"Етновир" у Львові збере цілий світ

фото з сайту panukraine.ua

фото з сайту panukraine.ua

Дозвілля та їжа
15 серпня 2016 14:10

24-28 серпня у Львові зберуться колективи з різних країн світу і представлять увесь колорит свого фольклору на міжнародному фестивалі "Етновир", повідомили організатори.

Цього року участь у фестивалі візьмуть  фольклорні колективи із Сербії, Польщі, Чехії, Індії та, звичайно, України. Основною локацією  фестивалю стане головна площа міста Лева – площа Ринок. Також особливі заходи у рамках фестивалю відбуватимуться на площі Музейній.

"Кожного року ми обираємо нові колективи, які виділяються харизмою та сильною хореографією. Зараз ми долучили до учасників дуже яскравий колектив – "Panghat Performing Arts Group" з Індії. Колектив добре відомий у світі широким розмаїттям народних танців. Деякі з яких, кажуть, були передані самим Крішною. Чи це в честь богів, чи для проведення весіль, але кожен танець має свій власний традиційний костюм та оригінальну народну музику. Львів’янам та гостям міста буде на що подивитися", – зазначив директор Міжнародного фольклорного фестивалю "Етновир" Андрій Сидор.

"Panghat Performing Arts Group"  представляє 23 танці хореографа Дейв Чайтаньї, майстра священних і традиційних танців. Завдяки веселощам та динаміці, цей колектив переносить аудиторію в серце справжніх традицій Гуджарату. Для свого першого виступу в Україні, Panghat також представить новий тип музики, пов'язаний з храмовою традицією.

"Ми дуже раді, що виступатимемо на фестивалі "Етновир" у Львові. Чули, що це гарне місто. Наш колектив налічує 21 учасника,  серед яких – талановиті музиканти, танцюристи та співаки. Разом із собою ми привеземо частинку нашого фольклору: запальні танці, унікальні костюми та цікаві постановки. Ми поділимось своїми легендами та цікавими рецептами нашої кухні", – розповів керівник колективу ""Panghat Performing Arts Group" Дейв Чайтанья.

Також у рамках фестивалю "Етновир" відбудеться "Етнофешн" - абсолютно новий формат фестивалю - показ мод у етностилі від учасників фестивалю та відомих дизайнерів. Традиційно діятиме і ярмарок "Кухні народів світу". А ще відбудуться батли оркестрів колективів та традиційний вечір дружби – вечір єднання та взаєморозуміння.

Нагадаємо, що Міжнародний Фольклорний Фестиваль "Етновир" відбувається під егідою Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв (CIOFF®) при ЮНЕСКО та Міжнародної Організації Народної Творчості  (IOV). Організатор - Громадська організація "Етновир" за підтримки Львівської міської ради.

Читайте ще новини Львова:

Вуличні заходи у серпні: яскраве дозвілля без алергії

Неймовірна "Блакитна лагуна" на Закарпатті: як дістатися

Короткі мандрівки: що подивитися поблизу Львова за один день

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах