Форельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни

Форельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни. Фото: unsplash.com.

Форельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
09 червня 2022 17:27

Якщо ви любите рибалити, але не належите до когорти тих людей, які встануть о третій ночі й дві години гнатимуть автомобіль бездоріжжям, аби наловити коту карасиків довжиною з палець, тоді цей матеріал саме для вас. VG Львів розповідає про форельники, де риба не лише завжди клює, але й ті, де її не треба чистити, мити, смажити, запікати, адже це зроблять за вас.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Опака

Є думка, що риболовля – це винятково чоловіче захоплення. Втім, це неправда. І в «Опаці» у цьому можна легко переконатися. Комплекс дуже популярний і для романтичної вилазки закоханої пари на природу, і для сімейного відпочинку, і для вікенду у компанії колег або друзів. На території «Опаки» – більше 20 альтанок, ресторанний комплекс на 200 осіб, карпатська колиба.

Форельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни. Фото: База відпочинку «Опака», відпочинок в Карпатах/ФейсбукФорельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни. Фото: База відпочинку «Опака», відпочинок в Карпатах/Фейсбук

В "Опаці" клює форель і осетр. Ціна за кілограм виловленої риби: форель – 270 гривень (чистка – 10 гривень, приготування на грилі – 30 гривень, смажена на олії – 35 гривень, гарячого копчення – 45 гривень, малосолена – 30 гривень, фарширована овочами у фользі – 65 гривень); осетр – 400 гривень (чистка – 30 гривень, приготування стейків – 130 гривень за одну решітку, гаряче копчення – 130 гривень)

Окрім риболовлі, в "Опаці" є чимало розваг і послуг. Серед них: купання у басейні з гірською мінеральною водою, катання на тюбах, сінник, джерела з мінеральною водою, дитячий майданчик, батути, магазин сувенірів.

Адреса: вулиця Зелена,11В, село Опака

Коли працює: щодня з 11.00 до 21.00

Рибничанка

Форельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни. Фото: РибничанкаФорельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни. Фото: Рибничанка

Безкрайні карпатські простори, річки, озера, водоспад – що ще треба вдалої риболовлі? Все це про «Рибничанку» – відпочинково-оздоровчий комплекс, що за 8 кілометрів від Східниці. На його території є невеликий готель, ресторан, альтанки, дитячий майданчик, басейн. Окрім того, можна попаритися у карпатському чані або в руській бані. Влітку неподалік комплексу можна збирати ягоди та гриби. Гордість комплексу – форельник.

Форель – 270 гривень за кілограм. Приготування на мангалі – 30 гривень.

Форельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни. Фото: РибничанкаФорельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни. Фото: Рибничанка

Адреса: вулиця Тимошенка, 11, село Рибник (8 кілометрів від селища міського типу Східниця)

Коли працює:  з 11.00 до 20.00

Хата рибака

Форельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни. Фото: Хата рибака/ФейсбукФорельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни. Фото: Хата рибака/Фейсбук

Якщо захочеться порибалити та й так, щоб не соромно було запостити фото здобичі в соцмережі, тоді форельник у місті Трускавець – ідеальний варіант. Альтанки і дерев’яні будиночки тут розташовані по периметру водойми з інстаграмним містоком. На території є кафе. Поруч – поле, де пасуться коні і є лежаки для засмагання, лавочки. Також є невеличкий дитячий майданчик, а на території сусіднього санаторію «Конвалія» – великий, тож малим нудно не буде.

Рибалити у форельнику «Хата рибака» у Трускавці можна безкоштовно, а ось за спіймане довдеться заплатити. Ціна за кілограм риби: форель – 260 гривень (приготування – 30 гривень за штуку); осетр – 450 гривень(приготування – 90 гривень); короп – 150 гривень (приготування – 50 гривень).

Рибу, за вашим бажання, можуть підсмажити, закоптити, або запекти на грилі.

Єдиний мінус – від Трускавця до форельника «Хата рибака» дуже погана дорога. Якщо не хочете «вбити» своє авто – беріть таксі, або ж йдіть пішки. Стежка проходить через ліс, вздовж дороги, не заблукаєте. Зате апетит нагуляєте хороший.  

Адреса: вулиця Помірецька, 55, місто Трускавець

Коли працює: будні (окрім п'ятниці) з 10.00 до 20.00; п'ятниця та вихідні з 10.00 до 21.00.

Фазенда

Це ще одне мальовниче місце на мапі форельників Львівщини, де можна не лише порибалити, але й гарно відпочити на лоні природи. На території форельника «Фазенда» у Бориславі є альтанки для невеликих компаній та зал – для більших. Також на території є сауна, карпатський чан, але про них треба домовлятися заздалегідь.

Рибка тут клює не дуже швидко, тож перед риболовлею радимо щось попоїсти. У ресторані «Фазенди» можна замовити шашлик, картоплю з салом, курячі крильця, овочі гриль – й інші популярні для пікніка страви.

Форельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни. Фото: Unsplash.comФорельники Львівської області, де завжди клює риба: локації та ціни. Фото: Unsplash.com

Ціна за кілограм виловленої форелі – 260 гривень. Чиста – 10 гривень, смаження – 15 гривень.

Зауважимо, що форельник «Фазенда» у Бориславі працює лише на вихідні та в п’ятницю.

Адреса: вулиця Тустановицька, 160, місто Борислав

Коли працює: п’ятниця, субота, неділя з 11.00 до 23.00

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах