Обідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова

Обідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: wall.alphacoders.com.

Обідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: wall.alphacoders.com.

Дозвілля та їжа
18 березня 2021 17:06

15 березня розпочався Великий піст, який триватиме 47 днів – до 1 травня. І, хоча священники стверджують, що у піст головне не їсти один одного, втім, чимало львів'ян на цей період відмовляються від м'яса, яєць, молока та молочних продуктів. А львівські ресторани – презентують оновлені пісні меню. Розкажемо, що смачного вони пропонують під час Великого посту 2021.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Зазначимо, що не всі ресторани, які потрапили до нашого огляду розробили цієї весни пісні меню, деякі з них ми взяли з когорти тих, які мають меню для веганів.

Старгород

Обідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: Старгород Львів - чеська пивоварня/ФейсбукОбідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: Старгород Львів - чеська пивоварня/Фейсбук

Кухарі чеської пивоварні "Старгород", що у Львові на вулиці Римлянина, переконані, що обід або вечеря під час посту теж можуть бути дуже смачними. Для Великого посту 2021 тут розробили спеціальне меню, в якому багато риби, овочів і білих грибів. Гостям "Старгорода" пропонують скуштувати такі пісні страви, як: юшка з білих грибів, кукурудзяна каша з запеченою скумбрією, картопляні кльоцки з грибним соусом, морквяний пиріг і багато іншого.

Адреса: вулиця Римлянина, 1

Самогонка траторія

Обідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: Самогонка траторія/ФейсбукОбідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: Самогонка траторія/Фейсбук

Новий ресторан на вулиці Зеленій у Львові "Самогонка траторія" під час Великого посту зробив акцент на свіжу рибу та овочі. А ще у пісному меню – дуже багато зелені.

"Ми подбали про наших гостей, які дотримуються Великого посту і розробили спеціальне меню. Для вас ми приготуємо вишукані пісні страви від нашого шеф кухаря, які смакуватимуть навіть найзатятішим гурманам", – розповіли адміністратори львівського ресторану "Самогонка траторія".

Адреса: вулиця Зелена, 164

Анчоусна

Обідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Ігристе для антуражу. Фото: Анчоусна Львів/Фейсбук.Обідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Ігристе для антуражу. Фото: Анчоусна Львів/Фейсбук.

В "Анчоусній", що у Львові неподалік Оперного театру, пісного меню хоч і не презентували, але оголосили березень місяцем креветок. У меню: креветки чорноморські, середземноморські, королівські тигрові, коктейльні Ванамей, тар-тар з хвостиків тигрових креветок з лаймом, креветкова намазка, хвости тигрових креветок у середземноморському томатному соусі, котлети з креветкової рии і креветок з картопляним пюре тощо.

Адреса: вул. Корнякта, 1

Галя балувана

Обідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: Галя Балувана/Фейсбук Обідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: Галя Балувана/Фейсбук

У "Галі балуваній" у Львові величезний вибір пісних страв, серед яких вареники, зрази, голубці, котлети і чебуреки. Вареники пропонують, як із солодкими начинками, так і з соленими. Так, тут є вареники картоплею, картоплею та грибами, картоплею та білими грибами, капустою, капустою та грибами, вишнею, чорницею, лохиною. Можна замовити зрази з капустою або ж зрази з грибами. Також є перець фарширований з грибами, глубці з грибами. Є рибні пельмені – з лососем і шпинатом. Тим, хто любить чебуреки, неодмінно сподобаються з рибною або капустяною начинками.

Адреса: проспект Червоної калини, 46; проспект Червоної Калини, 109; вулиця Зелена, 119; вулиця Порохова, 20-а.

RAMEN MO

Обідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: Ramen mo/ФейсбукОбідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: Ramen mo/Фейсбук

Популярне місце для шанувальників азіатського фаст-фуду, яке з'явилося на гастрономічній мапі Львова у 2020 році. Так, раменна на Наливайка не розробили пісного меню, але ми взяли її до свого огляду, адже тут непоганий вибір веганських страв, які можна вважати пісними. У меню їх позначають зеленим листочком. Тож тим, хто постує навіть рамен у закладі можуть приготувати на веганському бульйоні, додавши інгредієнти до смаку. Також у Ramen mo можна замовити локшину з овочами та тофу, японські пельмені з тофу та шіїтаке, в'єтнамські сендвічі з карамелізованим тофу.

Адреса: вулиця Наливайка, 11

Very вerry cafe

Обідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: Very Berry cafe/ФейсбукОбідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: Very Berry cafe/Фейсбук

Very вerry cafe – теж дуже хороше гастрономічне місце для тих, хто постує. Новий заклад здорової їжі відкрили у Львові біля Оперного на початку року. 

«Здорова, збалансована їжа не повинна бути нудною», – кажуть його автори й доводять це на кухні. Тож у Very Berry cafe під час Великого посту завжди можна підкріпитися смачною вівсянкою, хумусом із фісташками або салатом Big Vegan.

Додамо, що Very вerry cafe – місце популярне не лише серед шанувальників правильного харчування й веганів, але й серед гастроблогерів. Адже кожен куточок нового кафе – ідеальне інстаграмне місце. 

Адреса: вулиця Фурманська, 1

Пструг, хліб і вино

Обідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: Пстург, хліб і вино/ФейсбукОбідай смачно: пісне меню у ресторанах Львова. Фото: Пстург, хліб і вино/Фейсбук

Так, у атмосферному ресторані біля міського Арсеналу теж немає спеціального пісного меню, але тут відмінно готують пстург (для тих, хто не знає пстург – це давня назва форелі). Кажуть, що роблять це за старовинними домашніми рецептами, записаними з розповідей відомих галицьких газдинь. Ніжний, запечений пструг з легким, соковитим овочевим соте – це не завжди вишукано, ситно й корисно. А особливо під час посту.

Адреса: вулиця Братів Рогатинців, 49

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах