Я там, де мені добре: на «Фабриці повидла» створять мистецький проєкт для дітей

На «Фабриці повидла» створять мистецький проєкт для дітей. Фото: pexels.com (умовне)

На «Фабриці повидла» створять мистецький проєкт для дітей. Фото: pexels.com (умовне)

Дозвілля та їжа
22 липня 2020 12:43

У Львові відбудеться міжнародний мистецький проект «Я там, де мені добре» для дітей та підлітків з мікрорайону Підзамче, адже більшість подій будуть відбуватися в артцентрі «Фабрика повидла». Юні учасники й учасниці співтворитимуть з чотирма митцями і мисткинями, які працюють з різними художніми практиками.

Я там, де мені добре

«Ідея проєкту резиденції «Я там, де мені добре» полягає в тому, аби дати учасникам і учасницям розуміння місцевих можливостей району, де вони живуть, та сміливість користуватися цими можливостями, відчувати себе вільно у різних локаціях та публічному просторі. Серед бажаних партнерів проєкту - місцеві школи, бібліотека, галерея художників-графіті, бізнес-центр з громадським простором всередині, і мистецькі інституції», - розповідають організатори проекту.

Мистецький проєкт для дітей. Фото: Я там, де мені добре/FacebookМистецький проєкт для дітей. Фото: Я там, де мені добре/Facebook

Крім того, велику увагу під час зустрічей приділятимуть розвитку критичного мислення та мотивації учасників, а також вмінню висловлювати свою точку зору та володінню англійською мовою.

Охочі учасники та учасниці резиденції «Я там, де мені добре» програми «MagiC Carpets» матимуть можливість обрати, яким саме мистецтвом вони хотіли б зайнятися у межах проєкту, або долучитися до роботи з усіма художниками й художницями.

Дітей навчатимуть четверо фахівців: львівський медіамитець Сергій Петлюк, який працює в жанрах інсталяції, відеоінсталяції, нових медіа, живопису; київська перформерка Ірина Рузіна, художниця Гуендаліна Саліні з Італії, яка працює у техніках вишивки, гобелену, відео, перформансу, фотографії, митець експерименту Якопо Натолі з Італії.

Наприкінці резиденції відбудеться презентація результатів співпраці гостей Підзамча з тутешніми підлітками.

Коли приходити

Проект «Я там, де мені добре» триватиме з 25 серпня до 20 вересня. Діти віком 11-14 років, які мешкають неподалік, можуть зголоситися до 10 серпня. Реєстрація проводиться тут.

Основна частина зустрічей учасників з митцями відбудеться на території Jam Factory Art Center , що на вулиці Механічній, 5 у Львові.

Важливі дати:

10 серпня 18:00 — кінець подачі заявок на участь у арт-проєкті «Я там, де мені добре» 

17 серпня — оголошення результатів відбору заявок та повідомлення розкладу зустрічей учасників/-ць з митцями/мисткинями

25 серпня — початок проєкту і зустрічей

17-18 вересня — презентація результатів зустрічей та співтворення

20 вересня — закінчення проєкту «Я там, де мені добре».

Нагадаємо, 17 липня після чотирьохмісячної перерви у Львові відкрили дитсадки. Поки що  вони працюють за особливим режимом.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах