Від Франції до Азії: 20 нових закладів Львова, які відкрились в 2020 році

20 нових закладів Львова, які відкрились в 2020 році. Фото: unsplash.com (умовне)

20 нових закладів Львова, які відкрились в 2020 році. Фото: unsplash.com (умовне)

Дозвілля та їжа
30 червня 2020 17:04

Попри «карантинну» весну, у 2020 році на гастрономічній карті Львова з’явилося чимало цікавих локацій, кухня та інтер’єр яких однозначно варті уваги. Франція, Мексика, Азія... Брассерія, анчоусна, раменна, варенична, канабіс-кафе – гурманам у місті Лева голод не страшний. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

VG Львів зібрав добірку з 20 найцікавіших нових закладів Львова, які відкрились в 2020 році.

«Flashback Lounge&Bar»

Заклад в стилі 90-х. Фото: «Flashback Lounge&Bar»Заклад в стилі 90-х. Фото: «Flashback Lounge&Bar»

Розпочне нашу добірку атмосферний кальян-бар «Flashback Lounge&Bar», який змусить своїх  відвідувачів хоча б на мить повернутись у 90-ті. Тут можна «подиміти» кальян та поностальгувати під популярні хіти минулого, а також зіграти в легендарні забавки – тетріс, денді, тамагочі, йо-йо тощо. Щодо меню закладу, то тут великий вибір алкогольних напоїв – ром, джин, текіла, авторські коктейлі на будь-який смак, є також лимонад та соки.

Де: на вулиці Валовій, 15

Коли приходити: щодня з 14:00 до 2:00

«TikiRamen»

Незвична азіатська кухня. Фото: «TikiRamen»Незвична азіатська кухня. Фото: «TikiRamen»

Нещодавно, у червні 2020 року, у Львові відкрили першу справжню раменну «TikiRamen», де відвідувачі можуть скуштувати азіатську кухню в найкращих традиціях. Головна страва – рамен, тут подають п’ять її різновидів. Скуштувати рамен можна за 180 гривень. Також в «TikiRamen» подають 6 різновидів гедзи, апетайзери (салат та кімчі), страви барбекю, морозиво власного виробництва, алкогольні та безалкогольні напої.

Де: на вулиці Староєврейській, 7

Коли приходити: з вівторка по четвер з 12:00 до 22:00, а з п’ятниці по неділю трішки довше – з 12:00 до 23:00

Шоти там

Алкогольні шоти. Фото: unsplash.comАлкогольні шоти. Фото: unsplash.com

Ще до початку карантину у Львові відкрили незвичайний бар «Шоти там», де подають виключно шоти. Проте користуватись популярністю заклад почав орієнтовно в травні. Незвичністю цього бару є те, що тут взагалі немає їжі, лише музика, кілька столиків, барна стійка, неони та шоти, вартістю від 30 гривень. Цікаво, що в меню свідомо не вказують склад шотів, тут можна побачити лише  зображення та назву напою. У закладі пояснюють, що це має підштовхнути відвідувачів спробувати цікаві поєднання, не спираючись на власний досвід, та відкрити для себе нові смаки.

Де: на вулиці Краківській, 34

Коли приходити: з понеділка по четвер з 16:00 до 00:15, а з п’ятниці по неділю – з 16:00 до 2:00

FRANKOPHILE

Смачна вечеря в закладі. Фото: «Frankophile»Смачна вечеря в закладі. Фото: «Frankophile»

Брассерія «Frankophile» на проспекті Свободи у Львові відкрилася ще на початку весни. Шеф-кухарі кажуть, що головна їхня місія показати французьку кухню не з призми найскладніших, найдорожчих її взірців, а у легкій формі відтворити ті позиції, які можна спробувати у Мішленівських ресторанах Монте-Карло чи Парижа. Якщо ви обожнюєте равликів, чи навпаки ще ніколи їх не куштували і хочете, аби перший раз був бездоганним, то вам точно сюди. Равликів тут подають виключно середнього розміру.

Де: проспект Свободи, 6/8

Коли приходити: щодня з 10:00 до 22:00

KFC

Фірмове відерце смаколиків. Фото: KFCФірмове відерце смаколиків. Фото: KFC

Це перший у Львові ресторан міжнародної мережі KFC. Поки що, через карантин, заклад працює лише у форматі доставки їжі та на винос. Замовити страви можна за допомогою сервісів Raketa і Glovo. У меню фастфуду – сандвічі, курка, бакети, снеки, салати, десерти.

Де: проспект Свободи, 19

Коли приходити: з 10:00 до 22:00

Такого ви ще не пробували: ресторани Львова з власною пивоварнею

МАМАSHA

Апетитна страва. Фото: «МаМаSha»Апетитна страва. Фото: «МаМаSha»

Нове кафе «МаМаSha», що у відкрилося навесні у центрі Львова – ідеальне місце для тих, хто скучає за маминими стравами. Тут вам і вареники, і голубці, і деруни, і навіть бургери (звичайно ж за маминим рецептом!). Також у меню є перші і основні страви, салати, десерти. Зазначимо, що заклад не тільки готує та доставляє готові страви, а й допоможемо тобі їх швидко приготувати з «майже готово» меню.

Де: вулиця Князя Романа, 16

Коли приходити: з 10:00 до 20:30

Львівські Коноплі

Канабіс-кафе з наливками. Фото: "Львівські коноплі"/Фейсбук.Канабіс-кафе з наливками. Фото: "Львівські коноплі"/Фейсбук.

Також у Львові відкрили перше в Україні канабіс-кафе з наливками – «Львівські Коноплі». У меню канабіс-кафе – страви і напої з додаванням кoнопель. Тут можна скуштувати з ними випічку, хумус, сир, шоколад, чай, каву, пиво, вино, наливки і ще багато чого. А якщо така новинка сподобається – можна купити додому. І все легально.

Де: вулиця Лесі Українки, 16

Коли приходити: щодня з 10:00. Понеділок-четвер – до 22:00, п’ятниця-неділя – до 00:00

Faces

Хот-дог з восьминогом. Фото: Fаces/FacebookХот-дог з восьминогом. Фото: Fаces/Facebook

«Faces» —  нове гастрономічно-танцювальне місце у Львові, де можна не лише смачно поїсти, але й натанцюватись на запальній вечірці до самого ранку. У меню ресторан-клубу пропонують піцу, салати, рибу, хот-доги. Родзинкою закладу є незвичайна для львів’ян страва – чорний хот-дог, який тут подають із екзотичним восьминогом із гранатом. Ціна такого задоволення — 189 гривень.

Де: на проспекті Свободи, 5

Коли приходити: щодня з 12:00 до 6:00

True Burger Bar

Апетитний бургер. Фото: True Burger Bar/FacebookАпетитний бургер. Фото: True Burger Bar/Facebook

Цього року у Львові відкрили перший заклад «True Burger Bar» і другий — в Україні. У новій бургерній гостям пропонують 13 видів бургерів від 138 гривень. Для тих, хто не їсть м’яса, тут готують бургери зі смаженими креветками, бик-бургери з рибними котлетами з азовського бичка та з тофу.

Проте, як кажуть, не бургерами єдиними… У True Burger Bar також непоганий вибір перших страв, салатів, гарячих закусок і десертів. А щодо бару, то тут готують і подають близько 30 коктейлів, крафтове пиво і добре вино.

Де: вулиця Миколи Вороного, 3

Коли приходити: щодня з 11:00 до 23:00

Дідько Паб

Сорти крафтового пива від пивоварні "Дідько". Фото: Дідько/FacebookСорти крафтового пива від пивоварні "Дідько". Фото: Дідько/Facebook

У січні до Львова завітала українська крафтова пивоварня «Дідько» та їй тут так сподобалось, що вона вирішила сконцентрувати свою енергію в самісінькому центрі Львова у вигляді стильного гастрономічного пабу – «Дідько Паб». Тож тепер в новому закладі на вулиці Вірменській львів’ян та гостей міста пригощають крафтовим пивом власного виробництво, а також пивом від українських броварів Mova, ReBrew, Ten Men, Hoppy Hog, KF, 7 Bridges і Volta. У «Дідько Паб» також є і чим закусити те пиво. Та оскільки паб має дещо гучну назву, той концепція відповідна. Тож представники закладу відразу просять вибачення у львів’ян за матюки та галас.

Де: вулиця Вірменська, 2

Коли приходити: щодня з 15:00 до 2:00, а у неділю – з 9:00 до 2:00.

Вечерю подано: 5 піцерій Львова з власною доставкою

Que pasa lviv

Інтер'єр в латиноамериканських традиціях. Фото: tomato.uaІнтер'єр в латиноамериканських традиціях. Фото: tomato.ua

Якщо вам раптом закортіло поринути в атмосферу Мексики та кубинських танців, одягнути сомбреро та випити текіли чи мескаль – тоді ви знайдете однодумців у новому закладі Львова "Que pasa lviv". Тут можна скуштувати латиноамериканських напоїв за ціною від 140 гривень, а потім ще з’їсти такос, начос або севіче. Все, як ви й уявляли.

Де: вулиця Друкарська, 12

Коли приходити: неділя-четвер з 17:00 до 2:00, а п’ятниця-субота з 17:00 до 3:00.

Hendrick’s Bar

Відкриття у Hendrick’s Bar. Фото: barout.mediaВідкриття у Hendrick’s Bar. Фото: barout.media

І ще один новий заклад ховається від очей прохожих в підвалі історичної частини міста – коктейль-бар зі затишним інтер’єром "Hendrick’s Bar". У барній карті закладу пропонують міцний алкоголь та близько 30 коктейлів, список яких постійно оновлюють, тож тут можна скуштувати як класичні коктейлі, так і «коктейлі-мандрівники». Ціни на випивку тут в ціновому діапазоні 168-208 гривень. До речі, це другий заклад під цим брендом в Україні після бару в Києві. Як і перший Hendrick’s Bar, львівський працює разом із бургерною True Burger Bar.

Де: вулиця Миколи Вороного, 3.

Коли приходити: у середу та четвер з 18:00 до 01:00, у п’ятницю та суботу – з 18:00 до 03:00.

Анчоусна

Рай для любителів риби. Фото: "Анчоусна Львів"/Фейсбук.Рай для любителів риби. Фото: "Анчоусна Львів"/Фейсбук.

У новому закладі від "Чорноморки", який розпочав роботу неподалік Оперного театру у Львові, зробили акцент на дрібну рибу, оселедці та морепродукти. Якщо вам раптом захотілося приготованих у пивному клярі бичків, барабульки, кільки, мойви чи, навіть, зубатки, а чистити і смажити їх зовсім не хочеться, тоді вам точно сюди. Але не рибою єдиною... Також у меню "Анчоусної" є різноманітні закуски, салати, бургери, супи і десерти. Ну, і звичайно ж, тут є вино, пиво, домашні настоянки. А взимку – ще й гарячі коктейлі. 

Де: вулиця Корнякта, 1

Коли приходити: щодня з 09:00 до 23:00

П’ятниця

Пивниця на Сихові. Фото: П'ятниця. Пивний ресторан хорошого настрою/Фейсбук.Пивниця на Сихові. Фото: П'ятниця. Пивний ресторан хорошого настрою/Фейсбук.

Новий заклад, який позиціонує себе, як пивний ресторан хорошого настрою, у Львові працює від дня Тетяни, 25 січня. Поки що – у тестовому режимі. "П’ятниця" – рай для шанувальників пива і задушевних розмов після напруженого робочого дня. Ще б пак! Тут є для цього все необхідне: 40 кранів розливного пива і тисячу метрів квадратних площі (для гучних вечірок, нових знайомства і балачок аж до ранку).  У меню – закуски до пива, салати, перші страви, риба, м’ясо, піца, бургери, десерти. Для найменших є спеціальне дитяче меню.

Де: вулиця Зубрівська, 38 (SportLife)

Коли приходити: понеділок-четвер з 12:00 до 23.00; п'ятниця-неділя з 12:00 до 02:00

Papi

Ще один новий заклад. Фото Papi.Lviv/Фейсбук.Ще один новий заклад. Фото Papi.Lviv/Фейсбук.

Це новий гастрономічний заклад на Валовій від авторів Port Wine Bar. Спеціалізується на приготуванні сніданків і ланчів, замовляти які тут можна аж до вечора, і випічці круасанів. Останні в "Papi" виходять так вдало, що не потребують навіть начинки. Достатньо додати лише на хрустку скоринку шматочок вершкового масла.

А ще, а словами відвідувачів, у кафе "Papi" дуже хороші вина, натуральні сидри і питний мед. Смакувати усе це гості радять за столиком, що ближче до каміну. Романтика…

Де: на вулиці Валовій, 19/1

Коли приходити: щодня з 08:00 до 21:00

Гостра теща, грішник та галюциноген: де у Львові замовити смачні бургери

Альтернативна кава

А як же львів'яни без кави? Фото: Альтернативна кава/Фейсбук.А як же львів'яни без кави? Фото: Альтернативна кава/Фейсбук.

Кав’ярня з альтернативною кавою – новий заклад, який у 2020 році відкрили у 500-літньому львівському дворику на Лесі Українки (вхід  – із Вірменської). Тут, як і в інших кав’ярнях цієї мережі, гостям пропонують каву альтернативних методів заварювання – кемекс, сифон, аеропрес, пуровер, колд-брю. А також незвичайні кавові мікси, приготовані зі свіжозмелених зерен.

Де: вулиця Лесі Українки, 16

Коли приходити: щодня з 10:00 до 21:00

Кілішкова

Незвичайна вивіска запрошує гостей завітати на чарку. Фото Кілішкова/FacebookНезвичайна вивіска запрошує гостей завітати на чарку. Фото Кілішкова/Facebook

В історичній частині Львова відкрили бар, куди містяни можуть завітати в будь-якій годині! Тут вам наллють наливку чи настоянку, гранатовий глінтвейн чи Львівський пунш. А за бажанням, можуть налити й всього потрохи. І звісно ж, не обійдеться без смачного форшмаку та фермерського сала на закуску.

Де: площа Ринок, 16

Коли приходити: будь-коли, бар працює цілодобово

Le Kafka & Kanapka Bar

А ви колись пили вино під пильним поглядом Кафки? Фото Le Kafka & Kanapka Bar/FacebookА ви колись пили вино під пильним поглядом Кафки? Фото Le Kafka & Kanapka Bar/Facebook

Якщо шукаєте місце, де можна поміркувати про велике за келихом вина та під пильним поглядом Кафки – тоді вам однозначно варто завітати в нове інтелектуальне кафе «Le Kafka & Kanapka Bar». А до європейських вин тут пропонують посмакувати легкими закусками: тостами з гуакамоле, креветками, тунцем чи камамбером і грушею. Поверхом нижче розташований романтичний винний погріб, де можна випити вина у великій компанії.

Де: вулиця Сербська, 11

Коли приходити: щодня з 11:00 до 23:00

Не Мамкай

Такі пельмені має скуштувати кожен! Фото Не Мамкай/FacebookТакі пельмені має скуштувати кожен! Фото Не Мамкай/Facebook

Ще один гастрономічний львівський новачок з незвичайним форматом – пельменна «Не Мамкай». В меню закладу можна знайти пельмені ручної ліпки з цікавими начинками: свинина, телятина та трави єгермейстер, баранина та м’ята, форель, гриби, батан та сир сулугуні, солодкі. Гурмани можуть обрати до страви соуси на вибір, а ті, хто полюбляє класику, можуть замовити сметану чи оцет. А куштувати пельмені пропонують із келихом лимонаду чи коктейлю власного приготування. Якщо ви любите пельмені, то «Не Мамкай» стане для вас райським містечком.

Де: вулиця Староєврейська, 8

Коли приходити: з 12:00 до 00:00, а в п’ятницю та вихідні до 02:00

Колишня meet bar

Назва закладу вже інтригує. Фото Колишня meet bar/FacebookНазва закладу вже інтригує. Фото Колишня meet bar/Facebook

Завершить наш рейтинг нових закладів Львова бар із революційною тематикою, який вже встиг полюбитися дівчатам – «Колишня meet bar». Стіни закладу прикрашають неонові вивіски із атмосферними фразами – «ой всьо» та «-Ні обіцянок, - Ні пробачень». Також тут можна побачити картину «Мони Лізи», яка символічно тримає на руках рудого кота. У меню нового бару – коктейлі з тематичними назвами «Проблема не в тобі, проблема в мені», «Давай просто залишимось друзями», «Сльози колишнього» та інші. Тож усіх охочих запрошують до бару, де можна ще трішки «потанцювати» на тих самих граблях. А граблі тут справді є, як елемент декору.

Де: вулиця Лесі Українки, 33/3а

Коли приходити: з 16:00 до 00:00, а в суботу та неділю з 15:00 до 2:00

Нагадаємо, також у 2020 році біля ринку «Південний» у Львові відкрили четверту піцерію однієї з найбільших світових мереж - Domino's Pizza. Крім того, 7 березня цього року у Львові запрацював новий заклад «Білий Налив».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах