До Львова привезуть тварин з харківського зоопарку

фото з сайту zoo.kharkov.ua

фото з сайту zoo.kharkov.ua

Дозвілля та їжа
29 липня 2016 17:35

Жителів харківського зоопарку, які бояться шуму, переселять до Києва, Одеси та Львова

У Харківському зоопарку почалася масштабна реконструкція, і частині тварин доведеться на два роки поміняти середовище проживання. На цей час харківських вихованців поселять в інших регіонах України. Деякі хижаки можуть повернутися додому з потомством.

Тварин з Харкова вже погодилися прийняти зоопарки Одеси, Вінниці та Києва. ". Переїде невелика частина тварин, здоров'ю яких можуть нашкодити шум, неспокій і стреси, викликані реконструкцією. Решта залишаться", - розповів "Сегодня" директор зоопарку Олексій Григор'єв.

Троє макак-резусів і чорний ягуар вже змінили прописку і вирушили в зоопарк "Лімпопо" у Львівській області. Транспортував тварин сам співзасновник Олександр Метелиця. "Це нормальне явище, коли зоопарки допомагають один одному абсолютно безкоштовно. Тварини перенесли дорогу добре. Макак-резусів, самця і двох самок ми поселили в світлий просторий вольєр. А самку ягуара якраз давно шукали, бо у нас живуть два самці", - розповів нам Олександр Метелиця.

У самки зараз настав період в'язки, і в "Лімпопо" сподіваються, що у неї складуться відносини з одним із самців. Останній раз дитинчата у хижачки були років шість тому, і весь цей час вона жила без пари. Поки ж ягуари знаходяться в різних вольєрах і контактують під пильним наглядом фахівців. Коли відносини у пари складуться, їх поселять в один вольєр. Якщо все вийде, то через 95-100 днів можна очікувати поповнення потомства.

Харківських тварин інші зоопарки приймають безкоштовно

Олександр Метелиця додає: за договором між зоопарками перше "кошеня" обов'язково передадуть до Харкова. Львівський зоопарк може залишити друге дитинча. "Лімпопо" також готовий розквартирувати свинохвостих макак, яких немає в їх колекції. А ось підселювати в вольєри тварин одного виду Олександр не візьметься, щоб уникнути сварок, адже відносини між групами в одному приміщенні складаються роками. Також в харківському зоопарку повідомляють, що найближчим часом на тимчасове місце проживання переїдуть бізони, і шотландська високогірна корова.

Незважаючи на реконструкцію, по алеях зоопарку все ще можна погуляти, але тільки в складі екскурсійних груп. "Це необхідно, щоб відвідувачі не потрапили в канаву або інше небезпечне місце , черезу  проведення будівельних робіт Екскурсії проходять щодня, закриватися повністю ми не будемо.", - Сказав Григор'єв. Бажаючі можуть підходити до головного входу щогодини з 10:00 до 16:00. Крім вхідного квитка (дорослим - 40 грн, дітям з 5 до 12 років - 10 грн, дітям до 5 років - безкоштовно), кожному за екскурсію потрібно буде доплатити 5 грн.

Коли ж наші тварини повернуться після реконструкції, їх розселять відповідно до зоогеографічних зон. У зоопарку з'являться "Африканська савана", "Амазонский ліс", "Королівство слонів" і "Планета мавп". Відвідувачі зможуть побачити природу у взаємозв'язку, дізнатися, в яких умовах живуть ті чи інші тварини, чим харчуються, хто їх сусіди, суперники і вороги. З'являться нові види тварин, вхід в зоопарк обіцяють зробити безкоштовним.

Читайте ще новини Львова:

Біля Львова відкрився великий пляжний комплекс: відгуки львів'ян

Якою буде погода у Львові на вихідні

У Львові відбудеться графіті- фестиваль: де і коли

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах