Раменна, брассерія, канабіс-кафе: 20 нових ресторанів Львова, які відкрилися у 2020 році

20 ресторанів Львова, які відкрилися у 2020 році. Фото: Unsplash.com

20 ресторанів Львова, які відкрилися у 2020 році. Фото: Unsplash.com

Дозвілля та їжа
12 сiчня 2021 16:16

2020 рік видався дуже нелегким для туристичного, а отже й гастрономічного життя міста Львова. Чимало легендарних закладів назавжди зачинили двері для відвідувачів. Втім, цього року було багато й яскравих відкриттів, які неодмінно оцінять гурмани.

VG Львів розкаже про небанальні  ресторани, кав’ярні, кнайпи, піцерії, раменні, анчоусні та канабіс-кафе, які відкрилися у місті Лева у 2020 році.

Lemberg Craft Rest

Це нове місце у центрі Львова для шанувальників крафтового пива, процесів його творення та футболу. У ресторані-пивоварні подають пива власного виробництва (від 49 гривень за 0,5 літра), а також показують спортивні матчі на великому проекторі.  

У меню Lemberg Craft Rest є ребра, бургери, страви з риби та морепродуктами, салати. 

Фото: Lemberg Craft RestФото: Lemberg Craft Rest

Також у Lemberg Craft Rest пропонують непогані комплексні обіди (ні, це не просто перше, друге і компот!). Тут у бізнес-ланчі входить: тріо закусок, перша страва (крем-суп зі шпинату, борщ, консоме тощо), гарнір із м’ясом, узвар або компот, а також "комплімент" від закладу – віскі, горілка або пиво на вибір. Комплексні обіди подають у будні з 12:00 до 15:00. Ціна – 115 гривень.

Де: вулиця Шевченка, 19

Коли приходити: 12:00-23:00

Санаторій Ластівка

Фото: Санаторій Ластівка/ФейсбукФото: Санаторій Ластівка/Фейсбук

Нове дуже атмосферне місце у Львові, відкрите на місці колишнього бару «Бідон», ідеальне для тих, хто сумує за санаторним відпочинком у Трускавці, Моршині чи Миргороді. Інтер’єр нового закладу на вулиці Лесі Українки у Львові аналогічний – радянські килими, люстра з висульками, відік, тетріс – гості ще від порогу поринають в атмосферу 90-х. Меню «Санаторію Ластівка» теж апелює до ностальгії. Тут пропонуюсь бабусине олів’є, татові смажені пельмені, ризькі шпроти з хлібом, маслом і лимоном, форшмак улюбленої цьоці, вафельний торт.

Де: вулиця Лесі Українки, 23

Коли приходити: понеділок-четвер – 17.00-00.00; п’ятниця-субота – 17.00-2.00

Mood Street Food

Фото: Mood Street FoodФото: Mood Street Food

Це новий ресторан здорової вуличної їжі, який відкрили у 2020 році на вулиці Грушевського у Львові. Тут готують і подають корисні сніданки й не менш корисні перекусити для дуже заклопотаних, які звикли їсти похапцем. Меню Mood Street Food поділено на три основні категорії: роли, боули та хумус. Боули та хумус подають на сніданок. Роли – впродовж дня: з куркою, яловичиною та special (з рибою, грибами, горіхами й хумусом). На десерт – макаруни, мафіни та зефір.

Де: вулиця Михайла Грушевського, 13 

Коли приходити: понеділок-п’ятниця – 9:00-21:00, субота-неділя – 12:00-22:00

Анчоусна 

У новому закладі від "Чорноморки", який у 2020 році розпочав роботу неподалік Оперного театру у Львові, зробили акцент на дрібну рибу, оселедці та морепродукти

Фото: Анчоусна Львів/Фейсбук.Фото: Анчоусна Львів/Фейсбук.

УЯкщо вам раптом захотілося приготованих у пивному клярі бичків, барабульки, кільки, мойви чи, навіть, зубатки, а чистити і смажити їх зовсім не хочеться, тоді вам точно сюди. Але не рибою єдиною... Також у меню "Анчоусної" є різноманітні закуски, салати, бургери, супи і десерти. Ну, і звичайно ж, тут є вино, пиво, домашні настоянки. А взимку – ще й гарячі коктейлі.  

Де: вул. Корнякта, 1

Коли приходити: 09.00-23.00

Львівські коноплі

Перше в Україні канабіс-кафе з наливками з'явилося на вулиці Лесі Українки у Львові у січні 2020 року. У меню – страви і напої з додаванням кoнопель. Тут можна скуштувати з ними випічку, хумус, сир, шоколад, чай, каву, пиво, вино, наливки і ще багато чого. Є магазинчик, в якому можна придбати додому і на гостинці те, що сподобалося.

Фото: канабіс-кафе з наливками Львівські коноплі/ФейсбукФото: канабіс-кафе з наливками Львівські коноплі/Фейсбук

За словами власників, конопля здавна була у побуті українців, тому вони вирішили зламати стереотипи і подарувати Львову маленький Амстердам.

Де: вулиця Лесі Українки, 16

Коли приходити: понеділок-четвер 10.00-22.00; п’ятниця-неділя 10.00-00.00 

П'ятниця

Фото: П'ятниця. Пивний ресторан хорошого настрою/ФейсбукФото: П'ятниця. Пивний ресторан хорошого настрою/Фейсбук

Новий заклад, який позиціонує себе, як пивний ресторан хорошого настрою, у Львові працює від дня Тетяни, 25 січня. Поки що – у тестовому режимі. "П’ятниця"  рай для шанувальників пива і задушевних розмов після напруженого робочого дня. Ще б пак! Тут є для цього все необхідне: 40 кранів розливного пива і тисячу метрів квадратних площі (для гучних вечірок, нових знайомства і балачок аж до ранку).  У меню – закуски до пива, салати, перші страви, риба, м’ясо, піца, бургери, десерти. Для найменших є спеціальне дитяче меню. 

Де: Зубрівська 38, (SportLife)

Коли приходити: понеділок-четвер 12.00-23.00; п'ятниця-неділя 12.00-02.00

Papi

Фото: Papi.Lviv/ФейсбукФото: Papi.Lviv/Фейсбук

Це новий гастрономічний заклад від авторів Port Wine Bar, який відкрився у Львові у 2020 році на Валовій. Спеціалізується на приготуванні сніданків і ланчів, замовляти які тут можна аж до вечора, і випічці круасанів. Останні в "Papi" виходять так вдало, що не потребують навіть начинки. Достатньо додати лише на хрустку скоринку шматочок вершкового масла. 

А ще, а словами відвідувачів, у кафе "Papi" дуже хороші вина, натуральні сидри і питний мед. Смакувати усе це гості радять за столиком, що ближче до каміну. 

Де: вулиця Валова, 19/1

Коли приходити: 08.00-21.00

Frankophile

Брассерія Frankophile на проспекті Свободи у Львові відкрилася на початку весни. Шеф-кухарі кажуть, що головна їхня місія показати французьку кухню не з призми найскладніших, найдорожчих її взірців, а у легкій формі відтворити ті позиції, які можна спробувати у Мішленівських ресторанах Монте-Карло чи Парижа.

Фото: Фото Frankophile Lviv/ФейсбукФото: Фото Frankophile Lviv/Фейсбук

Якщо ви обожнюєте равликів, чи навпаки ще ніколи їх не куштували і хочете, аби перший раз був бездоганним, то вам точно сюди. Равликів тут подають виключно середнього розміру.

«В першу чергу, вони володіють набагато кращим смаком, в той час як більші за розміром равлики залишають неприємний присмак, який складно не відчути навіть із бездоганним соусом! Крім цього, менші равлики дуже м’які, тому їх можна з’їсти ну дуже багато!», − пояснюють у «Frankophile».

Де: проспект Свободи, 6/8

Коли приходити: 10.00-22.00

KFC

Хрустка курочка, яку обожнюють в усьому світі, – «родзинка» KFC. Фото: KFC/Фейсбук.Хрустка курочка, яку обожнюють в усьому світі, – «родзинка» KFC. Фото: KFC/Фейсбук.

Це перший у Львові ресторан міжнародної мережі KFC, який відкрився навесні 2020 року. У меню фастфуду – сандвічі, курка, бакети, снеки, салати, десерти.

Зазначимо, що Kentucky Fried Chicken (KFC) – це американська мережа фастфудів, яка заснована у 1952 році і налічує понад 25 тисяч закладів по всьому світу.  Заклади KFC працюють у Києві, Дніпрі, Сумах, Харкові та Павлограді Дніпропетровської області.

Де: проспект Свободи, 19

Коли приходити: 10.00-22.00

МаМаSha

Свинина з гуцульськими кнедлями - таке може тільки мама. Фото: MaMasha/Фейсбук. Свинина з гуцульськими кнедлями - таке може тільки мама. Фото: MaMasha/Фейсбук.

Нове кафе МаМаSha, що відкрилося навесні у центрі Львова – ідеальне місце для тих, хто сумує за маминими стравами. Тут вам і вареники, і голубці, і деруни, і навіть бургери (звичайно ж за маминим рецептом!). Також у меню є перші і основні страви, салати, десерти. Зазначимо, що заклад не тільки готує та доставляє готові страви, а й допоможемо тобі їх швидко приготувати з «майже готово» меню.

Де: Князя Романа, 16

Коли приходити: 10.00-20.30

СAT CAFE

Наприкінці серпня 2020 року на вулиці Генерала Григоренка, 1а у Львові відкрили Саt сafe. Заклад «переїхав» зі Степана Бандери. На щастя, концепція кафе залишилася такою ж, як і була. У Cat Cafe можна поспілкуватись і побавитись з 20 кішками різних порід, а також спробувати фірмові страви чи випити кави з солоденьким.

Засновники закладу розуміють, що завести вдома кішку – це величезна відповідальність і не кожен має можливість та час на це. Саме тому Cat Cafe у Львові користується неабиякою популярністю.

«Хочете зняти стрес, тривогу, нормалізувати тиск, відновити сили – тоді чекаємо на вас в Cat Cafe! Тут ви можете поспілкуватись та побавитись з котиками, зробити чудові фото на пам’ять та подарувати тепло й увагу нашим пухнастим мешканцям», – розповіли адміністратори котячого кафе.

Зазначимо, що киці у новому кафе на Генерала Григоренка мають всі необхідні прививки та проходять регулярний ветеринарний огляд.

Вхід у Cat Cafe безкоштовний, достатньо просто прийти і зробити замовлення.

Де: вулиця Генерала Григоренка, 1а

Коли приходити: 09.00-23.00

PRSCCO&PZZA

На проїзді Крива Липа у Львові влітку 2020 відкрили сімейний ресторан, де подають піцу з дров’яної печі з просекко. PRSCCO&PZZA – новий затишний заклад європейської кухні, що має єдину ціну на коктейлі та вина.

Піца з просекко: на Кривій Липі відкрили новий сімейний ресторан. Фото: Prscco & PZZA/Фейсбук.Піца з просекко: на Кривій Липі відкрили новий сімейний ресторан. Фото: Prscco & PZZA/Фейсбук.

У новому ресторані на Кривій Липі переконані, що починати і закінчувати день треба келихом просекко, а ще краще – коктейлем на його основі. А спекотного полудня найкраще охолоджує Fragolino із солоденькою вишенькою. Ціна келиха будь-якого ігристого або коктейлю – 29 гривень.

Щодо піци, то як вже зазначено вище, її тут печуть на справжній дров’яній печі. Тим, хто обожнює м’ясо, радимо замовити супер м’ясну піцу з беконом, пепероні та салямі (159 гривень). Тим же, хто любить багато сиру, неодмінно сподобається піца «Чотири сири» (149 гривень).

Де: проспект Крива Липа, 7

Коли приходити: 10.00-22.00

LEO

На Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/FacebookНа Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/Facebook

А цей заклад ідеально підійде для гурманів, які хочуть підтримати продукти місцевого виробника. Адже в оновленому ресторані Leo, який відкрили у липні 2020 року, страви готують з продуктів, вирощених фермерами Львівщини. Локальні продукти – це не лише патріотично, але й здорово та екологічно. У центрі Львова ви зможете смачно поснідати яйцями та фруктово-ягідними млинцями, в перерві між роботою – скуштувати бізнес-ланчі. І звісно ж, тут же можна повечеряти в затишній атмосфері.

Де: вулиця Шевській,14/16 

Коли приходити: 12.00-23.00

BIBLIOTEKA
Новий кальян-бар, який відкрили у Львові влітку 2020. Фото: Biblioteka Bar Lviv/Facebook.Новий кальян-бар, який відкрили у Львові влітку 2020. Фото: Biblioteka Bar Lviv/Facebook.

Biblioteka Bar Lviv відкрили у Львові у липні 2020 року.  Це місце зовсім не для для відмінників. Окрім читання книжок тут ще й можна покурити кальян, випити келих чогось міцного та зіграти в настільні ігри – джангу, доміно та покер. Словом, тутешня затишна атмосфера дозволить відпочити душею, розумом і тілом.

Де: на вулиця Замарстинівська, 4

Коли приходити: понеділок–четвер – 15.00-00.00; п’ятниця–неділя – 15.00-2.00

БУНТ

Таємний бар "Бунт" відкрили у Львові влітку 2020 року. Фото: БУНТ/Facebook.Таємний бар "Бунт" відкрили у Львові влітку 2020 року. Фото: БУНТ/Facebook.

Таємний бар «Бунт», який відкрили у Львові влітку 2020 року, хуліганів і бунтарів  зустрічає розписаними графіті на стінах, меблями зі шкіряних автомобільних сидінь, контактним баром, більярдним столом та раритетним фортепіано. Меню тут вам не принесуть, адже воно розписане на стінах залу, а коктейльну карту після прочитання слід  знищувати в спеціальному шредері.

Де: вулиця Гнатюка, 3 

Коли приходити: понеділок–четвер – 18.00–00.00, п’ятниця–неділя – 18.00–2.00

Гризло

Це міні-кнайпа у центрі Львова, де кожен гість може розбутими у собі хижака, перед ситною трапезою, роздержи м’ясо кігтями. Панянки можуть не турбуватися про свій манікюр – кігті для цього небанального процесу видають у закладі. Ні, вони не поламаються у найнесподіваніший момент цієї непересічної гастрономічної процедури, кігті, на щастя, металеві. Хоча вам можуть сказати, що кнайпа названа на честь американського ведмедя Грізлі, не вірте. Це про нашого карпатського героя.

Нова міні-кнайпа у Львові "Гризло". Фото: Фейсбук/ГризлоНова міні-кнайпа у Львові "Гризло". Фото: Фейсбук/Гризло

«Характерним для Гризла є те, що він роздирає тушку на дрібні шматки та тільки тоді починає ласувати м’ясом», – розповідають автори закладу, пропонуючи зробити теж саме.

У меню багато м’яса, паляниць і ще більше крафтового пива. Адже заклад розташований на першому поверсі Театру пива «Правда».

Де: площа Ринок, 32

Коли приходити: 12.00–00.00

Пара булок і компот

Нова сімейна пиріжкова "Пара булок і компот". Фото: Фейсбук/Пара булок і компотНова сімейна пиріжкова "Пара булок і компот". Фото: Фейсбук/Пара булок і компот

Як зрозуміло із назви, це ідеальне місце для тих, хто обожнює булки. Їх тут пропонують різних форм, розмірів, солодкі та солоні й, ясна річ, із різними начинками. Пекарі нової сімейної пиріжкової запевняють, що для приготування випічки тут не використовують маргарину і штучних додатків. Також у меню є: питні зупи, вареники, салати. З напоїв, окрім компоту, пропонують крафтове пиво, домашнє вино та газовану воду. Заклад дружній для тварин. Можна замовити їжу «з собою».

Де: проїзд Крива Липа, 8

Коли приходити: будні – 8.00–21.00, вихідні – 8.00–22.00

The Wave Project

Цієї осені в центрі Львова відкрили класичну кав’ярню в скандинавському стилі з панорамою на Оперний театр. Тут можна смакувати спешелті-каву власного обсмажування та насолоджуватися міськими пейзажами міста Лева.

Нова кав'ярня у Львові The Wave Project. Фото: Фейсбук/The Wave ProjectНова кав'ярня у Львові The Wave Project. Фото: Фейсбук/The Wave Project

У новій кав’ярні готують виключно спешелті-каву власного обсмажування. Окрім класичних кавових напоїв, тут готують V60, Clever, Kalita та Aeropress. Також пропонують тости, смузі-боули та випічку.

Де: Шпитальна, 1

Коли приходити: 10.00–20.00

Ramen mo

Нова раменна у Львові. Фото: Фейсбук/Ramen moНова раменна у Львові. Фото: Фейсбук/Ramen mo

Нове популярне місце у Львові для шанувальників азіатського фаст-фуду. Рамен, локшина WOK, рис, морозиво за авторським рецептом – усе це вам запропонують у новій раменній на Наливайка.

Працівники закладу обіцяють принести замовлення до 6 хвилин і, за бажанням, додати різні інгредієнти до смаку. З бонусів – з собою до Ramen mo завжди можна прихопити пиво чи сидр.

Де: вулиця Наливайка, 11

Коли приходити: 12.00–22.00

Urban Pizza Shop

Urban Pizza Shop. Фото: Віталій КолошицьUrban Pizza Shop. Фото: Віталій Колошиць

Цієї осені на проспекті Свободи у Львові відкрили нову піцерію Urban Pizza Shop, де піцу подають великими трикутниками. Одна така порція важить 400 грамів та коштує від 39 гривень.  Готують піцу на відкритій кухні та видають порції за півтори хвилини завдяки технології Turbochef. Це новий формат закладу від власників мережі «Львівські круасани».

До меню «Urban Pizza Shop» входить вісім видів піци, салат «Цезар», холодні та гарячі напої.

Де: проспект Свободи, 3

Коли приходити: 8.00–23.00

Не пережили карантину: популярні ресторани Львова, які закрили у 2020-му

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах