Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих

Новина - Дозвілля та їжа - Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих

Новина - Дозвілля та їжа - Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих

Дозвілля та їжа
19 травня 2017 15:07

У підземеллі львівської ратуші, що на площі Ринок, 1, створять Музей міста. У рамках міжнародного Дня музеїв, з 18 до 20 травня, львів’ян запрошують оглянути приміщення, де буде розташований музей, та долучитись до процесу його створення.

Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих фото

"Музей міста буде простором для тимчасових чи довготривалих виставок, запрошуватимемо кураторів, які пропонуватимуть свої ідеї для виставок, а найкращі будемо втілювати у цьому просторі. Загалом, це виставковий простір у форматі змінних виставок, що пов’язані з міською історією, культурою та концепції міста загалом", – розповіла ZAXID.NET Тетяна Бей, начальниця Музею міста ЛКП "Центр розвитку туризму Львова".

Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих фото 1

За її словами, над концепцією створення Музею міста працює близько десяти експертів та музейників, серед яких Зеновій Мазурик, віце-президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), засновник Музею ідей Олесь Дзиндра, начальниця міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, директорка Центру міської історії Софія Дяк.

Площа музею, за словами Тетяни Бей, становить приблизно 600 м2. До кінця року у підземеллі ратуші планують зробити ремонт та відкрити Музей міста. Тетяна Бей зазначила, що до кінця року планують відкрити приблизно шість залів для виставок, що стане першим етапом відкриття музей.

Організатори запрошують львів’ян взяти участь у створенні Музею міста та відвідати підземелля львівської ратуші, куди до цього часу не пускали відвідувачів. Зокрема, з 18 до 20 травня із 17:00 до 20:00 усі охочі можуть відвідати приміщення музею, що на пл. Ринок, 1, та поспілкуватись із організаторами.

Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих фото 2Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих фото 3Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих фото 4Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих фото 5Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих фото 6Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих фото 7Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих фото 8Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих фото 9Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих фото 10

Дивись ще: 

Львів'янину на замітку: навіщо потрібен біометричний паспорт та як його оформити

Дізнайся: які львівські ресторани потрапили у сотню найкращих в Україні

Допоможіть знайти: на Львівщині зник прооперований учасник АТО

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах