У Львові відкрили великий океанаріум: фото, відео, ціни, особливості

У Львові відкрили великий океанаріум. Фото: Твоє місто

У Львові відкрили великий океанаріум. Фото: Твоє місто

Дозвілля та їжа
31 серпня 2020 11:07

У п’ятницю, 28 серпня, на проспекті Шевченка у Львові в колишньому кінотеатрі «Київ» відкрили  перший в місті приватний океанаріум. Тут можна побачити як звичних рибок із зоомагазину, так і мешканців Світового океану. Про це пише Zaxid.net.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Океанаріум розташували на трьох поверхах будинку, де облаштували більше двадцяти акваріумів. Зустрічають відвідувачів зелені черепахи, а в найбільшому акваріумі тут мешкає двадцять піврічних акул. Годують їх раз чи двічі на добу, оскільки вони мають найкращий серед риб апетит.

Океанаріум. Фото: oceanarium.lviv.uaОкеанаріум. Фото: oceanarium.lviv.ua

Серед родзинок океанаріуму - штучна водойма з араваною – рибою, родом з Південної Америки. Вона має давнє походження - ще з часів динозаврів. Цікаво, що вони мають спеціальний міхур, який дозволяє їм підніматися на поверхню води, ковтати повітря і опускатися таким чином вниз.

Акваріум з рибками. Фото: oceanarium.lviv.uaАкваріум з рибками. Фото: oceanarium.lviv.ua

Загалом в океанаріумі мешкає три тисячі різних рибок. Їх купували у розплідниках або у фірмах, які займаються виловом. У понеділок океанаріум вже встигли попікетувати активісти «Екологічної платформи», які вважають такі заклади місцем катування та експлуатації тварин.

Пікетувальники біля океанаріуму. Фото: Твоє містоПікетувальники біля океанаріуму. Фото: Твоє місто

Натомість власники океанаріуму запевняють, що таке утримання не шкодить рибам, адже акули і всі прісноводні хижаки мають абсолютно повний природний раціон, а в крайніх випадках використовують сухий корм

В акваріумах використовують осмотичну воду, до якої додають морську сіль та хімічні елементи. За словами зоолога Євгена Червоного, такі океанаріуми – це світова практика, головне – аби риби не були протизаконно вилучені з природи.

Відкрила океанаріум команда київського акваріуміста Олександра Яновського. У Києві вже працюють два схожі заклади, в створенні яких він брав участь. А от будинок у центрі Львова орендують у найбагатшого депутата Львівської міськради Григорія Козловського.

КОЛИ ПРИХОДИТИ

Океанаріум на вулиці Шевченка,8 у Львові в понеділок працює з 10:00 до 15:00 (каса працюватиме до 14:30), а з вівторка по неділю, а також в святкові дні – з 10:00 до 20:30 (каса працюватиме до 20:00).

Ціни на вхідні квитки до океанаріуму:

Ціни. Скріншот з сайтуЦіни. Скріншот з сайту

Ціни. Скріншот з сайтуЦіни. Скріншот з сайту

Також в океанаріумі проводитимуть екскурсії на трьох мовах тривалістю по 40 хвилин:

  • Екскурсія українською мовою – 200 гривень;
  • Екскурсія російською мовою – 200 гривень;
  • Екскурсія англійською мовою – 300 гривень.

Також є можливість замовити шкільну екскурсію, та для цього потрібен попередній запис за номером телефону: (063) 202-01-20, (068) 202-01-20, (099) 202-01-20.

Правила. Скріншот з сайтуПравила. Скріншот з сайту

10 зоокутків: де у Львові та області можна подивитись на тварин

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах