Гори кличуть: сім локацій у Яремчі, які необхідно відвідати кожному

Гори кличуть: сім локацій у Яремчі, які необхідно відвідати кожному.

Гори кличуть: сім локацій у Яремчі, які необхідно відвідати кожному.

Дозвілля та їжа
01 вересня 2023 16:12

Місто Яремче – ідеальний варіант для тих, кому хочеться піти у гори, але щоб із комфортом. Готелі, вілли, приватні садиби – варіантів, де зупинитися тут безліч. Колиб, ресторанів, кафе та піцерій у Яремчі теж не бракує. Транспортне сполучення з цим курортним містом – непогане. Треба їхати!

VG Львів розповідає про сім найцікавіших локацій у Яремчі, які неодмінно слід відвідати туристам.

Водоспад Пробій

Каскадний водоспад на річці Прут — «родзинка» міста Яремче. Це один із найповноводніших водоспадів Карпат. Висота падіння води — 8 метрів, кут нахилу — майже 45 градусів. Це місце вражає! Тут є на що подивитися, і є де зробити яскраві фото.

Ще кілька років тому туристичні автобуси біля Пробою зупиняли і вдень, і вночі. Охочих побачити це диво природи було стільки, що сувенірний ринок поруч із водоспадом та кефешки неподалік працювали цілодобово. Нині туристів значно менше, втім, у «години пік» (на вихідні та у святкові дні) на мосту навіть утворюються «затори» з пішоходів. А ось вранці та ввечері людей мало, і нйкращі місця для фотосесії – вільні.

Водоспади Дівочі Сльози та Чоловічі Сльози

Дуже популярне місце для інстаграмних фотосесій. Дівочі Сльози — водоспад, що розташовани на захід від Яремча, на річці Жонка. Висота перепаду води — 1,7 метра.

Вище по течії (150-200 метрів) знаходиться водоспад Чоловічі Сльози, але він чомусь не такий популярний. Сюди нечасно доходять туристи — і в цьому головна його перевага.

Маковиця

Це одна з найвищих вершин в околиці Яремча. Тим, хто підкорить її вершину – відкриється неймовірна панорама: хребет Явірник, вершини Хом'як, Синяк і Довбушанка, Говерла і Петрос. Без паніки, підйом на гору Маковиця не потребує надмірних зусиль, головне – зручне взуття, пляшка води та дощовик (погода у Карпатах дуже непередбачувана).

Серед цікавих локацій, які чекають на туристів під час підйому на Маковицю: кілька оглядових майданчиків із неймовірними карпатськими краєвидами, кам'яні розсипи, найстаріше дерево, багато-багато чорниці та білих грибів.

Стежка Довбуша

Знаходиться у місцях, пов’язаних з іменем ватажка опришків – Олекси Довбуша, якого ще називали "карпатським Робін Гудом". Так-так, він грабував панів та роздавав їхнє майно селянам.

Стежка Довбуша знаходиться у заповідному урочищі Дрібка та проходить по овіяних легендами місцях, де в 1738–1745 роках діяли побратими славнозвісного Олекси Довбуша.

Сироварня

Прекрасна новина для шанувальників гуцульських сирів, які планують підкорити Маковицю, адже сироварня – розташована на полонині саме перед вершиною.

У дерев’яній стаї вівчарі охоче знайомлять гостей із особливою технологією виготовлення овечих сирів (будз, вурда, бринза) і частують ними. Той, який сподобається найбільше можна придбати додому.

Віадук

Унікальний міст у місті Яремче збудований в 1894-1896 роках за проектом професора Львівської Політехніки Зиґмунда Кульки.

Яремчанський міст віадук став зразком для багатьох інших подібних споруд у Європі. На жаль, під час воєн унікальний зразок залізничної архітектури було втрачено. Той віадук, що є у Яремчі зараз збудований у радянський час. Архітектори кажуть "нічого особливого"… Але коли ним їде потяг – це заворожує.  

Вольєрне господарство

Це можливість спостерігати за життям диких тварин, котрі мешкають у напіввільному середовищі – серед карпатських лісів. На території вольєрного господарства живуть декоративні та хижі птахи, благородні олені, дикі кабани, лисиці.

Прогулянку вольєрним господарством найкраще закінчити біля озера з лебедями. Тут є кілька альтанок і кафе з прохолодним напоями і морозивом. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах