Львів'ян закликали ходити до кав'ярень зі своїми горнятами, або замовляти їстівні. Фото: unsplash.
Львів'янам пропонують приходити у кав'ярні зі своїми філіжанками. У Львові стартував проект з мінімізації використання одноразової тари для кави. Читайте найцікавіші новини Львова.
Ініціативу "Zero Cup" запущено громадською організацією "Нуль відходів Львів" (Zero Waste Lviv) у співпраці з Лабораторією інноваційного розвитку ПРООН в Україні.
Захисники довкілля пояснюють: одноразові горнята мають всередині поліетиленову плівку для захисту від протікання, тож їх складно переробити та неможливо компостувати. Одноразовий посуд засмічує місто, водойми та парки. Приблизно 20% вмісту вуличних смітників у Львові складають одноразові горнята з-під кави.
Громадська організація вирішила провести експерименти. У львівських кав'ярнях клієнтам пропонуватимуть кілька екологічних варіантів споживання кави, наприклад:
У рамках ініціативи також тестуватиметься прототип мобільного застосунку, в якому можна буде знайти мапу закладів, що беруть участь в ініціативі і надають знижку для клієнтів з власним горням для кави, а в майбутньому з’являться й інші функції для поціновувачів кави у власне горнятко.
Наразі ініціативу підтримала мережа кав’ярень Kredens Cafe.
Як раніше писав VG Львів, дев’ять львівських ресторанів потрапили у топ 100 найкращих в Україні за версією журналу НВ. Аби визначити найкращі ресторани країни 2020, видання поцікавилося думкою 100 співвітчизників, зокрема, гастрокритиків, фахівців у галузі ресторанного бізнесу, а також відомих українців, що мають репутацію гурманів.