ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

фото t-d-n.livejournal.com

фото t-d-n.livejournal.com

Дозвілля та їжа
24 лютого 2016 17:38

Концептуальні заклади Львова асоціюються переважно з мережею ресторанів Локаль "!ФЕСТ" ("Мазох-кафе", "Дім Легенд", "Під Золотою Розою" та інші).

Про більшість з них ви можете прочитати тут: "Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова

Але в місті є багато цікавих тематичних ресторанів і поза локалівською "імперією". Куди саме слід завітати, якщо "Криївкою" вас вже не здивувати, підкаже  VG Львів


Фотокафе "Фіксаж"

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою" фото

Це не просто ще одне тематичне кафе. Фіксаж - це і клуб за інтересами, де збираються початківці і професійні фотографи. Це також музей старовинної фототехніки, яка зацікавить навіть тих, хто далекий від фотомистецтва. А також - майданчик для проведення майстер - класів. Як і в будь-якому іншому музеї, тут для вас можуть провести екскурсію і розповісти про кожну камеру. Також у "Фіксаж-кафе" працює кіноклуб і проходять кінопокази фільмів 30-60-х років. Заклад займає два поверхи. Обидва зали умебльовані розкішними голландськими і австрійськими меблями, різьбленими креденсами, дорогими кріслами з  майстерною  різьбою і плетінням. У меню кафе найрізноманітніші солодощі: тістечка, штруделі, торти, більше 10 видів приготування кави, чай, з алкогольних напоїв - вино і віскі.

Сайт

Фейсбук 

Адреса: вул. Князя Романа, 6 

Телефон: +38 (063) 021-01-80, +38 (098) 321-34-64

Час роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Читайте більше на тему де поїсти у Львові


Cat Cafe

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою" фото 1

Не кожен має можливість завести вдома кішку. У Львові працює заклад,  де ви маєте нагоду за чашечкою кави провести час в компанії цих чудових тварин. Ще донедавна таких закладів було два, але одне припинило існування. 

Нагадаємо У Львові закривають кото-кафе, а пухнастим "працівникам" шукають "добрі руки"

Власники котокафе у Львові розповіли, чому насправді його закрили

Відвідувачі можуть розташуватися на зручних диванах або в кріслах-мішках, а для хвостатих приміщення обладнане спеціальними доріжками уздовж стін. Кафе займає кімнату на першому поверсі і чотири кімнати в підвалі, серед яких м'яка кімната, ТВ - кімната і дзеркальний зал.

Заклад має сучасний інтер’єр у яскравих кольорах. В меню салати, гарячі закуски, десерти, кава та чай, молочні коктейлі та алкоголь: вино, віскі, джин та різноманітні коктейлі. У закладі є низка правил. Годувати котів можна тільки спеціальним кормом. Дітям до 12 років не можна брати котів на руки, а дорослим руки потрібно продезинфікувати на вході.

- Наші мешканці мають всі необхідні щеплення, проходять регулярний ветеринарний огляд та перебувають під постійним наглядом наших працівників, - кажуть працівники закладу.

Сайт

Фейсбук 

Адреса: вул. Степана Бандери, 47а

Телефон: +38 (097) 650 99 11

Час роботи: щодня з 8:00 до 22:00.


Фан-бар Банка

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою" фото 2

Це концептуальний демократичний заклад, де всі страви та напої подаються виключно у класичних скляних банках.

В інтер’єрі ресторану домінують прості дерев’яні меблі, але цей аскетизм заклад компенсує гучною компанійською атмосферою і надзвичайно широким асортиментом алкоголю й закусок. В меню ви знайдете основні страви, салати, невеликі канапки, супи, десерти. Алкоголь представлений різноманітними шотами й лонгами, екстремальними коктейлями, є і традиційні вино, віскі, горілка, джин, а також безалкогольні напої.

Сайт

Фейсбук

Адреса: Проїзд Крива Липа, 7

Телефон: +38 (067) 674 02 68

Час роботи: з 12:00 до 23:00. 


Голодний Микола

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою" фото 3

"Голодний Микола" – найбільший у світі ресторан галицької кухні. Окрім основного приміщення, заклад  має дві бенкетні зали – велику, що розрахована на 250-300 осіб і малу - на 40-50 осіб.

"Родзинка" ресторану – подвійне озеро, одна частина якого знаходиться надворі, а інша – просто в приміщенні. В озері плаває жива форель, яку кожен гість може сам зловити за допомогою вудочки, і її відразу ж йому приготують кухарі.

Окрім риби, у закладі пропонують традиційні галицькі зупки, м’ясні, рибні страви, ковбаси власного виробництва, холодні та гарячі закуски, пироги, макітри з варениками, пательні з баношами, бігусами, великий вибір страв на компанії. Алкогольна карта починається з пива "Кумпель", адже поруч з рестораном знаходиться Кумпельова пивоварня. Окрім того, у ній великий вибір вин, горілка та багато інших напоїв.

Читайте також Штрудель, сирник, ковбаски: що і де варто спробувати у Львові

Сайт  

Фейсбук

Адреса: вул. Стрийська, 352

Телефон: +38 (032) 232 96 06, +38 (098) 229 22 22

Час роботи: 12.00 - 24.00.


Сало

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою" фото 4

"Сало" — музей культового українського продукту та лаунж-бар водночас.  Тут сало стало не просто смачним продуктом, а й певним символом іронічності та глузування над гламуром. Щодня з 10 до 18 години у Арт-музеї працюють аудіоекскурсії. У програму екскурсії також входить і дегустація .

В інтер’єрі бару відразу кидаються в очі білі дивани, що самі по собі нагадують великі рівні шматки сала, розкладені по просторій залі в стилі хай тек.

"Родзинка" меню - 35 видів українського та закордонного сала, яке можна запити одним з 40 видів горілки.  

Сайт  

Фейсбук

Адреса: пр. Свободи 6/8

Телефон: +38 0322 355 536

Час роботи: 12.00 - 24.00.


Кумпель

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою" фото 5

Перший ресторан-пивоварня у Львові. Зайшовши в зал можна відразу побачити великі мідні чани, в яких готується живе пиво. 

Пиво різних сортів варять прямо в ресторані та не фільтрують, щоб зберегти всі властивості живого напою. Тут можна скоштувати традиційні світлі та темні сорти пива, а також янтарне, золотий та бронзовий ель.

Читайте також Живе, крафтове, екзотичне: ТОП-10 місць де варто спробувати пиво у Львові

Інтер’єр закладу поєднує розкіш ресторанів старого Львова з елементами пострадянського індустріального стилю. У ресторані два поверхи і літня тераса з видом на центр міста.

Другий ресторан мережі Кумпель  - на вулиці Чорновола. Тут частина страв відрізняється від тих, які є у “Кумпелі” на Винниченка. Так само і з пивом: якщо елі тут ті ж, які подають у першому “Кумпелі”, то “Галицьке світле” і “Галицьке пшеничне” – сорти, розроблені на основі давніх рецептур пивоварів Львова саме для нового ресторану. Заклад спеціалізується на традиційній галицькій кухні

Читайте також Цвібак, флячки та андрути: де у Львові спробувати справжню галицьку кухню

Сайт  

Фейсбук

Адреса: просп. В'ячеслава Чорновола, 2б

Телефон: +38 (032) 229-51-77

Адреса: вул. Володимира Винниченка, 6

Телефон: +38 (032) 242-17-80

Час роботи: цілодобово.


Шампанерія Х&Х

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою" фото 6

Концепція закладу полягає у незвичному поєднанні Х&Х - тобто хот-догів і хачапурі -з шампанським. Хот-доги тут також незвичні. Відвідувачі особливо радять хот-дог з кров'янкою та карамелізованою грушею. Різновидів хачапурі в “Шампанерії Х&Х” теж багато.  В меню також є салати, супи, супи, десерти.

Шампанське тут представлене як вітчизняне, так й іноземне (французьке, італійське, іспанське, грузинське). Усього 25 видів. Напій подадуть з полуницею або шматочком хамона. Також в меню шампанерії представлені два види устриць: середньоземноморська дика і фермерська. Устриці треба бронювати заздагелідь.

Кухня відкрита, тому можна спостерігати, як з великої цегляної печі дістають ваше замовлення. Кожну страву подають у спеціальному керамічному посуді.

Читайте також Чорний бургер та хот-дог з пармезаном: найцікавіші заклади з "вуличною" їжею у Львові

Сайт

Facebook

Де: вул. Лесі Українки, 29

Телефон: +38 (032) 235-81-63, +38 (096) 582-55-96

Час роботи: 11.00 - 02.00. 


Ресторація Бачевських

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою" фото 7

Ресторація присвячена родині Бачевських - засновникам першої у світі офіційної фабрики горілки, меценатам і громадськім діячам. Фабрика Бачевських, відкрита в 1782 році, стала першою фабрикою масового виробництва горілки у всьому світі.

Ресторан пригощає відвідувачів не тільки горілкою Бачевських, але й наливками і настоянок власного виробництва (45 видів). 

У ресторані відновили атмосферу європейського кабаре. Все нагадує про сім'ю Бачевських: рекламні плакати, етикетки, пляшки, цілі колекції тих часів. Є декілька терас, оранжерея та зали єврейської та галицької кухні. 

Гості ресторану у інстаграмі відзначають ефектну подачу багатьох страв. "Салат був поданий в скляній піраміді, і змішаний на моїх очах. Такого я теж ніде не бачив. А перед подачею сосисок мені на стіл виставили самогонний апарат, з якого по крапельці витікав спирт", - пише один з відвідувачів .

Сайт 

Фейсбук

Де: вул. Шевська, 8

Телефон: +38 (098) 224-44-44 +38 (032) 235-71-81

Час роботи: 11.00 - 00.00. 


Атляс

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою" фото 8

В 2002 році у Львові відновили легендарну кнайпу “Атляс”, яка у 1920-1930-х була чи не найпопулярнішою в місті. Тут полюбляла збиратися львівська богема. 

Читайте також Від "Ратуші" до "Атлясу": огляд кнайп на площі Ринок у Львові

Повсякчасні презентації картин, книг, літературні вечори, концерти були обов'язковими атрибутами "Атласу". 

Сучасний власник будинку відновив усі зали які були у довоєнній кнайпі: один з бочками замість крісел, другий з колонами та фресками, третій — напівтьмяний з дорогими кріслами, портретами королів та знатних людей, в четвертому — стіни прикрашені шаржами Казимира Сіхульського та членів галицького сейму, чий альбом був знайдений під час ремонту будівлі). У бочковому залі можна посидіти за кухлем пива на справжніх бочках. Кажуть, що раніше кухлі кріпили до стіни.  У центральному залі знаходиться автентична шафа у якіій зберігається меню "Атляса" від 1939 року.

В меню – страви традиційної галицької кухні, багато випічки та кавових напоїв. А ще тут доволі великий вибір сніданків.

Фейсбук

Адреса: пл. Ринок, 45

Телефон: +38 (032) 235-81-88

Час роботи: 8.00 – 00.00. 


Трапезна

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою" фото 9

Якщо є мета спробувати у Львові регіональну галицьку кухню, то однозначно варто піти в ресторанчик в підвалі Бернардинського монастиря. Раніше в цьому підвалі ченці зберігали пиво в бочках. Це крихітний заклад буквально на 5-6 столиків. Належить він сім'ї художників, які навіть посуд для свого закладу роблять самі, використовуючи "живу" глину без емалі.

Читайте також: Весь Львів: гід туриста

Декоративне світло із виробів власної гути, масивні дубові столи, музика початку ХХ століття та багато інших, не менш цікавих деталей вдало поєднуються із виставковим залом, що в свою чергу є хорошою нагодою цікаво провести час в очікуванні на страви.

Старовинні рецепти переносять із сьогодення в давню Галичину: борщ монастирський, вепреве реберце, цибуляний пиріг. З напоїв варто спробувати різноманітні фірмові настоянки. 

Сайт

Фейсбук

Адреса: вулиця Валова, 18 

Телефон: +38 (032) 2 546 155

Час роботи: 11:00-23:00. 

Ще на тему де поїсти у Львові

Штрудель, сирник, ковбаски: що і де варто спробувати у Львові

ТОП-10 кафе та ресторанів Львова на думку користувачів Foursquare

ТОП-10 ресторанів, які полюбляють самі львів’яни

ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах