Посівний календар на лютий 2021: що робити в останній місяць зими

Фото: unsplash.com

Фото: unsplash.com

Дозвілля та їжа
04 лютого 2021 15:06

Посівний календар — це один із найважливіши "документів" садівника-городника. За  допомогою посівного календаря на лютий 2021 можна дізнатися, які роботи слід проводити в останній місяць зими, а з таки якими варто зачекати до березня. І, хоча на календарі ще зима, втім це не означає, що садівники та городники б'ють байдики.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

VG Львів публікує посівний календар на лютий 2021.

Так, у лютому багато землеробів розпочинають вирощувати розсаду ранніх овочів і квітів. Під час роботи з рослинами, як правило, орієнтуються на фази Місяця, оскільки він неабияк впливає на їхній розвиток. 

Коли на небі молодик не варто працювати з рослинами — у цей період вони дуже вразливі. Також не слід пересаджувати рослини, кли місяць повний. Втім, це найкращий період для обробки від шкідників.

Посівний календар на лютий 2021

1 лютого — посів у теплиці моркви, петрушки, селери, буряка. Посів на розсаду артишоку, майорану, фенхелю, кропу. Можна сіяти однорічні квіти.

2 лютого — посадка в теплиці цибулинних квітів, підживлення квітів. Можна обрізати рослини і дерева, рихлити грунт.

3 лютого — у теплиці проводять посів ранньої капусти, редису, селери. Сприятливий день для посадки витких рослин. Не рекомендується обприскувати рослини.

4 лютого — посів на розсаду томатів, баклажанів, огірків і перцю в теплиці, або на підвіконні. Сприятливий день для посадки багаторічників.

5 лютого — не рекомендується обрізати дерева. Проводиться посів на розсаду гострого перцю, всіх видів капусти, гарбуза. Можна удобрювати грунт і боротися зі шкідниками.

6 лютого — рекомендуються розпушування грунту, боротьба зі шкідниками і хворобами. Сприятливий день для посадки витких квітів, цибулі-порею, редису. Не можна пересаджувати і поливати рослини.

7 лютого — рекомендації такі ж, що і днем раніше.

8 лютого — посів гострого перцю під покриттям з плівки, обрізка сухих гілок дерев.

9 лютого — посів раннього редису, кореневої петрушки, буряка. Сприятливий день для поливу, внесення органічних добрив.

10 лютого — сприятливий день для видалення бур'янів, розпушування грунту, посадки цибулинних рослин. Проводять заготовки живців.

Посівний календар на лютий 2021: що робити в останній місяць зими. Фото: unsplash.comПосівний календар на лютий 2021: що робити в останній місяць зими. Фото: unsplash.com

11 лютого — молодик. Не рекомендується сіяти і пересаджувати рослини.

12 лютого — молодик. Не рекомендується сіяти і пересаджувати рослини.

13 лютого — посів в будинку або теплиці шпинату, салату, кореневої петрушки, моркви, часнику. Сприятливий день для пересаджування рослин і обрізання дерев.

14лютого — не рекомендується поливати, підгодовувати рослини, обробляти їх від шкідників. Проводять посів баклажана, томатів, багаторічних квітів.

15 лютого — посадка шпинату, петрушки, селери, кропу, пекінської капусти. Рекомендується рихлити грунт і позбавлятися від шкідників.

16 лютого — проводять посів томатів, майорану, гірчиці, пекучого перцю. Можна полоти рослини і проводити мульчування.

17 лютого — сприятливий день для посадки однорічних і багаторічних квітів. У теплиці садять цвітну і білокачанну капусту, брокколі.

18 лютого — рекомендується сіяти на розсаду шпинат, баклажан, салат, селеру, томати. Сприятливий день для поливу і мінеральної підгодівлі.

19 лютого — у цей день бажано нічого не сіяти. Можна білити дерева, пророщувати насіння, поливати рослини.

Посівний календар на лютий 2021: що робити в останній місяць зими. Фото: unsplash.comПосівний календар на лютий 2021: що робити в останній місяць зими. Фото: unsplash.com

20 лютого — посів квіткових культур на розсаду, суниці, фенхелю.

21 лютого — не рекомендується сіяти редис і моркву. Сприятливий день для внесення добрив і боротьби зі шкідниками.

22 лютого — ідеальний час для пересадки кімнатних рослин. Цього дня можна сіяти на розсаду дині й кавуна, солодкий перць, баклажани, капусту. Не рекомендується обрізати дерева і використовувати отрутохімікати.

23 лютого — рекомендації такі ж, як і на 22 лютого.

24 лютого — посів майорану, розмарину, селери. Цього дня не рекомендується поливати і підгодовувати рослини, обрізати дерева.

25 лютого — посів на розсаду для теплиці огірків, гарбуза, кабачків. Сприятливий день для висадки розсади та знищення шкідників.

26 лютого — період повного місяця — не проводяться ніякі роботи з рослинами. Сприятливий день для побілки дерев, розпушування грунту. 

27 лютого — повний місяць — роботи з рослинами не проводяться.

28 лютого — посів моркви, петрушки, селери, буряка (у теплиці). Сприятливий день для посіву однорічних квітів і пересадки багаторічників.

Нагадаємо, синоптики розповіли, якою буде погода в Україні у лютому. Останній місяць зими 2021 року буде дуже непередбачуваним – і грітиме, і морозитиме, і замітатиме снігом. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах