Не пережила карантину: у Львові закрили популярну Галицьку жидівську кнайпу

Не пережила карантину: у Львові закрили популярну Галицьку жидівську кнайпу. Фото: modjaro.livejournal.com

Не пережила карантину: у Львові закрили популярну Галицьку жидівську кнайпу. Фото: modjaro.livejournal.com

Дозвілля та їжа
11 листопада 2020 17:07

У Львові закрили Галицьку жидівську кнайпу «Під Золотою Розою». Двері популярного серед туристів закладу нині зустрічають гостей металевою колодкою і оголошенням «Перепрошуємо, заклад тимчасово не працює». Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Про те, що на терасі Галицької жидівської кнайпи, що на Староєврейській, 37 у Львові, давно не було гостей свідчать облуплена фарба на стінах і купи листя. Чи запрацює заклад після так званої «тимчасової перерви», чи спіткає його та ж доля, що й «Дім Легенд» достеменно поки що невідомо.  

Picasso, Дім Легенд, Дворик забутих іграшок: легендарні місця, які втратив Львів

У Львові закрили Галицьку жидівську кнайпу «Під Золотою Розою». Фото: VG ЛьвівУ Львові закрили Галицьку жидівську кнайпу «Під Золотою Розою». Фото: VG Львів

У Львові закрили Галицько-жидівську кнайпу «Під Золотою Розою». Фото: VG Львів.У Львові закрили Галицько-жидівську кнайпу «Під Золотою Розою». Фото: VG Львів.

Керівник PR-відділу львівського «Холдингу емоцій !FEST» Тарас Маселко у коментарі VG Львів зазначив, що Галицьку жидівську кнайпу «Під Золотою Розою» закрили з економічних міркувань. 

"На жаль, так виглядає, що вже остаточно. Що буде на цьому місці – не готовий сказати", – додав Маселко.

Зазначимо, що Галицька жидівська кнайпа «Під Золотою Розою» розташована в історичному єврейському кварталі Львова  поблизу руїн синагоги Золота Роза (звідси й назва). «Родзинка» цього закладу – меню. Це літературний альманах, який розповідає про історію євреїв Львова, але немає цін. «Вартість наїдженого залежить від вміння клієнта торгуватись», – зазначали офіціанти гостям до карантину.

Ресторатори теж плачуть: культові місця у Львові, де зникли черги

У меню: форшмак, фарширований щупак, хумус, цимес, флячки. З атракцій – примірка пейсів та капелюхів, частування «пейсихівкою», жива клезмерська музика.

Додамо, що кнайпа «Під Золотою Розою» відкрилася у Львові у 2008 році. Вона входить до мережі концептуальних авторських ресторанів «Холдингу емоцій !FEST».

У Львові відкрили перше в Україні канабіс-кафе: що в меню

Читайте всі новини у нашому каналі Tеlеgrаm, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах