Львів потрапив до переліку найпопулярніших місць для відпустки в Україні

Львів потрапив до переліку найпопулярніших місць для відпустки в Україні. Фото: Lviv.depo.ua

Львів потрапив до переліку найпопулярніших місць для відпустки в Україні. Фото: Lviv.depo.ua

Дозвілля та їжа
01 червня 2021 09:33

Львів потрапив до переліку найпопулярніших місць для відпустки в Україні. Такі результати опитування про туристичні настрої українців напередодні літа, оприлюднені Міністерством культури. Історичний центр Львова – серед улюблених місць внутрішнього туриста.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Найпопулярніший туристичний напрям серед регіонів України – Одещина. На запитання про місце відпустки, яка вже була цього року, більшість респондентів відповіла так:

Одеська область (13,8%),
Львівська (8%),
Київська (7,7%),
Івано-Франківська (7,4%),
Закарпатська (7,2%).

Цікаво, що плануючи майбутню відпустку, українці формують першу п’ятірку інакше, віддаючи перевагу морським регіонам: Одеська область (17,4%), Закарпатська область (11,8%), Запорізька область (7,7%), Львівська область (6,7%), Херсонська область (6,2%).

За даними дослідження, більше половини респондентів планують провести цьогорічну відпустку в Україні і лише кожен десятий – за кордоном. Найбільше українці люблять відпочивати на природі (36,5%), на морі (27,7%), у горах (12,3%), в межах міста (7,9%).

Найпопулярнішими туристичними локаціями в межах міста респонденти назвали стару частину Львова, одеську Дерибасівську та Києво-Печерську лавру. Серед морських курортів виділили Затоку на Одещині, природніх локацій – заповідник Асканія-Нова.

Нагадаємо 5 локацій у Карпатах, про які ви точно не знали.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах