На Різдво до Львова: п’ять святкових локацій просто неба, які неодмінно слід відвідати

Фото: Zik.ua (умовне)

Фото: Zik.ua (умовне)

Дозвілля та їжа
04 сiчня 2021 11:41

У зв'язку з пандемією, Різдво 2021 у Львові буде особливим. Святкування відбуватимуться в адаптованому до карантинних норм форматі. Львів відмовився від гучних гулянь, проте Різдво скасувати неможливо.

VG Львів розповість про п'ять неймовірних локацій просто неба у Львові, де можна відчути дух Різдва, і які неодмінно слід відвідати усією родиною.

Шопка на площі Ринок

Різдвяна Шопка на площі Ринок у Львові. Фото: Львівська міська радаРіздвяна Шопка на площі Ринок у Львові. Фото: Львівська міська рада

Авторська інтерактивна різдвяна шопка встановлена перед входом у львівську Ратушу. Сценка шопки складається із п’яти двометрових фігур, вирізьблених із тополі, які розмальовували діти зі Львова. Впродовж різдвяного періоду усі охочі можуть зайти всередину, роздивитись інсталяцію та зробити фото.

Головний Дідух Львова

Головний Дідух Львова. Фото: Львівська міськрадаГоловний Дідух Львова. Фото: Львівська міськрада

У середу, 6 січня, о 12.00, на площі Яворського у Львові відбудеться відкриття головного Дідуха міста Лева. Майстри Музею народної архітектури та побуту імені Климентів Шептицького вже виготовили головний символ Різдва. Його висота — близько чотирьох метрів, він складається зі 120 маленьких дідухів. 

Головна ялинка Львова 

Головна новорічна ялинка Львова - символ 2021 року. Фото: Роман БалукГоловна новорічна ялинка Львова - символ 2021 року. Фото: Роман Балук

Головну новорічну ялинку Львова – символ 2021 року відкрили у переддень Святого Миколая, 18 грудня. Ялинка, як і в попередні роки, без іграшок, прикрашена лише теплим світлом. На горі – Вифлеємська зірка. 

Окрім того, на проспекті Свободи у Львові стартував фестиваль Льодових скульптур 2021. Цьогорічна тема – "Відродження". Якщо погода сприятиме, то подивитися на крижані витвори мистецтва можна буде до 7 січня.

Різдво у Гаю

На Різдво 2021 у кожній зі старовинних хат Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького ("Шевченківський гай") відбуватиметься своя унікальна пізнавальна програма. Так, у хаті зі села Орявчик, за словами організаторів, файно колядуватимуть та частуватимуть пампушками. У хаті зі села Тухолька відбудеться виставка автентичних музичних інструментів. А на оборі хати зі села Либохора на гостей чекають виступи вертепів та театралізовані дійства

Різдво у Гаю. Фото: Музей народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія ШептицькогоРіздво у Гаю. Фото: Музей народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія Шептицького

Головна сцена "Різдва в Гаю" буде встановлена на галявині біля церкви з села Кривка. Тут у ці святкові дні відбуватимуться театралізовані дійства, виступи етно-гуртів та спільна коляда.

Окрім того, на Різдво у Гаю можна буде покататися на конях, відвідати зоокуток, погодувати тварин. Також обіцяють багато цікавих фотозон. 

Пляц за Арсеналом

Пляц за Арсеналом. Фото: 032.uaПляц за Арсеналом. Фото: 032.ua

Це нова святкова локація на різдвяній мапі Львова. Різдвяна площа навпроти кнайпи "Пструг хліб та вино" запрацювала у День святого Миколая, 19 грудня. Між вулицями Староєврейська та Братів Рогатинців, на гостей чекає казкова локація з ялинкою, фотозонами, веселими забавами для дтей та дорослих. Тут можна зігрітися гарячими напоями та їжею, послухати музику й придбати подарунки близьким.

Пляц за Арсеналом працюватиме до 19 січня 2021 року, щодня з 12:00 до 22:00. Вхід вільний.

Різдво у Львові 2021: опублікована повна програма

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах