Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді

Новина - Дозвілля та їжа - Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді

Новина - Дозвілля та їжа - Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді

Дозвілля та їжа
26 жовтня 2017 15:43

Листопад потішить львів'ян і гостей міста фестивалями, цікавими концертами і неповторними атракціями.  А де буде найцікавіше, як завжди, підкаже VG Львів.


Фестиваль Свічок на Музейній

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото

10 – 12 листопада на площі Музейній (біля Домініканського собору) проходитиме Фестиваль Свічок. По традиції щороку тут створюється атмосфера неймовірного затишку, романтики та невимушеного спілкування.

Площа Музейна – це особливе місце Львова зі своєю історією та енергетикою. А при світлі свічок ця площа стає винятково затишною і романтичною. Тому Фестиваль свічок дуже пасує цьому місцю.

Також в рамках фестивалю для відвідувачів проведуть майстер-класи з виготовлення та ручного розпису свічок. Тож кожен охочий зможе створити свічку власними руками.

Протягом фестивалю у "Львівській свічковій мануфактурі" діятимуть знижки від 20% на весь асортимент товару.

Де: Площа Музейна

Коли:10 – 12 листопада, 11:00

Ціна: безкоштовно

Фейсбук


Концерт O.Torvald у Львові

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 1

19 листопада в рамках всеукраїнського туру в підтримку нового альбому до Львова завітає гурт O.Torvald, один з найпопулярніших гуртів на сучасній українській рок-сцені.

"О.Torvald" – український рок-гурт, заснований 2005 року в Полтаві. Перший студійний альбом "O.Torvald" вийшов 2008 року. Станом на 2016 рік гурт має 6 платівок. Зараз гурт складається з п'ятьох музикантів. З композицією "Time" гурт представляв Україну на Євробаченні-2017 у Києві.

Де: Malevich Night Club (пр-т В. Чорновола, 2)

Коли: 18 листопада, 18:00

Ціна: 250-570 грн.

Фейсбук


Фестиваль гостинності та готельно-ресторанного бізнесу у Львові

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 2

1-3 листопада у Львові вдруге відбудеться найбільший на теренах України фестиваль гостинності та готельно-ресторанного бізнесу – HoReCa Show Lviv. Відвідувачі матимуть змогу відшукати ефективні бізнес-рішення та нових партнерів для подальшої співпраці, та значно підвищити власний професійний рівень.

Фестиваль поєднає на одному майданчику виставку професійного обладнання та продуктів для ринку HoReCa, ярмарку фермерських та кварфтових продуктів, лекторії від провідних представників бізнесу та школа фуд-журналістики та ресторанних комунікацій, національний кулінарний конкурс, чемпіонати (міксологія, латте-арт, піца-майстри) та майстер-класи. В рамках виставки проходитимуть: дискусії, круглі столи, презентації, майстер-класи на різні тематики та з актуальних питань індустрії, а також буде встановлено рекорд України з приготування козацького кулішу, об'ємом 3000 л.

Де: Торгово-виробничий комплекс "Південний" (вул. Щирецька, 36)

Коли: 1 – 3 листопада, 10:00

Ціна: від 100 грн.

Тел.: (032) 295-12-96, (032) 295-48-12

Фейсбук

Сайт


Безкоштовний курс "Основи Web-розробки"

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 3

Ти хочеш стати web-розробником та створювати веб-аплікації та веб-сайти? Ти хочеш отримати максимум результату від затраченого часу? Ти не хочеш слухати лекції про програмування, а хочеш почати програмувати з першого ж заняття? Тоді курс від Logos IT-Academy саме те, що вам потрібно.

Він розроблений спеціально для людей, які хочу зробити перші кроки в сфері створення веб-алпікацій та веб-сайтів. Містить всю необхідну інформацію про HTML/CSS, JS та багато іншої цікавої та корисної інформації. Курс складається із 5 занять які відбуваються за графіком Пн-Вт-Ср-Чт-Пт з 09.30 до 11.00 ( група 1), з 11.00 до 12.30 (група 2) та з 12.30 до 14.00 (група 3).

Для запису на курс здійснюється відбір – ви повинні написати мотиваційний лист в обсязі від 200 до 500 слів, в якому розповісти, як бачите свою кар’єру в ІТ. Записатись можна за посиланням.

Де: Logos IT-Academy (вул. І.Франка, 61)

Коли: з 13 листопада

Ціна: безкоштовно (після проходження відбору)

Тел.: (067) 992-29-90

Фейсбук


Презентація книги "Львів  одне велике ліжко"

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 4

Перша Львівська Медіатека запрошує на презентацію дебютної книжки Сергія Топольницького "Львів – одне велике ліжко", яка відбудеться 1 листопада, о 19:00.

Звісно ж, усі чули про Львів – навіть якщо ніколи тут не були. Львів багатогранний – історичний та сучасний, кавовий та дощовий… А чи чули про Львів еротичний? Ні? А хотіли б почути? Одинадцять оповідань привідкриють ширму сексуальних уподобань місцевих жителів і покажуть буденне життя з іншого боку. Відверті, щирі розповіді про "Львів, час і секс" залишать по собі тонкий натяк. Післясмак чогось табуйованого і забороненого.

Автор – Сергій Топольницький – закоренілий програміст, що звільнився і почав писати інтимні оповідання, студент-психолог, який наслухався історій про збочення і сексуальні відхилення в сімейних парах, а тепер і письменник, що зібрав 11 реальних історії львів’ян про Львів, час і секс. Автор підійшов до справи не тільки творчо, а і професійно. Поради та вказівки львівських літераторів і авторів, послугували підтримкою в дебюті. І це ще більше надихнуло його на видання першої збірки.

На презентації автор розкаже про історію створення книги, а гості заходу зможуть поставити запитання автору та зробити з ним селфі, придбати примірник книги з автографом.

Де: Перша Львівська Медіатека (вул. Мулярська, 2А)

Коли: 1 листопада, 19.00

Фейсбук


Осіння зустріч з Богданом Бенюком

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 5

Богдан Бенюк — поза сумнівами, один з найпопулярніших нині драматичних українських акторів, лауреат Шевченківської премії, народний артист України.

Кожна зустріч з ним  – це мистецьке потрясіння, це справжній бенкет акторської винахідливості, імпровізації та людяності. Він володіє широким діапазоном: від ексцентричного Дулітла у "Пігмаліоні" Б. Шоу до саркастичного Яна у "Сентиментальному круїзі" Т. Кандали. Трагізмом безвиході і мудрості був сповнений його Езоп з однойменної п’єси Г. Фігейредо. Зворушливо-каскадний Швейк Я. Гашека перетворився на бенефіс Майстра.

Особливе місце в творчому доробку Митця займає звернення до драматургії В. Шекспіра. Серед ролей Б. Бенюка: парадоксальний у своїй людоненависті Яго з "Отелло"; у виставі "Буря" актор зіграв двох абсолютно різних персонажів:  владного царедворця, інтригана Антоніо і життєрадісного гультяя Трінколо. Сьогоднішній Річард для багатьох прихильників творчості актора став справжнім відкриттям-потрясінням глибиною та  багатогранністю невичерпного таланту актора, його мудрості у сприйнятті складної філософії Буття.

Міський Палац культури ім. Г. Хоткевича запрошує львів'ян на осінню зустріч із улюбленим актором, де Богдан Бенюк розповість цікаві історії із власного життя та поділиться планами на майбутнє.

Де: Міський палац культури імені Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1)

Коли: 6 листопада, 19:00

Ціна: від 100 грн.

Тел.: (032) 252-27-67

Фейсбук


Батл з бітбоксу "АМА Champion"

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 6

АМА Champion – це батл з бітбоксу для новачків та аматорів, що почав свою історію в Києві у 2015 році. Цього року захід переїхав до Львову і запрошує до себе не тільки бітбоксерів, а всіх хто відносить себе до хіп-хопу, або ж має бажання з ним познайомитись.

Бітбокс (англ. beatbox) – це мистецтво створення та імітації ритмічних рисунків (бітів) та мелодій за допомогою артикуляцій органами рота. При цьому сучасна техніка бітбоксу містить в собі безліч інших музичних областей. Для своїх виступів бітбоксери використовують такі електронні пристрої, як Korg Kaoss Pad 3, Ableton Novation Launchpad, та різноманітне ПО, щоб робити семпли і повтори своїм голосом – так званий live looping. Найчастіше бітбокс використовується як акомпонемент у хіп-хоп-композиціях. Вважається, що бітбокс є п'ятим елементом у хіп-хоп-культурі

Де: Культурний простір "Fredra.61" (вул. Олександра Фредра, 6)

Коли: 4 листопада, 18:00

Ціна: от 50 грн.

Реєстрація


BeWoman Festival

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 7

BeWoman Festival – проект для сучасних жінок, які прагнуть знайти себе, розвиватися та вдосконалюватися. Захід – мікс бізнес-ланчу, майстер-класів, закулісних розмов, а також історій успіху жінок. Подія пройде у два потоки: Selfmade (тут розкажуть, як полюбити себе, презентувати себе іншим, досягнути успіху у власній справі), Only you (допоможуть підібрати імідж, підкинуть ідеї де знайти пару та як побудувати стосунки).

Теми лекцій: любов до себе або впевненість, як секрет успіху; жіночі емоції: як ними керувати та де черпати енергію; як почати свій стартап або як жінка може заробляти гроші; керувати по-жіночому: краса та розум; тайм-менеджмент: жіноча проекція; розкрутка бізнесу в інтернеті; створи свій імідж; стиль одягу: презентуй себе правильно; красива жінка – здорова жінка; де знайти пару та як будувати стосунки; успішність і сексуальність: як зайти межу між ними та зберегти баланс; фото як у інстаграмі (як фотографуватися, робити селфі та обробляти фото).

Де: готель "Rius" (вул. Академіка Гнатюка, 12А)

Коли: 11 листопада

Ціна: 350 грн. (до 3 листопада), 400 грн. (до 10 листопада)

Програма фестивалю

Фейсбук


Допрем'єрний показ фільму "МІФ"

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 8

Це новий фільм від авторів стрічок "Війни за свій рахунок" та "Добровольці божої чоти" Леоніда Кантера та Івана Яснія, що розповідає історію життя та загибелі Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом.

"Новина про смерть Василя Сліпака стала болючим ударом для всіх українців, а особливо для культурного середовища. Знову гостро постало питання: Чи достатньо ми робимо для своєї країни в такий складний час, коли гинуть найкращі?

Сам Василь,  в одному зі своїх інтерв’ю сказав: "Вся кров, що сьогодні проливається за Україну, не повинна зупинити, або увергнути в депресію. Вона повинна дати імпульс для подальшої боротьби". Власне, цим фільмом ми продовжимо його боротьбу за те, щоб про події  в Україні знали правду. Знали з реальних історій великих особистостей. Якби ми придумували Міфа, вийшла б дуже пафосна історія. Коли дізнаєшся про життя Василя, важко повірити, що таке може бути насправді. І не переказати світові історію людини, яка прожила таке коротке, але неймовірно яскраве життя, було б злочином. Кого ми втратили – це й покажемо", – говорять автори.

У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель. Музику для фільму написали одні з кращих композиторів сучасності. Серед яких Євген Гальперін, що писав музику для Люка Бессона і був близьким другом Василя; Роман Григорів та Ілля Разумейко (формація NOVA OPERA) та Едуард "Діля" Приступа.

У прокат українських кінотеатрів фільм вийде в січні 2018 року.

В рамках промо-туру знімальна група відвідає кілька міст, покаже чорновий монтаж фільму та зустрінеться з глядачами.

Де: Планета Кіно в ТРЦ "Форум" (4DX) (вул. Під Дубом, 7Б)

Коли: 4 листопада, 19:00

Ціна: Вхід за доброчинними внесками (їх використають на промоцію фільму в Україні та світі)

Тел.: 0-800-300-600

Фейсбук


Концерт Леся Подерв'янського "Таинственный Амбал" та все найкраще!"

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 9

Гостро, іронічно, зухвало, гротескно і навіть трошки боляче – для нашого его, звичайно. Саме так пройде вечір-зустріч з найбільш некерованим українським драматургом Лесем Подерев'янським.

Герої Подерв'янського –- звичайні покидьки суспільства – люди, що глибоко загрузли в комплексах, стереотипах і самозахопленні: расисти, гомофоби, алкоголіки та інші. Далекі від понять духовності і соціального обов'язку та інших незрозумілих їм слів, вони самовіддано віддаються пияцтву, бійкам і сексуальній непомірності. Над ними глядач регоче з захватом – адже тут навіть замислюватися не доводиться: "герої" просто нікчемні і гідні лише презирства. Але трохи заглибившись в сюжет, поступово стає зовсім не смішно. Приходить гірке розуміння, що ми й самі не надто білі і пухнасті.

Програма "Таємничий Амбал та все Найкраще" зібрала в собі кращі уривки творів автора, які буквально оживуть – адже цього разу сам Подерев'янський додасть словам потрібного відтінку. Як завжди, автор не маніриться і не грає у високий стиль.

Де: Нічний клуб Малевич (пр. Чорновола, 2)

Коли: 7 листопада, 19:00

Ціна: 200-700 грн.

Тел.: (050) 555-51-95, (097) 555-51-95


Концерт Keiko Matsui

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 10

6 листопада відома японська піаністка, талановитий композитор Кейко Мацуї дасть концерт у Львові. Кейко Мацуї є однією з найяскравіших зірок в області інструментальної музики.

Безмежна і різноманітна– так характеризують музику Кейко. Сама ж композитор розповідає про те, що для неї музика – це ключ до душі кожного слухача, це засіб порятунку від самотності і смутку.

Встановлюючи ледь відчутний зв'язок з аудиторією, піаністка "налаштовує" всіх на один лад, і тоді серця звучать в одному ритмі, в одній тональності з неймовірною музикою. Кейко Мацуї –  артист без громадянства. Невпинно гастролюючи, вона доносить свою творчість практично в кожен куточок світу. Музика Кейко Мацуї не знає кордонів, а змішання музичних впливів зробили її унікальною.

"Музика безмежна і створює єдність серед людей", – запевняє японська піаністка та композитор. – Не один раз я переконувалася в тому, що музика рятує мене. Між мною і шанувальниками моєї творчості завжди присутній зв'язок, разом ми розділяємо гармонію".

Де: Театр ім. Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1)

Коли: 6 листопада, 19:00

Ціна: 300-1500 грн.

Тел.: (032) 235-67-62


Joe Cocker tribute

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 11

Фінальний концерт Всеукраїнського туру проекту Lviv Jazz Orchestra та фіналіста Голосу Країни, популярного співака Аніса, присвячений Королю каверів Джо Кокеру.

Трибют являє собою добірку музичних шедеврів легендарного співака у виконанні кращих музикантів Львова. Вперше на сцені Львівської Опери музика, що менш ніж за рік підкорила кращі сцени Тунісу та України.

Унікальний оксамитовий баритон Аніса дозволить слухачу впізнати і по новому відчути музику Кокера та насолодитись емоціями, які вона створює вже не один десяток років.

Це данина поваги людині, що підняла поняття "кавер" на унікально новий рівень, заслужено зробивши чужі пісні своїми хітами.

Де: Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької

Коли: 14 Листопада, 19:00

Ціна: 140-540 грн.


Alessandro Safina

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 12

Алессандро Сафіна (Alessandro Safina) – ім’я, яке говорить саме за себе. 16 листопада в Львівській Опері львів’яни зможуть почути знаменитий на весь світ голос.

Знаменитим на весь світ Сафіну зробили його унікальний голос, харизма та творча сміливість. Виконуючи арії з "Євгенія Онєгіна" П.І.Чайковського та "Богеми" Дж.Пуччіні, артист мріяв наблизити оперне мистецтво до простого слухача, "оживити оперу елементами поп-музики". Алессандро подарував світу приголомшливі дуети з Сарою Брайтман, Елтоном Джоном, Хосе Каррерасом, Родом Стюартом, Еваном Макгрегором, Барбарою Хендрікса, Сумі Йо та багатьма іншими.

Він – один з небагатьох західноєвропейських виконавців, який не побоявся приїхати до Києва в цей нелегкий для України час (березень 2014), щоб висловити свою моральну підтримку.

Де: Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької

Коли: 16 листопада, 19:00

Ціна: 500-2600 грн.


Hurts

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 13

Неймовірні британці Hurts вперше зіграють у Львові

Романтики Тео і Адам приїдуть до Києва і Львова з низкою  визнаних  хітів та новим альбомом "Desire", який вийде у 2017.

Цієї весни Hurts вже опублікували  сингл з нового альбому – пісню "Beautiful Ones"!

Hurts — британський синті-поп дует з Манчестера, який складається із вокаліста Тео Хатчкрафта та музиканта Адама Андерсона. У липні 2009 року їх названо "Band of the Day" на веб-сайті британської газети The Guardian. Трохи згодом дует посів четверте місце у голосуванні "BBC Sound of 2010" з піснею "Wonderful Life". Самі музиканти називають свій стиль "Noir'n'b and doom pop". Загалом дебютний альбом гурту "Happiness" потрапив у Топ-10 дванадцяти європейських країн, його продажі перевищили позначку в мільйон копій. Також сингли першого альбому були продані накладом понад 1 мільйон по всьому світу

Де: Велотрек СКА (вул.Клепарівська, 39А)

Коли: 22 листопада, 19:00

Ціна: 600-1200 грн.


Фестиваль Lviv Barbecue Fest: Winter on

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 14

У Львові 4-5 листопада в Палаці мистецтв пройде свято для справжніх гурманів – Lviv Barbecue Fest: Winter on.

"Не пропустіть – у нас буде багато м'яса, риби та овочів, приготованих на відкритому вогні, кулінарні чемпіонати серед професіоналів та аматорів, майстер-класи з грилю, спортивні заняття, виступи кавер-гуртів та діджей-сети", – зазначають організатори.

Відвідувачі матимуть можливість поласувати стравами на вогні від шеф-кухарів кращих львівських ресторанів. Також на присутніх очікують добре крафтове пиво, якісна музика і атмосфера цілковитого лаунжу.

Де: Львівський Палац мистецтв (вул. Коперника, 17)

Коли: 4-5 листопада, 11.00

Тел.: (032) 261-47-33.

 


Концерт гурту "Машина Времени"

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 15

Важко повірити, але це правда: у травні 2017 "Машині часу" виповнилося ... 48 років! Причому зазвичай у цьому віці рок-ветерани живуть колишніми заслугами, а й тут "Машина" стала винятком з правил: друге десятиліття нинішнього століття стало, напевно, найбільш бурхливим і непростим періодом їх історії, а в травні 2016 подією музичного життя став їх новий альбом "Ви"!

Але, звичайно, в українському турі в листопаді з новою програмою "Світом править любов" прозвучать не тільки новинки. Вас чекає класика майже за півстоліття, пісні, під які ми народжувалися в 70е, виростали в 80ті, входили в самостійне життя в 90ті і міняли все навколо в XXI столітті.

"Від "Крыс" до "Поворота", від старожитностей до прем'єр, через золотий фонд – всі пісні не заспівають, їх занадто багато, але концерт буде довгим...", - зазначають організатори.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької (пр. Свободи, 28)

Коли: 22 листопада, 19:00

Тел.: (032) 255-49-60

Ціна: 1750-3500 грн.


Неангели

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 16

Їх пісні підривають танцполи і зачіпають душі. Їх пісні знають напам'ять і підспівують в унісон.

НеАнгели вирішили довго не думати над назвою і відправитися в тур імені себе – SLAVAVICTORIA. У групи є все для цього: супер-хіти, всеукраїнська популярність, перші рядки в численних хіт-парадах і, звичайно, незмінні вокалістки Слава і Вікторія.

НеАнгели – єдина жіноча група в українському шоу-бізнесі з унікальними низькими голосами, повноту яких найкраще розкривають живі виступи. Кожен концерт – це шоу світового масштабу, кожна пісня – кіно з експресією і душевними переживанням. Тут і трагедія, і драма, і комедія. Також група унікальна в своїй щирості, адже не дарма НеАнгели носять негласний статус "Співаючі серцем".

Тур стартував 10 жовтня в Черкасах, і охопить 25 міст України. Головною родзинкою туру стане нова програма, яка обіцяє багато сюрпризів і несподіванок.

Де: Нічний клуб Малевич (пр. Чорновола, 2)

Коли: 22 листопада, 19:00

Тел.: (050) 555-51-95, (097) 555-51-95

Ціна: 500–1100 грн. 


Христина Соловій

Світові зірки, курси програмування та кінопоказ: куди піти у Львові в листопаді фото 17

Христина Соловій – українська співачка, музикант, автор та виконавиця власних пісень, також у репертуарі співачки українські народні, переважно лемківські, пісні в сучасних аранжуваннях.

Більшу частину програми концерту складатиме альбом "Жива вода", продюсером якого став Святослав Вакарчук. Основою платівки стали лемківські пісні, записати їх у такому звучанні було мрією Христини. Альбом вже прослухали понад 2 мільйони разів лише на Soundcloud. Завдяки успіху альбому Христина є лауреатом премії від "Радіо Аристократи" та "Джем ФМ".

Візитівку співачки – пісню "Тримай" – називають "одою усіх закоханих", кліп на неї переглянули понад 11 млн разів в Youtube.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької (пр. Свободи, 28)

Коли: 7 листопада, 20:00

Тел.: (032) 255-49-60

Ціна: 250–1250 грн.

Дивись ще: 

Львів згори: ТОП панорамних ресторанів міста

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

Весь Львів: гід туриста

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах