права проігнорувати цей заклад. Наразі це одне з небагатьох місць, де створюється пивна культура України. Пиво тут варять щодня.

Правда_Львов_оркестр

Сорт, назву напою, над яким йде робота, та ім’я пивовара можна побачити на спеціальному табло. Зазвичай це Корі МакГіннес, головний пивовар "Правди". Іноді напій варять в колабораціях з іншими українськими та закордонними майстрами.

Правда_Львов_Лінійка пива

Щодня гостям закладу пропонують чотири сорти розливного та безліч варіантів пляшкового пива. Ми спробували "Світло", "Імбир", "Червоні очі" та "Стаут". Ілля Демковський, шеф-кухар закладу, до темного "Стауту" запропонував запечений кістковий мозок, який дуже зручно намащувати на тости, обов’язково доповнивши печеним часником.

Правда_Львов_Пиво.кістковий мозок

Варта уваги страва і надзвичайно цікава альтернатива пивним тарілкам (хоча в "Правді" і вони зовсім небанальні…). Словом, оберіть зручний столик, звісно, біля вікна і насолоджуйтесь.

Правда_Львов_магазин

А потім не забудьте відвідати крамничку на першому поверсі, де ви точно захочете взяти пляшечку "Правди" з собою. 

Джерело cf.ua

Львів у новинах: 

Де у Львові поїсти суші: огляд ресторанів

Де і за скільки замовити доставку суші у Львові: огляд онлайн-закладів

"Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова

Живе, крафтове, екзотичне: ТОП-10 місць де варто спробувати пиво у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах