Свірзький замок відкрили для туристів: ціни та особливості екскурсії

Свірзький замок відкрили для туристів: ціни та особливості екскурсії. Фото: Тvoemisto.tv.

Свірзький замок відкрили для туристів: ціни та особливості екскурсії. Фото: Тvoemisto.tv.

Дозвілля та їжа
24 травня 2021 09:28

Свірзький замок, що у Львівській області, вперше за багато років відкрили для туристів. Поки що туристів водять лише на вихідні та тільки у безпечні зони будівлі. Про це розповіла директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністраціх Олена Василько. Читайте найцікавіші львівські новини

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Свірзький замок відкрили для туристів: ціни та особливості екскурсії. Фото: Львівська ОДА.Свірзький замок відкрили для туристів: ціни та особливості екскурсії. Фото: Львівська ОДА.

«Ми зацікавлені організувати незалежний архітектурний конкурс, реставрувати та розвивати Свірзький замок як туристичний магніт для цілої України», – розповіла Олена Василько.

Екскурсії в замку Свірж відбуваються щосуботи та неділі з 10:00 до 17:00 для груп до 20 осіб. Попередня реєстрація за телефоном +380 68 027 55 35   Вартість екскурсії: 100 гривень із людини, для студентів і пенсіонерів – 50 гривень (діти до 12 років в супроводі батьків – безкоштовно). Учнівські екскурсії – 50 гривень із особи (дорослі супроводжуючі до двох осіб – безкоштовно).

До 1 червня діє знижка 50% Членам спілки архітекторів, особам з інвалідністю, ветеранам бойових дій і АТО за пред'явлення посвідчення – вхід безкоштовний.  

Руїни з душею: 7 замків Львівщини, про які не розповідають туристам

Додамо, що перша згадка про Свірзький замок датується 1484 роком. До 1939 року у Свірзького замку часто змінювалися господарі, але з приходом радянської влади його націоналізували. Замок тривалий час пустував, а у 1978 році його передали Спілці архітекторів колишнього СРСР. Тоді замок частково реставрували, однак зараз частина будівлі все ще у аварійному стані. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах