Потурбуйся про бабусю: які будинки престарілих є у Львові, ціни та умови

Які будинки престарілих є у Львові, ціни та умови. Фото: tree.lviv.ua (умовне)

Які будинки престарілих є у Львові, ціни та умови. Фото: tree.lviv.ua (умовне)

Дозвілля та їжа
27 липня 2020 14:58

Коли немає можливості доглядати за родичами похилого віку, а найчастіше це хворі батьки, то на допомогу приходять будинки перестарілих. Хоча й існує стереотип, що це не найкраще місце для проведення старості. VG Львів дізнався, де у місті є такі будинки, які там умови та ціни.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Рена-мед

Пансіонат "Рена-мед". Фото з сайтуПансіонат "Рена-мед". Фото з сайту

Це приватний пансіонат для літніх людей у Львові, де реабілітують після інсульту та інфаркту, доглядають за лежачими хворими, літніми людьми, пацієнтами з деменцією, Альцгеймером та переломом шийки стегна. У будинку для літніх людей панує приємна, домашня атмосфера. Також тут є зони відпочинку, де постояльці можуть зібратися разом, щоб поговорити, подивитися телевізор або зіграти в настільні ігри. Є й дворик, де проводять прогулянки в супроводі співробітників пансіонату.

Пансіонат "Рена-мед". Фото з сайтуПансіонат "Рена-мед". Фото з сайту

Пансіонат "Рена-мед". Фото з сайтуПансіонат "Рена-мед". Фото з сайту

Ціна: обговорюється індивідуально, і залежить від кількості постояльців в номері, поверху розміщення і стану здоров’я людини.

Контакти: Львів, Шевченківський р-н, вул. Смолиста, 10; +38 (099) 09-22-777

Затишний дім

Пансіонат "Затишний дім". Фото з сайтуПансіонат "Затишний дім". Фото з сайту

Пансіонат «Затишний дім» біля Львова своєю територією з живими лебедями нагадує більше відпочинковий комплекс. Тут жителі зможуть відпочити від міського руху та насолоджуватися природою. Також є можливість порибалити та відпочити на свіжому повітрі з красивим видом. Тут пропонують комфортні кімнати з телевізором, ванною кімнатою та всіма зручностями. У пансіонаті 5-ти разове харчування, розроблене дієтологами. Цікаво, аби завершити домашню атмосферу, бабусь залучають при приготування їжі – тут разом ліплять вареники та пельмені, печуть пиріжки та печиво. А на дозвіллі тут годують лебедів, спілкуються, займаються спортом, переглядають фільми, грають в настільні ігри, вирощують зелень, читають вірші та їздять на екскурсії.

Контакти: вул. Черешнева,3, Чишки, Львівська область; (098) 971 83 05; (097) 125 08 62; (068) 011 66 58

Родинне тепло

Пансіонат "Родинне тепло". Фото з сайтуПансіонат "Родинне тепло". Фото з сайту

Ще один пансіонат у Львові, де доглядають за хворими та літніми людьми – «Родинне тепло». Тут доглядають за лежачими хворими, а також проводять лікарський контроль усіх жильців, яких щотижня оглядає терапевт. Також проводять прогулянки на свіжому повітрі в супроводі співробітників пансіонату, а потребуючим надають психологічну підтримку. В пансіонаті працює Wi-Fi і постояльці можуть спілкуватися з рідними стільки часу, скільки забажають.

Пансіонат "Родинне тепло". Фото з сайтуПансіонат "Родинне тепло". Фото з сайту

Пансіонат "Родинне тепло". Фото з сайтуПансіонат "Родинне тепло". Фото з сайту

Ціна: вартість на розміщення варіює, і залежить від стану пацієнта та кімнати. За лежачими пацієнтами догляд потребує дещо більшої кількості часу та зусиль. Також має значення термін розміщення.

Контакти: Винники, вулиця Калнишевського, 1; +380 50 732 52 47; +380 96 604 63 56

100-ліття

Пансіонат "100-ліття". Фото з сайтуПансіонат "100-ліття". Фото з сайту

Дім для престарілих «100-ліття» – це місце відпочинку, відновлення та нових знайомств. В приватному пансіонаті вдало поєднали лікарський догляд, готельні умови проживання у спокійних місцинах та колективне дозвілля. У вартість проживання тут входить: можливість обрати кімнату, цілодобова медична допомога, кваліфікований догляд за лежачими хворими, профілактика пролежнів у важкохворих, спеціально обладнані місця, комплексна реабілітація після інсульту, 4-разове збалансоване харчування (за необхідності – враховуються особливості індивідуального харчування), побутова допомога, купання, стрижка, прання особистих речей, фізична реабілітація, психологічна допомога, моніторинг стану здоров'я, заміри тиску та цукру, діагностика. Серед варіантів проведення дозвілля - проведення ігор, бібліотека, телевізійні передачі та фільми, арт-терапія, регулярні прогулянки на свіжому повітрі.

Пансіонат "100-ліття". Фото з сайтуПансіонат "100-ліття". Фото з сайту

Пансіонат "100-ліття". Фото з сайтуПансіонат "100-ліття". Фото з сайту

Ціна: у Львові від 600 гривень в день, а в Раковці – від 450 гривень в день

Контакти: Львів, вулиця Замарстинівська, 112; Раковець; +380 97 681 25 26

Дерево життя

Пансіонат "Дерево життя". Фото з сайтуПансіонат "Дерево життя". Фото з сайту

Цей приватний пансіонат розташований на території хвойного лісу, а  лісове повітря бадьорять, позбавляє від стресу і піднімає настрій. В «Дереві життя» дбають про людей похилого віку з судинною деменцією, порушенням опорно-рухового апарату, захворюваннями нервової системи, суглобів і остеохондрозом,  хворобою Альцгеймера в різних стадіях, переломами шийки стегна, зниженням розумової діяльності, цукровим діабетом, також реабілітують людей після інсульту. У пансіонаті пропонують 5-ти разове харчування, анімаційні заняття та ранкову гімнастику, а також прогулянки на свіжому повітрі.

Пансіонат "Дерево життя". Фото з сайтуПансіонат "Дерево життя". Фото з сайту

Ціна: вартість залежить від стану здоров’я людини, віку, обраної кімнати та тривалості перебування

Контакти: Львів, вулиця Зелена, 208; +38 (067) 450-44-54

Бажаємо міцного здоров’я та підібрати найкращий варіант для себе та близьких!

Від 95 гривень: 20 оригінальних і недорогих хостелів у центрі Львова

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах