Новий рік та Різдво у Карпатах: ціни та деталі

Новина - Дозвілля та їжа - Новий рік та Різдво у Карпатах: ціни та деталі

Новина - Дозвілля та їжа - Новий рік та Різдво у Карпатах: ціни та деталі

Дозвілля та їжа
07 грудня 2016 15:01

Якщо ви мрієте побувати в зимовому казковому царстві, варто провести новорічні та різдвяні канікули у Карпатах. З перших хвилин перебування вас зачарує надзвичайно красива природа з білосніжними вершинами гір і ялинами, верхівки яких тягнуться до неба. Чисте гірське повітря наповнить життєдайною бадьорістю і енергією, яка знадобиться вам для романтичного і активного зимового відпочинку.


Місцеві новорічні та різдвяні звичаї і традиції


Зустріч Нового року тут святкують з надзвичайним розмахом і веселощами. Всі гірськолижні курорти і готелі пропонують цікаву святкову програму з щедрим застіллям зі страв національної кухні і напоями з місцевих винних льохів. Ви станете учасником веселих народних гулянь з карпатськими новорічними обрядами, іграми, конкурсами, вогнями і фейєрверками.

10d903854bf48857cb659ee6de679b6d Карпати на Новий рік 2017 і Різдво ціни, куди поїхати
Незабутнє враження в Карпатах на вас безсумнівно справить святкування Різдва. Воно проводиться в традиції стародавніх християнських обрядів. Тут його святкують двічі: 25 грудня, ті хто сповідує римо-католицьку віру, а 7 січня відзначають греко-католики і православні християни.
Скрізь, де ви зупинитеся, вас запросять бути учасником святої вечері, святого вечора, коли всі збираються за святковою вечерею, початком якого є сходження першої зірки. Вечеря в Святвечір за звичаєм – вегетаріанська. Вас частуватимуть варениками, пиріжками, млинцями і запеканками з пісними начинками, а також подадуть рибу. Всього на стіл ставиться 12 різних страв, на честь 12 апостолів, які були учнями Христа.
У цих краях дбайливо зберігають звичай колядування. Згідно йому молодь ходить по домівках, співаючи колядки – пісні, у яких величають господарів і бажають їм здоров’я й достатку. За це господарі обдаровують колядників грошима і пригощають різдвяними стравами.

64d0143a39588810548613321d9f1bb7 Карпати на Новий рік 2017 і Різдво ціни, куди поїхати
В День самого Різдва посівальники посипають поріг будинку і господарів зерном. При цьому говорять слова добрих побажань: "Сію, сію, посіваю, добра й радості бажаю". Різдво і весь тиждень до Нового року за старим стилем тут святкують з великим розмахом. В центрі кожного містечка, селища і гірськолижного курорту ви неодмінно зустрінете Різдвяний вертеп, відтворює сцену народження немовляти Ісуса. Традиційно, це макет маленької печери, в якій знаходиться хлів з фігурками Ісуса, Діви Марії і Йосипа. Іноді у вертепі розміщують ще фігурки ангела і овець. Біля вертепів проводяться театралізовані сценки з біблійних історій пов’язаних з народженням Спасителя і ходи в національних костюмах з різдвяною зіркою. На новий рік за старим стилем влаштовуються ігрища з переодяганнями, багаттями, веселі гуляння з рядженими, де водять по домівках "козу", роль якої виконує один з ряджених у костюмі кози. У народі козу вважають символом благополуччя і родючості, кажуть: "де коза рогом, там жито копною".


Де зустріти Новий 2017 рік в Карпатах


Новорічні та різдвяні свята в Карпатах – чудовий відпочинок, як для закоханих пар, так і для всієї родини. Хороша ідея – відзначити Новий рік командою співробітників або групою студентів. Це прекрасна можливість не тільки весело відпочити і розслабитися, а також краще пізнати один одного в невимушеній обстановці. Фото і відео, відзняті в горах, колоритні сувеніри, куплені в місцевих майстрів, ви будете розглядати ще багато років.
Зимовий сезон 2016-2017, пропонує багато чудових варіантів. Це сучасні гірськолижні курорти, приватні пансіонати і готелі з гарною інфраструктурою в карпатських селах, і різноманітні тури, що включають перебування у декількох містах і гірськолижних курортах Прикарпаття і Закарпаття.


Буковель


Найвідомішим і найбільшим гірськолижним курортом України є Буковель. Він знаходиться біля підніжжя однойменної гори в 38 кілометрах від районного міста-курорту Яремче Івано-Франківської області. Гірськолижний курорт відкрився в 2000 році і за кілька років придбав величезну популярність у туристів, любителів гірських лиж та екстремального зимового відпочинку багатьох країн. Буковель оснащений 62 високоякісними гірськолижними трасами з системами підсвічування і штучного засніження. Тут можна кататися навіть вночі, що імпонує фанатам гірськолижного спуску. Підйом на гірські вершини здійснюють 16 підйомників. Їх крісла мають спеціальне покриття, що відштовхує вологу і бруд. Три гори Буковеля розрізняються за рівнем складності спусків: для новачків, лижників зі стажем і професійних гірськолижників. До послуг гостей курорту працює 5 сертифікованих пунктів прокату, мають необхідне спорядження та обладнання для інших видів зимового спорту. 

fe1048d7a1ef868c559796204a9bab8c Карпати на Новий рік 2017 і Різдво ціни, куди поїхати
На курорті прекрасні умови для змістовного відпочинку дітей: працює дитячий розважальний центр, парк атракціонів, сноутюбінг, ігровий клуб і лижна гірка для дітей, різноманітні ігрові майданчики.

Ціни на Новий рік - приблизно 1500 грн/номер


Славське


Селище Славське – відомий український гірськолижний курорт, знаходиться у Львівській області. Перебування в Славському принесе задоволення не тільки від споглядання місцевих природних красот, але і викличе непередавані емоції після активного зимового відпочинку з катанням на лижах, сноуборді, санках і снігових мотоциклах. У пік сезону тут перебуває близько 7 тисяч осіб.
Завдяки рясним снігопадам, сніг у горах зберігається до квітня. Селище оточують 8 гір, на яких обладнані лижні траси. Різноманітність гірського рельєфу дозволяє кататися і новачкам, і спортсменам-гірськолижникам. Найбільша зона для катання знаходиться на горі Тростян, висота якої 1232 метри. Тут на вибір відпочиваючого 12 високоякісних трас. Їх загальна протяжність 22 кілометри, а довжина кожної траси від 1500 до 2000 метрів. Гора розділяється на 4 схилу: північно-західний, північний, центральний і східний. Там розташовані траси всіх рівнів складності, за винятком "чорних".
На вершину гірського спуску доставляють бугельні і крісельні підйомники, оснащені за сучасним технічним вимогам. Навіть, якщо ви не катаєтеся на лижах, варто здійснити підйом на вершину, насолоджуючись по шляху чудовою панорамою засніжених гір, прикрашені яскравою зеленню вікових ялин.a9927b04f789deb7bb87c181d8976e93 Карпати на Новий рік 2017 і Різдво ціни, куди поїхати

Місцеві кафе і ресторанчики готові запропонувати гурманам приголомшливі баранячі шашлики, грибні запіканки, налисники і деруни у сметані. А гаряче вино пахне запашними гірськими травами. Любителі національного колориту отримають задоволення від відвідування колиби. Так називається рублена хата, в центрі якої знаходиться вогнище з палаючим вогнем. Тут вам подадуть м’ясо смажене на рожні баранчика з вином або пивом. Новорічні та різдвяні свята проводяться в колибах в усталених національних традиціях.

Ціни на Новий рік та Різдво - від 500 грн/номер


Драгобрат


Перлиною українських Карпат, місцем паломництва любителів зимового екстриму є гірськолижний комплекс Драгобрат. Головний високогірний гірськолижний курорт Карпат розташований біля підніжжя гори Стіг висотою 1707 метрів. Драгобрат знаходиться в 8-ми кілометрах від селища Ясіня Рахівського району Закарпатської області. Унікальність курорту полягає в рельєфі гірських схилів і кліматі, який забезпечує рясний природний сніговий покрив з кінця листопада до середини травня.
Основним місцем для катання лижників і сноубордистів є схили гори Стіг. Всього на Драгобраті 8 маркованих лижних трас з перепадом висот до 500 метрів, що розрізняються рівнем складності. Для початківців гірськолижників відкрито навчальний схил, де проходить навчання технікам катання і падіння. Для гірськолижників, які мають досвід, пропонуються дуже красиві і нескладні траси, а також траси слалому-гіганта. Для гірськолижників-професіоналів і сноубордистів надається можливість відчути прилив адреналіну на внетрассовом катанні. Підйом на вершини схилів здійснюють 5 бугельних підйомників, найдовші з них – 1000 і 1200 метрів. 

cbbcf27c61f4380a95355ae617c7f044 Карпати на Новий рік 2017 і Різдво ціни, куди поїхати
Відпочивати тут можна всією родиною разом з дітьми. Спеціально для катання дітей обладнаний широкий пологий схил, на вершину якого доставляє бугельний підйомник з невеликою швидкістю. Поки батьки катаються, їхні чада можуть захоплююче провести час за іграми в дитячій кімнаті під наглядом вихователя.
Розміститися на туркомплексі Драгобрат можна в готелі на 74 місця або у двох котеджах на 20 відпочиваючих. Відпочити після катання можна на дискотеці, пограти в більярд, попаритися в сауні. В колибах готують смачні шашлики і влаштовують святкування Нового року і Різдва.

 

ціни на Новий рік та Різдво - від 800 грн/ліжко-місце


Карпати чекають гостей


d103482bd5bc6333f6b6119675e1510a Карпати на Новий рік 2017 і Різдво ціни, куди поїхати

Незабутній активний зимовий відпочинок можна провести на гірськолижних курортах Яремче, селищах Волосянка та Пилипець і багатьох інших, не менш примітних своєю красою, місцях Карпат. Для тих, хто любить поєднувати активний відпочинок з відвідинами знаменитих історичних і культурних пам’яток, туристичні фірми пропонують різноманітні маршрути, що включають відвідування найкрасивіших карпатських міст з відпочинком на гірськолижних курортах і святкуванням Нового року або Різдва. 

Вибравши підходяще для себе місце відпочинку на Новий рік, слід завчасно, не пізніше листопада, забронювати готель, пансіонат або приватний будинок, заздалегідь зробивши передоплату. Виконавши цю обов’язкову умову, ви не будете мати проблем з поселенням і повною мірою насолодитеся перебуванням серед мальовничих гірських ландшафтів Карпат.

Джерело: 2017rik.pp.ua.

Дивись ще: 

Різдво наближається: стала відома детальна програма заходів на зимові свята у Львові

Заробити на святах: де і скільки можна підробити на Новий рік та Різдво у Львові

Новий рік у Львові: на скільки зросли ціни на житло

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах