Непередбачуваний лютий: якою буде погода в Україні в останній місяць зими

Непередбачуваний лютий: якою буде погода в Україні в останній місяць зими. Фото: Unsplash.com

Непередбачуваний лютий: якою буде погода в Україні в останній місяць зими. Фото: Unsplash.com

Дозвілля та їжа
04 лютого 2021 10:50

Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні у лютому. Останній місяць зими 2021 року буде дуже непередбачуваним – і грітиме, і морозитиме, і замітатиме снігом. 

Так, в Одесу та Ужгород вже невдовзі прийде весняне потепління, а от у Києві та в Харкові цього місяця ще будуть великі морози. У цих містах, за прогнозами синоптиків, у лютому 2021 року стовпчики термометрів у деякі дні опустяться аж до -16°C.

У столиці України найхолоднішою у лютому буде ніч проти Валентинового дня. Тоді синоптики обіцяють у Києві до 14 градусів морозу.

Прогноз погоди у Києві на лютий 2021. Фото: скріншот із сайту gismeteo.uaПрогноз погоди у Києві на лютий 2021. Фото: скріншот із сайту gismeteo.ua

В Одесі в лютому 2021 року температура буде опускатися нижче нуля переважно вночі. Найхолодніше буде з 13 по 19 лютого. Подекуди буде -6°C.

Прогноз погоди у Одесі на лютий 2021. Фото: скріншот із сайту gismeteo.uaПрогноз погоди у Одесі на лютий 2021. Фото: скріншот із сайту gismeteo.ua

В Ужгороді у перший тиждень лютого синоптики прогнозують дощі та мокрий сніг. Але вже з середини місяця сонце значно частіше з'являтиметься з-за хмар.

Прогноз погоди в Ужгороді на лютий 2021. Фото: скріншот із сайту gismeteo.uaПрогноз погоди в Ужгороді на лютий 2021. Фото: скріншот із сайту gismeteo.ua

У Харкові найхолоднішою буде середина місяця. 14 та 15 лютого стовпчики термометрів опустяться до 10 градусів нижче нуля. З приємного – дні будуть сонячними. 

Прогноз погоди у Харкові на лютий 2021. Фото: скріншот із сайту gismeteo.uaПрогноз погоди у Харкові на лютий 2021. Фото: скріншот із сайту gismeteo.ua

А ось у Львові лютий буде морозним і сонячним. Хоча у першій половині місяця у місті Лева й прогнозують, як правило, хмарну погоду з "плюсами" та опадами, втім, до середини лютого температура ще суттєво знизиться, аби наприкінці місяця піднятися й потішити львів'ян справжньою весною.

Прогноз погоди у Львові на лютий 2021. Фото: скріншот із сайту gismeteo.uaПрогноз погоди у Львові на лютий 2021. Фото: скріншот із сайту gismeteo.ua

Додамо, у День бабака, 2 лютого, Степовий бабак Тимко IIІ, який живе на біологічній станції Харківського національного університету ім. Василя Каразіна сробив свій прогноз погоди на цьогорічну весну. Тимко ІІІ не побачив своєї тіні, коли його дістали з його будиночка, тож весну у 2021 році обіцяють ранньою. Це не означає, що за тиждень-два вже буде спека. Але максимум за шість тижнів в Україні точно стане тепло. Так витлумачила передбачення бабака його берегиня Надія Токарська. Львівські ж бабаки – дві Марічки та Мишко свій прогноз погоди на весну у Львові планують традиційно зробити 15 лютого.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах