На Львівщині екстремали мірялися силами на квадроциклах і баггі (відео)

фото з сайту autotravel.ua

фото з сайту autotravel.ua

Дозвілля та їжа
16 травня 2016 18:12

На околиці Львова гонщики з усієї України міряються силами на четвертому етапі національної першості із крос-кантрі. Майже півсотні спортсменів ганяють свої позашляховики "Лабіринтом Лева". Довжина дистанції — 96 кілометрів.

Ще донедавна крос-кантрійної траси тут не було. Її "з нуля" підготували спеціально для змагань. Круті повороти, перепади висоти і болото — подарунок від львівської погоди. Такі випробування чекають на зірвиголів у заїздах.

"Контактна боротьба у нас заборонена на квадроциклах. І зрізка теж. Але тут зрізати нереально. Учасники будуть їхати в каналі, оскільки в землі є брустери. Спортсмени дотримуватимуться правил", — каже співорганізатор змагань Руслан Савкін.

На пошуки гострих вражень вирушають і на потужних, однак легких машинах баггі. Ними керують пілот і штурман.

"Літровий двигун, 130 кінських сил, повний привід. Машинка підготована в основному для кільцевих перегонів, для швидкісної їзди насамперед. Відповідно налаштовані всі підвіски та амортизатори", — пояснює учасник змагань Олександр Ломакін.

Взаєморозуміння і злагодженості дій членів екіпажу — важливий фактор успіху.

"Завдання штурмана — допомагати пілотові, готувати його до поворотів, робити підказки щодо різних нюансів траси. Звісно, підтримувати морально. Бо за 1,5 години у насиченому темпі пілот втомлюєтьсяі може втратити пильність", — розповідає учасник змагань Денис Щербаков.

Штучних бар’єрів для екстремалів не створювали. Достатньо виявилось того, що підготувала природа. До речі, на Львівщині такі змагання проводять вперше. Це найзахідніша точка за всю історію стартів. За боротьбою екстремалів стежить п’ятиразовий чемпіон України з авторалі Василь Ростоцький.

"Всі автогонщики починають там..з картингу. Тут...у  зв’язку з тим, що в нас спеціалізованих картингових трас асфальтових — з ними проблема. А бездоріжжя і поганих доріг достатньо, це транспортні засоби, які позволяють дітям і людям зрілого віку пробувати себе", — говорить п’ятиразовий чемпіон України з авторалі Василь Ростоцький.

Після фінішу відчайдухи та їхній транспорт "приймають душ" віддалік від траси. Тут учасники переводять подих. На львівському етапі переможці заробляють 23 очки. Далі - змагання у Сумах і Харкові. А фінальний тур хочуть провести знову у "Лабіринті Лева".

Джерело: zaxid.net

Львів у новинах:

Обери собі друга: 5 собак тижня, які чекають на тебе (фото) 

Львів'янину на замітку: коли відкриють вулицю Франка для проїзду 

ТОП-10 найдешевших хостелів Львова

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах