11 озер біля Львова, в яких можна купатися
11 озер біля Львова, в яких можна купатися
Дозвілля та їжа
07 червня 2022 19:12
11 озер біля Львова, в яких можна купатися Фото: istockphoto.com (умовне)

За вікном уже літо, от-от місто охоплять спекотні дні, тож незабаром настане час відкривати купальний сезон. На Львівщині уже визначили місця для безпечного купання влітку 2022 року. VG Львів розповість про 11 озер у Львівському районі, в яких можна купатись.

Комплекс «Колиба» в Брюховичах

11 озер біля Львова, в яких можна купатися
11 озер біля Львова, в яких можна купатися Фото: facebook.com/Озерний-комплекс-Колиба

В Брюховичах розташований готельний комплекс «Колиба», де на відпочивальників чекає не лише купання в озері, а й інші розваги. Тут можна покататись на катамарані або човні, можна орендувати альтанку та мангал. Також є батут, більярд, настільний теніс, аквакулі, гойдалки. Біля озера є туалети та душ. Для тих, хто приїхав на кілька днів або здалеку, пропонують зупинитись у ресторанно-готельному комплексі «Колиба», що розташований на закритій території в сосновому лісі на березі озера.

Де: вулиця Пляжна, 2, Брюховичі, Львівська область

Коли: щодня, з 9:00 до 21:00

Чарівні озера

11 озер біля Львова, в яких можна купатися
11 озер біля Львова, в яких можна купатися Фото: unsplash.com/Jana Sabeth

Якщо ж ви затятий рибалка, та хочете поєднати свій відпочинок із купанням в озері та засмагою на пляжі, тоді вам у відпочинковий комплексі «Чарівні озера». На території бази відпочинку  можна орендувати альтанку або ж навіть будиночок на ночівлю. На території бази є кафе та баня. Також є корт для великого тенісу та міні-футбольний майданчик.

Де: вулиця Степана Бандери, 1, село Майдан Жовківського району, Львівська область

«Бухта вікінгів»

11 озер біля Львова, в яких можна купатися
11 озер біля Львова, в яких можна купатися Фото: viking.com.ua

«Бухта вікінгів» – це сучасний відпочинковий комплекс із великою кількістю розваг. І, звісно ж, тує ж озеро, яке чудово доповнює пейзаж із навколишніми лісами. Вхід у воду — пологий, а тому купатися безпечно навіть дітям. Малеча дуже полюбляє бавитися з піском і будувати замки. Також у водяній зоні можна розважитися на спеціальних атракціонах. Є прокат човнів, катамаранів та байдарок. Є можливість половити рибу. Якщо плануєте відпочинок на кілька днів, то у «Бухті вікінгів» є готель, ресторан, міні-бар, парк розваг та багато інших цікавинок.

Де: вулиця Лісова, 14, Старе село, Львівська область

Скільки: купання в озері №3, міні-гірка, дитяче містечко «Ketler», душ, туалет (з 9:00 до 21:00) – 250 гривень

Озеро в Перемишлянах

11 озер біля Львова, в яких можна купатися
11 озер біля Львова, в яких можна купатися Фото: map.fishergo.com.ua

У Перемишлянах є міське озеро «Молодіжне». Тут облаштована пляжна зона і воно відкрите для всіх охочих. Також тут облаштований паркінг для автомобілів.

Готельно-відпочинковий комплекс «Узлісся»

11 озер біля Львова, в яких можна купатися
11 озер біля Львова, в яких можна купатися Фото: snap.com.ua

В мальовничій лісово-озерній смузі на Львівщині розташований готельно-розважальний комплекс «Узлісся». На його території є озеро з мальовничими берегами, які з одного боку підходять до головного корпусу, а з іншого – оточені лісом. На території комплексу «Узлісся» можна покататися на гірських велосипедах, роликах. На ночівлю можна залишитись в готелі, в якому є бар, ресторан, більярдні столи, настільний теніс та тренажерний зал.

Де: Львівська область, Перемишлянський район, село Стрілки (хутір Ріпи)

Озеро комплексу «Гостинний двір»

Велика територія, чисті пляжі та мілке тепле озеро – це про озеро на території комплексу «Гостинний двір». Навколо водойму оточують пагорби та ліси. Тут в оренду здають альтанки та мангали. Є окремо басейн, сауна, можливість порибалити.

Де: село Коросно, Львівська область

Palmira Resort

11 озер біля Львова, в яких можна купатися
11 озер біля Львова, в яких можна купатися Фото: facebook.com/palmiraresort

Відносно нова база відпочинку «Palmira Resort» розташована неподалік кільцевої дороги. Максимальна глибина озера тут сягає 6 метрів. На території комплексу працює Lounge Cafe Bar, також можна орендувати альтанку з мангалом та шезлонг.

Де: вулиця Галицька, 17, Підберізці, Львівська область

Львівська Швейцарія

Львівська Швейцарія. Фото: ua.igotoworld.com
Львівська Швейцарія. Фото: ua.igotoworld.com

Біля Львова є своя маленька «Швейцарія», яка ховається посеред лісу неподалік від кільцевої дороги, при виїзді з міста по вулиці Зеленій. Для відпочивальників тут облаштували безкоштовні кабінки для переодягання, душ, парасольки, туалети, смітники та місця для куріння. Також можна забронювати альтанку чи залишитись з ночівлею в готелі на березі озера. 

Де: вулиця Озерна, 1Б, Давидів, Львівська область

Брюховицьке озеро

Брюховицьке озеро. Фото: lh3.googleusercontent.com
Брюховицьке озеро. Фото: lh3.googleusercontent.com

Оскільки озеро в Брюховичах не є глибоким, то цей варіант чудово підійде для відпочинку з дітьми. Щодо пляжу, то частина вкрита піском, а інша – заросла травою. Також тут можна орендувати лежаки та парасольки. Та оскільки в спекотні дні сюди приїздить багато людей, то в озері може бути брудна вода.

Де: Брюховичі, Львівська область

Озерний край

Озерний край. Фото: central-1.amazonaws.com
Озерний край. Фото: central-1.amazonaws.com

Ще один відпочинковий комплекс з озерами, розташований неподалік Львова – в Пустомитах. Тут є декілька невеликих озер для риболовлі та одне, де можна поплавати. Також тут можна орендувати альтанки і є можливість залишитись на кілька днів, адже на території є готель.

Де: вулиця Ставкова, 60, Пустомити, Львівська область

«Альбатрос»

"Альбатрос". Фото: Альбатрос/Facebook
"Альбатрос". Фото: Альбатрос/Facebook

На території бази відпочинку «Альбатрос» є озеро для купання, з якого відкривають чудові краєвиди. Оскільки комплекс за містом, то саме тут ви зможете насолодитися природою та подихати чистим повітрям. Зі зручностей – колиби, альтанки, мангали на пляжі біля озера. Сюди можна приїхати на відпочинок на кілька днів, адже тут також є готель і бар.

Де: вулиця Озерна, 6, Воля-Гомулецька, Львівська область

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах