Готуй купальник: які курортні країни впускатимуть українців

Які курортні країни впускатимуть українців. Фото: unsplash.com (умовне)

Які курортні країни впускатимуть українців. Фото: unsplash.com (умовне)

Дозвілля та їжа
01 липня 2020 12:56

Все ж таки українські туристи цього літа зможуть відпочити на березі закордонного моря! Адже найближчим часом свої кордони для подорожей відкриють чотири європейських країни, в тому числі одна країна Євросоюзу.

Про це повідомило видання «Українська правда».

Хорватія

Хорватія. Фото: gal-cruise.com.uaХорватія. Фото: gal-cruise.com.ua

Попри те, що Європейський Союз не скасував з 1 липня заборону на в’їзд для українців, Хорватія таки знайшла лазівку. В цьому випадку перевагою для країни є те, що вона не є в Шенгені, тож звідти турист не зможе непоміченим потрапити до Австрії чи Німеччини.

Відтак, туристів, які їдуть витрачати кошти, влада віднесла до категорії «гостей, візит яких важливий з мотивів економічної безпеки Хорватії». Для в’їзду в країну достатньо показати роздруковане бронювання номера у будь-якому офіційно зареєстрованому готелі або гостьовому будинку на території Хорватії.

До Хорватії можна потрапити літаком або автомобілем. Останній шлях став доступним віднедавна завдяки Угорщині, яка відкрила транзитний проїзд своєю територію для громадян України.

Албанія

Албанія. Фото: tripmydream.ccАлбанія. Фото: tripmydream.cc

Також вже почала приймати українських туристів ще одна балканська держава  - Албанія. Ця країна не є членом Євросоюзу, тож дозволяє в’їзд українцям і не має жодних обмежень. Автомобілем туди за нинішніх обмежень не доїхати, але до албанської столиці Тирани літають рейсові літаки.

Туреччина

Туреччина. Фото: hb.bizmrg.comТуреччина. Фото: hb.bizmrg.com

Ще одна сонячна країна, де на березі моря зможуть відпочити українці – Туреччина. Країна планувала відкрити свої кордони для туристів з України від сьогодні, тобто з 1 липня, але насправді зробила це ще наприкінці червня.

Проте для туристів, які летять на курорти популярної Анталії, діє особлива вимога.

«Після прильоту до Туреччини вимагатиметься страхування, яке б покривало лікування від COVID-19», – пояснив посол України Андрій Сибіга.

Як ця вимога діятиме на практиці, наразі не відомо. Є здогадки, що для забудькуватих туристів страхові поліси продаватимуть також на місці. Але надійніше попіклуватися про це ще в Україні, перед вильотом.

Грузія

Грузія. Фото: static.uvidpustku.comГрузія. Фото: static.uvidpustku.com

Грузія обіцяє відкрити свої кордони для українців з 1 серпня. Країна планувала відкрити аеропорти з початку липня, але через ситуацію з коронавірусом відклала це рішення на місяць.

Чорногорія

Чорногорія. Фото: static.uvidpustku.comЧорногорія. Фото: static.uvidpustku.com

За даними «Європейської правди», віднедавна є можливість (принаймні теоретична) потрапити до Чорногорії, але є одна умова. Українців пускають до цієї країни з негативним результатом «свіжого» тесту на SARS-CoV-2, зробленим в акредитованих лабораторіях. У різних поясненнях від уряду доводилося зустрічати вимогу про те, що тест має бути зданий не пізніше, ніж 72 години до перетину кордону, а результати отримані не більше, ніж 48 годин до того.

За даними посольства України в Чорногорії, це може бути ПЛР-тест або ІФА тест на антитіла (ELISA).

Їдемо на море: 7 популярних українських курортів, умови і ціни 2020

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах