Дожуєш вдома: у Львові обмежили час роботи ресторанів

Дожуєш вдома: у Львові обмежили час роботи ресторанів. Фото: unsplash.com (умовне).

Дожуєш вдома: у Львові обмежили час роботи ресторанів. Фото: unsplash.com (умовне).

Дозвілля та їжа
02 липня 2020 09:42

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняла рішення обмежити роботу закладів харчування у Львові до 22:00. Таке рішення прийняли у зв’язку з великою кількістю підтверджених випадків коронавірусу.

Зазначимо, що ресторани, кав’ярні і кнайпи Львова відновили роботу з 24 червня. Їм дозволили працювати за умови дотримання низки правил карантину. Зокрема, у приміщенні закладів не може бути понад 10 відвідувачів одночасно, усім працівникам мають зробити ІФА-тестування на СOVID-19 та забезпечити дезінфекцію у приміщеннях.

Cтаном на ранок 2 липня у Львові та області підтверджено 5730 випадків інфікування коронавірусом. За вчорашню добу лабораторні центри провели 1162 ПЛР-тести, з них 152 — позитивні. Серед нових хворих 31 львів`янин.

Додамо, що рішення про обмеження часу роботи ресторанів до 22:00 прийняли у Києві та Луцьку. 

Як пояснив заступник міністра охорони здоров'я та головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, така заборона не дозволятиме нічним клубам працювати вночі як закладам громадського харчування. 

«Тому, обмежуючи час діяльності закладів громадського харчування, ми не дозволяємо таким чином працювати нічним клубам, які могли відкриватися і працювати під маркою закладу громадського харчування. І це буде дієвим заходом, який буде впливати на усунення скупчення людей на обмеженому просторі і без дотримання соціальної дистанції», – пояснив головний санітарний лікар в ефірі програми «Мокрик По Живому».

Нагадаємо, попри «карантинну» весну, у 2020 році на гастрономічній карті Львова з’явилося чимало цікавих локацій, кухня та інтер’єр яких однозначно варті уваги. Франція, Мексика, Азія... Брассерія, анчоусна, раменна, варенична, канабіс-кафе – гурманам у місті Лева голод не страшний. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах