Свято наближається: стало відомо, якою буде головна львівська ялинка в цьому році та коли відкриття

Новина - Дозвілля та їжа - Свято наближається: стало відомо, якою буде головна львівська ялинка в цьому році та коли відкриття

Новина - Дозвілля та їжа - Свято наближається: стало відомо, якою буде головна львівська ялинка в цьому році та коли відкриття

Дозвілля та їжа
08 грудня 2016 16:27

Як і торік, головне новорічне дерево міста привезуть із Дрогобицького району, пише "Експрес".

Ялинку для Львова шукали майже два тижні й урешті в лісі біля села Опака натрапила на красуню. Зрештою, торішня теж була з цих країв.

"Тож везтимемо головну окрасу зимових свят 115 кілометрів, — розповідає Богдан Москвяк, директор ЛКП "Зелений Львів". — Її висота близько 19 метрів, а вік — понад 45 років. По ялинку вирушаємо 12 грудня. Цього ж дня її і встановимо. До 17грудня маємо закінчити прикрашання, адже 18-го ввечері — відкриття".

Цього року на придбання ялинки, її встановлення, на прикраси, ілюмінацію та охорону в міському бюджеті закладено 160 тисяч гривень. Торік це все коштувало міській скарбниці 124 тисячі.

Додамо, лісівники Львівщини готуються до "ялинкового сезону". Так, нині визначають і готують місця для реалізації новорічних ялинок.

Як розповів Львівським новинам онлайн Мирослав Пилипів, головний лісничий ДП "Бібрський лісгосп", на цьогорічну ялинкову кампанію лише цей лісгосп планує реалізувати 300 новорічних ялинок породи смерека.

"Для колективного святкування лісгосп постарається порадувати новорічними красунями дітей сиротинців, інтернатів, а також дитячі садочки. Разом з тим, плануємо цілий комплекс робіт з охорони шпилькових молодняків в передноворічний період, — каже Мирослав Пилипів. — Протягом грудня місяця та перших днів нового року влаштуємо рейди з перевірки насаджень, а також реалізації та перевезення новорічних ялинок. До цієї справи плануємо залучити працівників поліції, учнів шкільних лісництв, а також всіх небайдужих до долі лісу".

Лісівники нагадали, що за незаконну вирубку новорічної ялинки браконьєру доведеться сплатити збитки в сумі від 355 грн., а також штраф в сумі від 85 до 170 грн.

Дивись ще: 

Де покататися на лижах неподалік від Львова

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати

Різдво наближається: стала відома детальна програма заходів на зимові свята у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах