5 озер біля Львова, де можна посмажити шашлик і порибалити. Фото: pexels.com
Альтанки, риболовля, шашлики: де відпочити біля води неподалік Львова
Дозвілля та їжа
18 травня 2021 15:44
5 озер біля Львова, де можна посмажити шашлик і порибалити. Фото: pexels.com

Із приходом потепління хочеться відпочити поближче до води. Купатися, звичайно, ще прохолодно, втім, серед нас є чимало відчайдухів. Львівщина багата на озера, водосховища і ставки, де можна порибалити, поплавати і просто полежати, слухаючи шум води і квакання жаб.

VG Львів розкаже про п'ять озер, на березі яких можна посмажити шашлик та овочі, відпочити від міської метушні і намочити ніжки у воді. Найголовніше, що їхати до них зі Львова недовго.

Янівський громадський став

Янівський став. Фото: Янівський громадський став
Янівський став. Фото: Янівський громадський став

Янівське озеро — це рукотворна водойма. На озері щороку відпочивають під час перельотів та зимівлі багато видів птахів. Довкола ставу ліси заповідника «Розточчя». Тут є альтанки з мангалами і дровами, можна порибалити і відразу приготувати здобич. Окрім цього, є пляжна зона, де можна позасмагати. Для малечі є дитячий майданчик.

Де: смт. Івано-Франкове (Янів), Яворівський район 

Вартість: безкоштовно

Озеро "Наварія" або Щирецьке водосховище 

Озеро "Наварія". Фото: rivnefish
Озеро "Наварія". Фото: rivnefish

Озеро "Наварія" — водосховище на річці Щирка. Вода в озері прозора і виглядає чистою. Втім, купатися там не рекомендують через забруднення стічними водами. Водойма величезна, а довкола неї дерева. Тут можна посмажити шашлики, покататися на роверах чи зайнятися будь-яким іншим активним відпочинком. Є, так звана, пляжна зона. Звідти відкривається найкращий вид на озеро. На воді можна побачити лебедів. На березі є  веслувальна база, біля неї плавають байдаристи та каноїсти.

Де: село Наварія, Львівський район

Вартість: безкоштовно

Львівське море або Гамаліївське водосховище

Гамаліївське водосховище. Фото: wikipedia.org
Гамаліївське водосховище. Фото: wikipedia.org

“Львівське море” – це пожежне водосховище. Зі Львова їхати лише 5 кілометрів. Берег облаштований бетонними плитами. Біля берегів є комиш. Довкола чисто. Найбільшою популярністю ця водойма користується серед рибалок. Тут є альтанки з мангалом, де можна посмажити щойно виловлену рибу, або шашлик власного маринування.

Де: поряд із селами Запитів та Гамаліївка, Пустомитівський район

Вартість: 20 гривень заїзд, 100 – риболовля

Чорні озера

Чорні озера. Фото: karpaty.info
Чорні озера. Фото: karpaty.info

Озера назвали чорними через колір води. Вона виглядає дуже темною за рахунок дна. Територія Чорних озер зараз є однією з рекреаційних зон Яворівського національного парку. В цій зоні облаштовані місця масового відпочинку туристів: літні відпочинкові навіси, мангали, місця для розведення вогнищ. На берегах озер облаштовані альтанки для відпочинку. В Чорних озерах купатись не рекомендують, оскільки різка зміна температур у воді може спричинити судоми. Якщо прогулятися парком далі, то на інших водоймах створені умови для аматорської риболовлі, облаштовано пляж, є можливість користування плавзасобами.

Де: село Лелехівка, Яворівський район

Вартість: безкоштовно

Озеро Віжомля

Озеро Віжомля. Фото: wikimedia.org
Озеро Віжомля. Фото: wikimedia.org

Це одне з найбільших озер Львівщини. Купатись у водосховищі санітарні служби дозволяють. До того ж, водичка тут прозора. Чудове місце для пікніка із можливістю позасмагати. Багато людей приїжджають з наметом. Ця водойма найчастіше приваблює рибалок, тут ця послуга безкоштовна. Із недоліків, зазначають туристи, доїзд до водойми. Дорога з ямами, після дощу перетворюється на болото.

Де: село Віжомля, Яворівський район

Вартість: Безкоштовно

Нагадаємо, про п'ять екоферм біля Львова, які неодмінно вас здивують.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах