Напередодні зимових свят Львів масово прикрасять різдвяними «павуками»

Напередодні зимових свят Львів масово прикрасять різдвяними «павуками»

Напередодні зимових свят Львів масово прикрасять різдвяними «павуками» Фото: lviv.vgorode.ua (умовне)

Дозвілля та їжа
08 грудня 2021 16:28

Цьогоріч у Львові розроблено нову концепцію оформлення міста до зимових свят із використанням традиційної прикраси – різдвяного «павука» та окремих його елементів – ромбів. Управління культури міста рекомендує використовувати цей орнамент пыд час оформлення вітрин, брам, вікон та балконів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Над новою концепцією працювали художники Роман Зілінко та Ольга Кравченко.

Ромб віддавна символізував у традиційних українських орнаментах життя та рід, тому композиційно він буде присутній у орнаментах ялинки, ілюмінаціях вулиць, фотозонах тощо.

«Управління культури міста рекомендує використовувати цей орнамент для участі у цьогорічному конкурсі на найкраще різдвяно-новорічне оформлення вітрин, брам, вікон та балконів Львівської міської територіальної громади», – йдеться у повідомленні Львівської міської ради.

Нагадаємо, що різдвяний «павук» — традиційна прикраса оселі в Україні на різдвяні свята, виготовлена з соломи. Таких «павучків» вважають оберегом дому. Їх підвішували в хаті до центрального сволока. Завдяки кругообігу повітря — через вхідні двері та з палючої печі — великий «павук» разом з приправленими до нього близнюками повертався в різні боки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах