Декомунізація: на Марсовому полі демонтують радянську зірку

Фото: Depo.Львів.

Фото: Depo.Львів.

Дозвілля та їжа
20 липня 2021 16:32

У мерії готують проект рішення виконавчого комітету про демонтаж зірки на Марсовому полі. Звернення в Український інститут національної пам’яті і в Державну міжвідомчу комісію у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій уже скеровані.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Щодо демонтажу зірки на Марсовому полі, то ми звернулися в Інститут національної пам’яті і в Державну міжвідомчу комісію у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій, адже все, що робиться на військових цвинтарях, має бути з ними узгоджене», - розповіла начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

За її словами, від Інституту національної пам’яті вже надійшла ідповідь. Так, там вважають, що це питання має вирішити міська громада.

"Тому ми готуємо відповідне рішення виконавчого комітету. Від Державної міжвідомчої комісії відповіді ще не отримали. Можливо, вона надійде найближчим часом. Якщо ні, то рішення про демонтаж прийме виконавчий комітет», - зазначила Лілія Онищенко.

Якщо буде прийняте рішення про демонтаж, то зірку з Марсового поля,  швидш за все, перенесуть в музей «Територія терору».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах