Безкоштовно: львів’ян кличуть на екскурсію знаковими скульптурами міста

Львів’ян кличуть на екскурсію знаковими скульптурами міста. Фото: unsplash.com

Львів’ян кличуть на екскурсію знаковими скульптурами міста. Фото: unsplash.com

Дозвілля та їжа
05 серпня 2021 17:56

Львів’ян запрошують на екскурсію знаковими скульптурами міста. Захід проведуть в рамках Днів реставрації, які відбуваються на Погулянці, де упродовж десяти днів реставратори відновлюють скульптуру монаха з дитиною. Вхід на екскурсію вільний. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Екскурсія розпочнеться завтра, 6 серпня, о 18:00. Збір групи - біля пам'ятника Данилу Галицькому. Обов’язкова попередня реєстрація за посиланням.

«До прикладу, львівська «статуя Свободи» прагне повідомити, що це зовсім не її ім’я. А пам’ятник Шевченка – проведе урок з історії України. Голова Івана Підкови нагадає не тільки про перипетії  його долі, але й про останню «пригоду» на львівській площі Ринок. Скульптурна група «Ісус на смертному одрі», що біля катедри, розкаже про Біблію. А Ісус із купола каплиці Боїмів – про свої переживання в Гефсиманському саду і не тільки там. Чому у серці сухопутного Львова з’явився Нептун і чому саме на цьому місці повідає сам морський бог? А чому скульптура львівського ренесансу відрізняється від італійської, але  наближена до північноєвропейської скульптури?» - інтригують у ЛКП «Бюро спадщини».

Крім того, під керівництвом реставратора з каменю впродовж 10 днів учасники майстер-класів відновлюватимуть скульптуру монаха з дитиною, що розміщена біля будинку №20 на вулиці Погулянка у Львові. Тож усі охочі зможуть спостерігати за процесом чи навіть спробувати себе в ролі реставратора скульптурних елементів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах