Львів'ян закликали ходити до кав'ярень зі своїми горнятами, або замовляти їстівні

Львів'ян закликали ходити до кав'ярень зі своїми горнятами, або замовляти їстівні. Фото: unsplash.

Львів'ян закликали ходити до кав'ярень зі своїми горнятами, або замовляти їстівні. Фото: unsplash.

Дозвілля та їжа
22 жовтня 2020 10:21

Львів'янам пропонують приходити у кав'ярні зі своїми філіжанками. У Львові стартував проект з мінімізації використання одноразової тари для кави. Читайте найцікавіші новини Львова.

Ініціативу "Zero Cup" запущено громадською організацією "Нуль відходів Львів" (Zero Waste Lviv) у співпраці з Лабораторією інноваційного розвитку ПРООН в Україні.

Захисники довкілля пояснюють: одноразові горнята мають всередині поліетиленову плівку для захисту від протікання, тож їх складно переробити та неможливо компостувати. Одноразовий посуд засмічує місто, водойми та парки. Приблизно 20% вмісту вуличних смітників у Львові складають одноразові горнята з-під кави.

Громадська організація вирішила провести експерименти. У львівських кав'ярнях клієнтам пропонуватимуть кілька екологічних варіантів споживання кави, наприклад:

  • знижка для клієнтів з власним горнятком. Клієнти приходять у кав’ярню з власним багаторазовим горням, купують в нього каву і отримують знижку;
  • клієнти матимуть можливість замовити каву в їстівне горнятко;
  • бариста пропонуватиме тим, хто купує в одноразове горнятко каву, прийти зі своїм горнятком наступного разу та отримати знижку.

У рамках ініціативи також тестуватиметься прототип мобільного застосунку, в якому можна буде знайти мапу закладів, що беруть участь в ініціативі і надають знижку для клієнтів з власним горням для кави, а в майбутньому з’являться й інші функції для поціновувачів кави у власне горнятко.

Наразі ініціативу підтримала мережа кав’ярень Kredens Cafe.

Як раніше писав VG Львів, дев’ять львівських ресторанів потрапили у топ 100 найкращих в Україні за версією журналу НВ. Аби визначити найкращі ресторани країни 2020, видання поцікавилося думкою 100 співвітчизників, зокрема, гастрокритиків, фахівців у галузі ресторанного бізнесу, а також відомих українців, що мають репутацію гурманів. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах