Cтало відомо,які львівські озера є небезпечними

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Дозвілля та їжа
12 липня 2016 14:37

У Львові майже в усіх міських озерах виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Результати хімічних аналізів води, проведених хімічною лабораторією КП "Адміністративно-технічне управління" протягом ІІ кварталу 2016 року показали, що немає перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин лише у двох водоймах.

Зокрема, це такі водойми: став у Залізничному районі (вул. Щирецька,105) та став у парку "Снопківський" (вул. Кримська, верхня водойма).

Натомість у  семи водоймах виявили перевищення понад п’ятьох  показників концентрацій забруднюючих речовин. Це такі водойми: потік "Лисиницький" на вул. Тракт-Глинянський, 150; став на вул. Повітряній, 2; ставок на вул. Стрийській, 15; річка Зубра в с. Зубра; став на вул. Пекарській, 50; потік "Водяний" на вул. Авіаційній, 7; потік "Скнилівок" в с. Скнилів.

Як зазначив начальник хімічної лабораторії Ігор Гуменний, "перевищення шкідливих речовин в літній період є в місцях, де відбуваються застійні процеси, викликані надмірною кількістю рослинності та зменшення доступу кисню. У забрудненні водних джерел має місце і людський фактор, зокрема миття автомобілів у водоймах, засмічення їх відходами, адже розкладання поліетилену та пластику мають згубний вплив".

Нагадаємо, хімічна лабораторія щоквартально перевіряє показники якості поверхневих вод 35 водойм у Львові, проводить аналізи на наявність таких забруднюючих речовин як залізо, аміак, нітрати, нітрити, фосфати, хлориди, сульфати, завислі речовини, жири, синтетичні поверхнево-активні речовини, легко окислювальна органіка та нафтопродукти.

Читайте ще новини Львова:

Дізнайся: в яких озерах Львівщини дозволено купатися

Де поплавати у Львові:огляд відкритих басейнів (ціни, адреси)

Цікаве місто: ТОП подій літа у парках Львова

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах