На знак протесту: у Львові скасували міжнародний фестиваль короткометражних фільмів

У Львові скасували міжнародний фестиваль короткометражних фільмів. Фото: Wiz-Art/Facebook

У Львові скасували міжнародний фестиваль короткометражних фільмів. Фото: Wiz-Art/Facebook

Дозвілля та їжа
08 червня 2021 15:10

У Львові скасували 14-й міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art, який мав відбутися 15-25 липня під гаслом «До джерел: там, де ми справжні». Це вперше в історії у Львові не пройде згаданий кінофестиваль. Читайте всі новини Львова за сьогодні.  

Як пояснили 8 червня організатори Wiz-Art, таке рішення прийняли в знак протесту, зважаючи на ситуацію довкола українського культурного процесу та знецінення роботи культурних менеджерів. Представники наголошують, що робота в культурі - така ж робота, як і інші, і вона також вимагає інвестицій.

«Залаштункові ігри, інтриги, непрозорість процесів й відсутність фінансування чи бодай сприяння з боку державних структур унеможливлюють якісне проведення фестивалю у 2021 році та суттєво підривають імідж країни у міжнародній спільноті», - йдеться в повідомленні.

Організатори розглядали також можливість проведення міні-фестивалю. Однак, за їхніми словами, влаштувати його у скороченому вигляді – нереальне кураторське завдання, адже програма 14-го кінофестивалю короткометражок передбачала показ щонайменше 250 фільмів, які довелося би скоротити до 50 стрічок.

«Це несправедливо щодо команд, які створювали кіно й заслуговують на місце у програмі. Тому всі подачі, що були прийняті у 2021 році, залишаються актуальними разом з подачами у 2022. Ми впевнені, що незаконні процеси з дестабілізації УКФ Наглядовою радою рано чи пізно отримають відповідну оцінку», - підсумували організатори.

Довідково. Кіноагенція Wiz-Art – це найдавніший і перший фестиваль короткометражного українського кіно, який існує вже 14-рік. Спершу створили однойменний фестиваль, який щороку з 2008-го відбувається у Львові,а згодом додалися регулярні кінопокази. Головною ціллю організаторів фестивалю є розвиток нашої кіногалузі та просування її за кордоном, а також показ нашим громадянам закордонного кіно.

Ти не можеш проґавити: три найгучніші фестивалі цього літа у Львові та неподалік

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах