Як це було: у Львові встановили триметрового Різдвяного Дідуха

Фото Є. Кравса

Фото Є. Кравса

Дозвілля та їжа
07 сiчня 2018 15:33

Вчора, 6 січня 2018 року, у місті відбулися урочистості із винесення та встановлення Різдвяного Дідуха. Традиційно, Дідух розташували на площіі Яворського.

Для Львова це традиційне різдвяне дійство. До святкового встановлення дідуха долучилися десятки людей – не лише львів’яни, але й туристи. Найменші учасники несли у руках маленьких дідухів, які вони потім вставлять у величезний сніп.

"В нас є добра, славна традиція, що ми кожного року встановлюємо Дідуха. Дідух до хати – вся нечесть з хати. Цей Дідух символізує добро, достаток. Ми би дуже хотіли, щоби він також приніс всім нам мир, щоб і львів’яни, і гості нашого міста відчули тепло один одного, щоб ми були джерелом любові один одному. Я бажаю усім успіхів, бажаю процвітання і великої Божою ласки", - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Читай такожДідух, шопка, вертеп: львівський різдвяний тлумачник

Так, о 12.00 год у фойє Ратуші зібралися очільник Львова Андрій Садовий, депутати, мешканці та гості міста. Опісля, біля шопки колядували, сформували колону та вирушили із маленькими дідухами до місця встановлення великого Дідуха – на пл. Яворського. Маршрут колони пролягав площею Ринок, а також вулицями Беринди і Театральною. А на площі Яворського відбулося встановлення Дідуха.

Для львів’ян та гостей міста виступали творчі колективи: зразковий дитячий фольклорний ансамбль пісні "Джерельце" при Будинку вчителя, хор "Гомін" та ансамбль "Горгани"..

Як повідомили VG Львів у міському управлінні культури, сам Дідух, висотою понад 3 метри, прикрасили різнобарвними стрічками майстри Шевченківського гаю на чолі із майстром Миколою Городником. Конструкція, на якій стоїть Дідух – минулорічна.

Як це було: у Львові встановили триметрового Різдвяного Дідуха фото

Як це було: у Львові встановили триметрового Різдвяного Дідуха фото 1

Як це було: у Львові встановили триметрового Різдвяного Дідуха фото 2Як це було: у Львові встановили триметрового Різдвяного Дідуха фото 3

 

Як це було: у Львові встановили триметрового Різдвяного Дідуха фото 4

Встановлення триметрового Різдвяного Дідуха у Львові.  Фото Є. Кравса

Дивись ще:

Колядки на Різдво: найкрасивіші і веселі

Конкурс скульптур,звіздарі, різдвяний фестиваль: чим дивуватиме цьогорічний Різдвяний ярмарок у Львові

Не плутайся: коли та кому можна колядувати, посівати та щедрувати

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах