Нове місце: на Шевській готують пшеничне ризотто і хумус зі стрийських ясьок

На Шевській готують пшеничне ризотто і хумус зі стрийських ясьок. Фото: «Leo»/Facebook

На Шевській готують пшеничне ризотто і хумус зі стрийських ясьок. Фото: «Leo»/Facebook

Дозвілля та їжа
17 липня 2020 12:03

В самому серці Львова, на вулиці Шевській, відкрили оновлений заклад «Leo», де можна скуштувати пшеничне ризотто і хумус зі стрийських ясьок. І це все в поєднанні з мальовничими краєвидами.

Своє, українське

В закладі подають не просто вишукані страви, тут усі продукти є місцевими, тобто вирощеними фермерами на Львівщині. А, погодьтесь, що українське завжди смачніше.

На Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/FacebookНа Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/Facebook

«Leo – це ставка на місцеві продукти, переважно від фермерів Львівщини, незалежно від того, готуємо ми страви галицької кухні чи світову класику. Адже локальні продукти – це не лише патріотично, але й здорово та екологічно», – розповідають автори закладу.

Що по атмосфері

Інтер’єр в ресторані «Leo» створений без краплі кітчу, в якому насамперед зручно та затишно. Це місце в самому центрі, де ви зможете сховатися від гамору туристів і любителів «подвіжувати».

На Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/FacebookНа Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/Facebook

Цікаво, що інтер’єром закладу займалась фінська архітекторка Маріка Аро разом із львівськими дизайнерами. Маріка називає напрямок дизайну No Kitsch Modern Classic.

На Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/FacebookНа Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/Facebook

Що поїсти

Меню закладу творці описують, як «експерименти на тему локальних продуктів». Тут можна смачно поснідати яйцями та фруктово-ягідними млинцями. Тут ви можете скуштувати бізнес-ланчі (з 12:00 до 15:00 у будні), які давно знають усі львів’яни як «ті самі обіди в Леополісі». І звісно ж, тут же можна повечеряти в затишній атмосфері.

На Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/FacebookНа Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/Facebook

«Тому в нас є і хумус зі стрийських ясьок (місцевий сорт особливо великої квасолі з солодкавим присмаком), і ніжка качки під азійським кунжутним соусом з українським кунжутом, і пшенична варіація ризотто, а також інші експерименти на тему локальних продуктів», – додають у Leo.

На Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/FacebookНа Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/Facebook

На Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/FacebookНа Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/Facebook

З меню:

  • Червоний борщ із пампушками та салом – 95 грн;
  • Хрумка качина ніжка – 195 грн;
  • Шніцель із картоплею та легким салатом – 185;
  • Лосось зі спаржою та щавлевим соусом – 335 грн;
  • Брускета з форшмаком і запеченим перцем – 95 грн;
  • Чізкейк з ягодами – 95 грн.

На Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/FacebookНа Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/Facebook

Коли приходити

На Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/FacebookНа Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/Facebook

Ресторан «Leo» на вулиці Шевській, 14/16 у Львові працює щодня, з 12:00 до 23:00. Також тут організовують бенкети, корпоративи, весілля, є літня тераса.

Щоб забронювати столик, телефонуйте за номером телефону: (063) 244 53 87.

Нагадаємо, в квітні 2020 року на вулиці Краківській у Львові відкрили новий ресторан «Dolce Vita», який перенесе відвідувачів в Італію, не виїжджаючи з рідного міста.

Від Франції до Азії: 20 нових закладів Львова, які відкрились в 2020 році

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах