У Львові проведуть "Фестиваль Параджанова на Левандівці"

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Дозвілля та їжа
15 липня 2016 17:18

У Львові з 19 по 28 серпня проведуть "Фестиваль Параджанова на Левандівці" у Культурно-мистецькому центрі "Супутник", що на вул. Повітряна, 20. В рамках фестивалю організатори запланували кінопокази, театральні вистави, візуальні проекти, музичні виступи, літературні зустрічі, дискусії, лекції та майстер-класи для дорослих і дітей. Про це інформують у прес-службі Львівської міської ради.

Організатор фестивалю – управління культури Львівської міської ради.

"Локацією фестивалю невипадково обрано відокремлений індустріальний і водночас історичний район Львова – Левандівку, адже саме на Левандівці вперше в Україні з’явилась вулиця Параджанова", – зазначають в управлінні культури.

Під час фестивалю організатори обіцяють виставку на тему постаті Сергія Параджанова у культурному центрі "Супутник". Проект куруватиме Вікторія Данелян з Музею сновидінь у Києві. У Левандівському парку просто неба показуватимуть фільми Сергія Параджанова та підбірку українського кінофестивалю "Wiz-Art".

"На День незалежності плануємо великий святковий концерт, а також спільно з львів’янами хочемо облаштувати на території Левандівського парку справжній блошиний ринок, яким так любив прогулюватись Сергій Параджанов", – додали організатори.

Літературні заходи для фестивалю підготує Офіс міста літератури ЮНЕСКО. На Левандівці відбуватимуться зустрічі з письменниками, читання, літературні сніданки, музично-поетичні вечори та дитячі літературні майстер-класи.

Також у рамках фестивалю відбудуться лекції, зустрічі та дискусії з кінознавцями, істориками мистецтв, людьми, які працювали у команді Параджанова.

Вхід на всі заходи – вільний.

Деталі програми публікуватимуть на сторінці фестивалю у Facebook.

Читайте ще новини Львова:

Диван зачекає: куди піти у Львові на вихідні 15 та 16 липня

Де можна відпочити і поплавати поблизу від Львова

Сніданки у Львові: джаз, майстер-класи і смаколики

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах