Бюджетна Європа: ТОП-5 ідей, куди поїхати зі Львова на Новий рік

Новина - Дозвілля та їжа - Бюджетна Європа: ТОП-5 ідей, куди поїхати зі Львова на Новий рік

Новина - Дозвілля та їжа - Бюджетна Європа: ТОП-5 ідей, куди поїхати зі Львова на Новий рік

Дозвілля та їжа
23 листопада 2016 15:53

Сніг, яким несподівано посеред листопада замело Львів, непомітно нагадав: ще трохи – і повітря запахне мандаринками, а все місто засяє гірляндами та ялинковими прикрасами, прийде святий Миколай, а за ним і Новий рік. Насправді зараз сам час, щоб всерйоз підійти до планування новорічно-різдвяних канікул: що далі, то дорожчими ставатимуть квитки і все менше залишатиметься дешевого незаброньованого житла. "Львівська газета" зробила для підбірку ідей, як цікаво і недорого зустріти рік Вогняного Півня.


Венеція і Мілан за 45 євро


Одне з найбільш відвідуваних міст світу потихеньку йде під воду, і є серйозні побоювання, що за кілька століть перестане існувати взагалі. У січні тут може неабияк дощити, але Венеція – це те місто, яке прекрасне за будь-якої погоди.

Отже, 27 грудня летимо з Кракова в основний аеропорт Венеції за 20 євро.

krakow_venice

Зверніть увагу на цікаву особливість Easyjet – charge стягується не за пасажира, а за сегмент. Відповідно, що більше людей летить, то дешевшими виходять квитки. Тут також варто пам’ятати, що ціни на житло у місті каналів та карнавалів зашкалюють завжди, а в новорічно-різдвяний період взагалі можуть виходити за рамки реального. Як опція – шукати розміщення подалі від центру, навіть з витратами на транспорт вийде все одно дешевше.

29 грудня їдемо автобусом Flixbus з Венеції до Мілана за 13 євро.

venice_milano

Зустрічаємо Новий рік у світовій столиці шопінгу і 1 січня летимо за 8 євро з лоукостового аеропорту Мілана "Бергамо" до угорського Дебрецена. Його називають "угорським Середземномор’ям", а відоме місто насамперед своїми термальними курортами. Окрім того, зручно розташоване: дві годинах їзди від українського кордону, а електричка до Чопа коштує всього 4 євро. А дорогою додому можна ще й відвідати колоритні закарпатські Берегове та Мукачеве, або прямим потягом поїхати до Львова.

milano_debrecen


Залягти на дно в Брюґґе, 38 євро


 

 

Невелике готичне містечко у Бельгії стало відомим завдяки фільму "In Bruges". А завдяки зв’язці лоукостових авіаліній та автобусів добратися туди можна за справжні копійки. Отже, 26 грудня – Ґданськ ? Шарлеруа за 10 євро. Якщо зустрічати католицьке Різдво на Балтійському морі не дуже хочеться, як варіант можна летіти з Варшави за 24 євро рейсом Ryanair.

 

 

gdansk_crl

З аеропорту в Брюґґе їдемо за 5 євро автобусом Flibco. Ця компанія продає квитки від 5 євро у багато навколишніх міст, наприклад, у Гент, французький Лілль чи Люксембург.

flibco_bruges

За пошуки житла у Брюґґе варто взятися заздалегідь – місто дуже туристичне і дуже мале.

Із Брюґґе місцевою електричкою за 5 євро їдемо в сусідній Гент, який менше розпіарений, але не менш чарівний. Уже знайомим Flibco їдемо до аеропорту, а звідти – за 13 євро летимо до Кракова.

crl_krk


Євротур Вроцлав – Прага ? Краків за 11 євро


У Європі, крім лоукостових авіаліній, також популярні бюджетні автобуси. Зазвичай це великі комфортні автобуси з туалетом, інтернетом та розетками, а квитки коштують залежно від вільної кількості місць на конкретний рейс. Найбільший у Польщі – це Polski bus, який нещодавно об’єднав свою мережу з німецьким Flixbus, що означає – ще більше ідей для бюджетних мандрівок усією Європою. Кожну нову партію квитків "Польський бус" починає продавати по одному злотому, на Новий рік їх уже розкупили, але дешеві, хай і трохи дорожчі, квитки ще є. Отже, 31 грудня їдемо з Ряшева до Вроцлава за 16 злотих.

Як варіант, дорогою можна заїхати до Кракова і зустріти Новий рік там. 3 січня за 17 злотих їдемо до Праги, і 5 або 6 січня повертаємося до Кракова за 14 злотих.

rze_wro

wro_pra

pra_krk

Будапешт і Берлін за 52 євро

Киянам до Будапешта зручно добиратися прямим рейсом Wizz Air, а деколи цей варіант буває не тільки зручним, а й дешевим – новорічних дат це не стосується, на жаль. Львів’янам і жителям інших міст Західної України найдешевше до столиці Угорщини добиратися через Чоп, а звідти прямим автобусом за 17 євро.

29 грудня з Будапешта летимо до Берліна за 30 євро.

bud_berlin

Зустріти Новий рік у Берліні варто тільки заради того, щоб зрозуміти, як українці насправді спокійно ставляться до піротехніки. Берлінці починають підривати численні петарди, ракети і все, що може вибухати і салютувати, мало не за добу до Нового року. Саундтрек залишається незмінним аж до ранку 1 січня, коли німецька столиця виглядає доволі моторошно: на вулицях майже нікого, а все навколо вкрите вражаючим шаром сміття.

Далі з Берліна є кілька опцій, як повернутись назад: або вже згаданим "Польським бусом" до Ряшева, або до того ж Ряшева, але літаком Ryanair: наприклад, 6 січня за 5 євро (або 2 січня за 20 євро).

ber_rze


Їдемо в Туреччину і зустрічаємо Новий рік у літаку


Зі Львова до найбільшого міста Туреччини літає турецький лоукост Pegasus, а з грудня він зв’яже прямими рейсами столиці України та Туреччини. Отже, вимальовується цікавий маршрут Львів – Стамбул – Анкара ? Київ.

28 грудня летимо до Стамбула за 60 доларів. 31 грудня квитки на нічний рейс зі Стамбула до Анкари коштують лише 11 доларів, назад повертаємося до Києва – 3 січня за 55 доларів.

lwo-ist

ist_ank

ank_kyiv

Дивись ще: 

Невже: лоукостер, який може почати літати зі Львова, запровадить безкоштовні рейси

Поїхали: у Львові відкривають для проїзду трамваїв дві ключові вулиці

Льодові скульптури, хода звіздарів та 12 страв: чим дивуватиме Різдвяний ярмарок на площі Ринок

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах