Банани, сир, равлики: п'ять екоферм біля Львова, які неодмінно вас здивують

Банани, сир, равлики: п'ять екоферм біля Львова, які неодмінно вас здивують. Фото: unsplash.com.

Банани, сир, равлики: п'ять екоферм біля Львова, які неодмінно вас здивують. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
20 травня 2022 20:39

У Львівській області працює немало незвичайних екоферм і господарств, які пропонують туристам цікаві гастрономічні мандрівки. Так, на Львівщині можна побачити, як ростуть банани, назбирати ягід, зварити сир і навіть скуштувати равликів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Ферма Західний Равлик

Фото: Ферма Західний Равлик/ФейсбукФото: Ферма Західний Равлик/Фейсбук

Ферма "Західний равлик" - родинне дітище подружжя Ірини та Івана Юськевичів, яке вже майже п'ять років займаються розведенням їстівних равликів Pomatia, Aspersa Maxima, Aspersa Muller. Подивитися, як це відбувається, а також взяти участь у равликових перехонах, скуштувати страви з равликів і купити чогось смачненького додому можна під час сімейних гастротурів. Їх проводять за попереднім записом.

Ціна квитка: від 100 гривень

Адреса: село Солонка, вулиця Івана Сірка, 4

Телефон: 067 256 9477

ФайнаBerry

Фото: ФайнаBerry/ФейсбукФото: ФайнаBerry/Фейсбук

Якщо ви з трепетом згадуєте теплі літні дні у бабусі, її доглянуті грядки і солодкі, як мед, полуниці, які можна було зривати й, не миючи, одразу класти до рота, тоді ягідна плантація неподалік Львова вам неодмінно сподобається. ФайнаBerry – це мрія вучасника АТО Миколи Стецьківа, яка стала реальністю. Це 8 гектарів солодких ягід, які не кроплять хімікатами, і які, як і колись у бабусі, можна без страху зривати і одразу ж їсти.

Сезон для відвідувачів ФайнаBerry розпочне у червні. Ті, хто не хоче збирати полуницю, можуть замовити доставку. Зазначимо, що ласувати свіжі ягоди від ФайнаBerry можна аж до листопада.

Ціна: полуниця врожаю 2022 року - 70-80 гривень за кілограм. Мінімальне замовлення - 5 кілограм.

Адреса: село Гончари, Давидівська територіальна громада

Телефон: 096 465 1848

Козяча ферма Двох Катерин

Фото: Козяча ферма Двох Катерин/ФейсбукФото: Козяча ферма Двох Катерин/Фейсбук

Козяча ферма Двох Катерин - унікальне місце у Карпатах, де можна спілкуватися зі свійськими тваринами та птахами, кататися верхи на конях, доїти кіз, проводити пікніки просто неба, брати участь у майстер-класах із виготовлення бринзи, дегустувати сири та страви з них. 

Окрім того, нещодавно на козячій фермі Двох Катерин упорядкували експозицію бойківського побуту (близько 200 експонатів) та відкрили крамницю карпатських продуктів.

Фото: Козяча ферма Двох Катерин/ФейсбукФото: Козяча ферма Двох Катерин/Фейсбук

Козяча ферма Двох Катерин працює щодня з 11:00 до 19:00.

Ціна: екскурсія — 50 гривень; майстер-клас із виготовлення бринзи — 150 гривень; катання на коні — 25 гривень; доїння кози — 25 гривень.

Адреса: вулиця Івана Франка, 145, село Тухля, Славська територіальна громада

Телефон: 067 329 7729

Молочна ферма Прикарпаття «Мукко»

Фото: Натуральний Сир "Мукко"/ФейсбукФото: Натуральний Сир "Мукко"/Фейсбук

Молочна ферма Прикарпаття «Мукко» - ще одне неймовіне місце, де можна спостерігати за тим, як "народжується" сир.

"Вас чекає цікава, пізнавальна екскурсія, де ви побачите всі етапи виготовлення продукції, починаючи з початкового - наші ферми, де живуть кізоньки альпійської та заненської порід, чим харчуються та як відбувається безконтатне доїння на «Мукко». Далі ви відвідаєте наше виробництво, де зможете ознайомитись з процесом виготовлення сирів, далі - процес соління та наші камери визрівання ! Далі найсмачнішій етап - дегустація сирів  ви скуштуєте понад 10 видів сиру та обов’язково полюбите «Мукко», - розповідають на фермі.

Молочна ферма Прикарпаття «Мукко» працює щодня з 11:00 до 17:00. 

Ціна: екскурсія - 150 гривень (50 гривень - кеш бек, можете на цю суму придбати будь який товар у магазині)

Адреса: вулиця Лісова, 2А, село Угерсько, Стрийський район

Телефон: 067 725 3041

Бананова ферма

Фото: Бананова ферма/ФейсбукФото: Бананова ферма/Фейсбук

Тут ростуть близько 30 видів екзотичних рослин, серед яких не лише банани, але й кавові дерева, лимони, лайми, кумкват та гранати.

За словами фермера, вже згадані рослини не лише без проблем можуть рости у звичайних кімнатних умовах, але й тішити плодами.

"Банан не буде таким довговічним, як, до прикладу, саджанець лимона, адже лимон буде рости роками. Але рік-два саджанець банана нормально росте у кімнатних умовах. Перед тим, як продати, ми такі саджанці готуємо, використовуємо багато органіки. 99,9% – це органіка, яку ми додаємо у ґрунт. І якщо банан правильно підливати, давати певні мінеральні добавки, то він буде чудово рости", – розповів Андрій Труш.

Фото: Бананова ферма/ФейсбукФото: Бананова ферма/Фейсбук

Це, без сумніву, найекзотичніше місце у Львові. Адже тут можна побачити, як вирощують банани, лимони, мандарини, лайми, кумквати і, навіть, кавові дерева. Загалом автор цього екзотичного проекту Андрій Труш вирощує на своїй еко-фермі понад 30 видів незвичайних для нашого краю рослин. Під час екскурсії детально розкажуть секрети незвичайного ремесла, почастують екзотами і продадуть саджанці усім охочим. Всі екзотичні рослини тут можна придбати. 

Вважайте, що температура повітря у теплиці +32 градуса, тому вдягайтеся відповідно.

Ціна: 100 гривень (у цю вартість входить дегустація продукції на 50 гривень, або ж за ці гроші можна  взяти продукцію еко-ферми з собою).

Адреса: вулиця Дачний Кооператив, село Липники

Телефон: 068 220 6123

Руїни з душею: 7 замків Львівщини, про які не розповідають туристам

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах