Нове місце для селфі: у Львові відкриють незвичайний музей

У Львові відкриють новий незвичайний музей. Фото: unsplash.com.

У Львові відкриють новий незвичайний музей. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
17 жовтня 2020 17:49

У Львові стане одним цікавим музеєм більше. Невдовзі у місті Лева створять музей фотографії. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради 2 жовтня. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, у мерії підготують концепцію Львівського музею фотографії та підшукають приміщення, де можна було б його розмістити. 

«Ми протягом кількох тижнів спілкувалися з фотографом Романом Метельським. Попередньо визначили наступні кроки, для яких потрібне відповідне рішення виконкому», — зазначив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

За словами львівського фотографа Романа Метельського, на створення музею його надихнула поїздка у Хмельницький і відвідини місцевого музею-студії фотомистецтв, на той момент єдиного такого в Україні. 

"Пропонуємо всім охочим долучитися до проекту "Фото музей". Адже у кожного на горищі, в підвалі, на антресолях чи в інших несподіваних місцях ще збереглися частини фотоісторії Львова, України і навіть усього світу. Якщо у вас є фотоапарати, фотозбільшувачі, аксесуари, фотоальбоми, фотографії, негативи, слайди, книжки, журнали, підручники  та інші речі, пов’язані з фотографією, які тільки займають в хаті місце, і які не підіймається рука винести на сміття, станьте  учасником проекту", - розповів ініціатор створення музею фотографії у Львові Роман Метельський.

Фотограф Роман Метельський демонструє найцінніші експонати майбутнього музею фотографії у Львові. Фото: Роман Метельський/Фейсбук.Фотограф Роман Метельський демонструє найцінніші експонати майбутнього музею фотографії у Львові. Фото: Роман Метельський/Фейсбук.

Від деяких експонатів Романа Метельського діти просто у захваті. Фото: Роман Метельський/Фейсбук.Від деяких експонатів Романа Метельського діти просто у захваті. Фото: Роман Метельський/Фейсбук.

Де саме у Львові відкриють нове дітище Романа Метельського, поки що невідомо. Зважаючи на доручення міського голови Андрія Садового, це буде у котромусь із цих районів: Галицький, Франківський або Личаківський.

Раніше VG Львів писав про легендарні місця, які місто Лева втратило назавжди. Серед них - Лібрарія, Дім Легенд, Хіпі-Бус, Дворик забутих іграшок.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах