10 зоокутків: де у Львові та області можна подивитись на тварин

Де у Львові та області можна подивитись на тварин. Фото: unsplash.com (умовне)

Де у Львові та області можна подивитись на тварин. Фото: unsplash.com (умовне)

Дозвілля та їжа
07 жовтня 2022 17:54

Знайомство та спілкування з екзотичними тваринами - це те, що не залишить байдужими, ні малих, ні дорослих. У Львові та неподалік міста є чимало варіантів для цікавого сімейного вікенду. Тут ваші дітки зможуть погодувати оленів, погладити єнотів, поїздити верхи на конях і, разом із вами, насолодитися перебуванням на лоні природи.

VG Львів зібрав добірку із 10 зоокутків Львова та області, де можна подивитись на диких тварин.

Домівка врятованих тварин

Домівка врятованих тварин. Фото: Орест ЗалипськийДомівка врятованих тварин. Фото: Орест Залипський

У самому серці Львова працює унікальний притулок, куди щодня потрапляють постраждалі тварини – деяких врятували від мисливців чи інших хижих тварин, інші травмувались в дикій природі, а когось зрадили люди. Тут можна зустріти безліч тварин: лисиць, лелек, білок, орлів, тхорів, кроликів, котів, коней, єнотів і навіть вовків.

Домівка врятованих тварин. Фото: Орест ЗалипськийДомівка врятованих тварин. Фото: Орест Залипський

Деяких з них після реабілітації випускають назад, на природу. В Домівці ви зможете не тільки погодувати тварин, а з деякими - навіть погратись. А при бажанні, зможете поволонтерити і допомогти тваринкам почуватись краще.

Коли приходити: щодня з 8:00 до 20:00.

Де шукати: в парку «Знесіння» у Львові, по вул. Довбуша, 24 (де інфомаційний центр).

Скільки? Вхід вільний, але за бажанням ви можете залишити пожертву.

Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр

Екоцентр. Фото: Екоцентр у Фейсбуці Екоцентр. Фото: Екоцентр у Фейсбуці

Хоча екоцентр у Львові прийнято вважати зоопарком, та насамперед він є закладом освіти, де дітки зможуть отримати хороші софт скіли. Більшість мешканців зоокутка врятували від смерті через травми отримані в дикій природі або ж від рука недобросовісних господарів.

Загалом в центрі є більше 130 тварин, найбільше - екзотичних видів. В тому ж числі дві відомих бабачихи Марусі, які віщують Львову весну, а також популярна серед малечі 16-річна мавпа на прізвисько Чіта. Також у центрі можна побачити хамелеона, ламу, удава, барана, єнота, павлина, павуків та лисиць тощо.

Коли приходити: у будні з 10:00 до 17:00. У вихідні з 10:00 до 15:00.

Де шукати: на вулиці Кубанській, 12 у Львові.

Скільки? Вхід вільний. Вітаються благодійні внески.

Зоокуток у Шевченківському гаю

Шевченківський гай. Фото: lvivskansen.orgШевченківський гай. Фото: lvivskansen.org

Так, в Шевченківському гаю теж є власний невеличкий зоокуток, який додає колоритності тутешнім давнім садибам і тішить туристів вже багато років. На території музею свій прилисток знайшли близько 60 представників свійської та дикої фауни. «На господарці» тут можна побачити півнів, індиків, вівць, кіз та коней. Особливо увагу діток тут привертають козуля Юзя та ослик Бас. А ще у ставку плавають лебеді, яких можна погодувати.

Коли приходити: з 9:00 по 17:15 щодня.

Де шукати: в Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького, на вулиці Чернеча Гора, 1.

Скільки? Звичайний квиток коштує 50 грн, а пільговий - 30 грн. Екскурсійний обійдеться вам в 200 грн.

Дім єнота

Дім єнота. Фото: section.in.uaДім єнота. Фото: section.in.ua

Дім єнота – це нестандартний приватний зоокуток у Львові, який створило подружжя львів’ян. На подвір’ї  свого дому пара облаштувала спеціальний просторий вольєр для семи єнотів. За попереднім записом усі охочі можуть завітати сюди і погратись з полоскунами, а також погодувати їх і зробити селфі. Та господарі попереджають, що з цими маленькими злодіями потрібно бути обережними, адже вони часто витягують з кишень ключі та телефони. Крім того, у власників також можна купити маленького єнотика.

Коли приходити: з 13:00 до 19:00. На відвідини потрібно обов’язково попередньо записатися.

Де шукати: на вулиці Навколишній, 22 у Львові.

Скільки? Година перебування з єнотами коштує 120 грн з людини.

Зооцентр «Веселі звірята»

Зооцентр "Веселі звірята". Фото: afisha.vash.uaЗооцентр "Веселі звірята". Фото: afisha.vash.ua

А цей розважальний зооцентр хоча не є надто відомим, проте обов’язково вразить ваших діток. У зоокімнаті малеча зможе  подивитися на різноманітних тваринок, а з деякими навіть погратися. Тут представлено понад півсотні різновидів екзотичних тваринок, плазунів, птахів та рибок. Також тут мешкають шишнили, декоративні кролики та морські свинки.

Коли приходити:  щодня окрім понеділка, з 11:00 до 20:00.

Де шукати: на вулиці Щирецькій, 36 у Львові.

Скільки? Оплатити потрібно лише дитячий квиток. У будні одна година перебування в центрі коштує 50 грн, дві 85 грн, а квиток-безліміт — 100 грн. Щодо вихідних, то ціни 60 грн, 110 грн та 150 грн відповідно.

«Скрабова гора»

Кінне ранчо. Фото: Скрабова гора у ФейсбукКінне ранчо. Фото: Скрабова гора у Фейсбук

Лише за 19 кілометрів від Львова можна опинитись на справжньому кінному ранчо, де можна відчути себе вершником кращого Американського фільму! Комплекс «Скрабова гора» створив львівський бізнесмен Остап Лунь, який з дитинства мріяв кататись на конях. Сюди часто приїздять гості, аби зайнятись іпотерапією – поїздкою верхи на могутніх жеребцях. Тут є все, щоб гарно відпочити в дружньому колі - душевна місцина з прекрасним краєвидом, затишна і тепла хатина, гостинні господарі, благородні коники та дружні песики. Також тут є віслюк та кабани.

Кабанчики. Фото: Скрабова гора у ФейсбукКабанчики. Фото: Скрабова гора у Фейсбук

Коли приходити:  щодня з 9:00 до 21:00.

Де шукати: в селі Лопушна Перемишлянського району, на вулиці Селиська, 7.

Скільки? Одна година кінної прогулянки коштує 500 гривень, а одна година фото сесії на коні в присутності інструктора – 750 гривень.

Зоопарк «Лімпопо»

Зоопарк "Лімпопо". Фото: LiveJournalЗоопарк "Лімпопо". Фото: LiveJournal

Зоопарк «Лімпопо» - найбільший традиційний зоопарк на Львівщині (чотири гектари), де проживає понад 500 представників тварин різних видів. Серед завезених з усього світу тварин зоопарку є чимало рідкісних та унікальних. Це, наприклад, білі та уссурійські тигри, білі леви, леопарди трьох видів, чорні ягуари, а також наразі єдині в Україні канадські рисі, які занесені до всесвітньої програми захисту тварин. Гордість колекції — 8-річний «цар звірів» на ім'я Цезекс, вагою понад 300 кілограмів.

Зоопарк "Лімпопо". Фото: Офіційний сайт Дрогобицької РДАЗоопарк "Лімпопо". Фото: Офіційний сайт Дрогобицької РДА

Тут окрім вольєрів розташовані також кафе та літній дворик, де ви сім’єю зможете відпочити після прогулянки. Для дітей поруч із зоопарком облаштували розважальний майданчик, також за бажанням малюків можуть покатати територією зоопарку на віслюку.

Коли приходити: влітку з 10:00 до 18:00, а взимку з 10:00 до 17:00. Без вихідних.

Де шукати:  в селі Меденичі Дрогобицького району, на вулиці Львівській, 21.

Скільки? Дорослий квиток 110 грн, дитячий (5-14 років) — 70 грн. Діткам до 5 років вхід безкоштовний. Також вхід вільний для учасників АТО.

Ведмежий притулок «Домажир»

Ведмеді в притулку "Домажир". Фото: То є ЛьвівВедмеді в притулку "Домажир". Фото: То є Львів

У сучасному світі мало кого здивуєш появою ведмедів –  їх можна побачити в цирках або зоопарках, де вони розважають публіку. Але часто «за лаштунками» веселої вистави ховається людська жорстокість до тварин. У ведмежому притулку «Домажир» ви зможете переосмислити деякі буденні речі, адже саме тут чотирилапим з цирків, зоопарків та притравочних станцій допомагають повернутися до нормального життя після перебування в неволі. Ведмедики, які потрапляють в «Домажир», залишаються тут на довічне утримання. В притулку тварин називають своїми вихованцями, адже кожен з них має власне ім’я та свою сумну історію.

Коли приходити: щодня крім понеділка, з 10:00 до 19:00.

Де шукати: у Жорниськах, на вулиці Ведмежий край, 1.

Скільки? Звичайний квиток для дорослих коштує 70 грн, а з екскурсією 100 грн. Для дітей 35 грн і 50 грн відповідно. При наявності студентського, квиток звичайний коштуватиме 50 грн, а з екскурсією 70 грн. Сімейний квиток звичайний (для 2-ох дорослих і 3-ох дітей) коштує 170 грн, а з екскурсією — 240 грн. Для людей з обмеженими можливостями звичайний квиток обійдеться в 30 грн і 40 грн відповідно.

Міні-зоопарк «Едельвейс»

Олені в зоопарку "Едельвейс". Фото: dity.lviv.uaОлені в зоопарку "Едельвейс". Фото: dity.lviv.ua

Ще один маловідомий зоокуток, повз якого ви могли неодноразово проїздити – міні-зоопарк на території готелю «Едельвейс». Комплекс розташований біля автотраси «Київ-Чоп», тому сюди зручно буде навідатися під час подорожі. У цьому зоокутку можна подивитися на ведмедів, лисиць, вовків та оленів.

Коли приходити: щодня з 10:00 до 17:00.

Де шукати: У Сколе, на вулиці Князя Святослава, 35.

Скільки? Квиток для дорослого коштує 30 грн. Для дітей віком до 6 років включно вхід безкоштовний. Для мешканців готелю відвідини зоокутка є безкоштовними.

Дельфінарій «Оскар»

Дельфінарій "Оскар". Фото: truskavets.oskar.org.uaДельфінарій "Оскар". Фото: truskavets.oskar.org.ua

Останньою локацією з тваринками в нашій добірці є дельфінарій «Оскар» - перший та наразі єдиний дельфінарій в Західній Україні. Його приміщення розраховане на 500 осіб та облаштоване двома басейнами. В одному - відбуваються показові виступи тварин, а в іншому - проводять дельфінотерапію для хворих діток.

Коли приходити: каса працює щодня окрім понеділка, з 10:00 до 18:00. Показ денної вистави з вівторка по п’ятницю відбувається 12:00, а вечірньої — о 16:00. Щодо вихідних, то ранкову виставу проводять о 11:00, денну о 14:00, вечірню — о 17:00.

Де шукати: в Трускавці, на вулиці Городище, 18.

Скільки? Загальний квиток коштує 220 грн, а VIP-місця у перших трьох рядах центрального сектора — 270 грн. Дітям до 3-ох років включно вхід безкоштовний.

Куди, якщо не за кордон: їдемо на «Карпатське море»

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах