Концерти, екскурсії, зимові розваги: куди піти у Львові у день Тетяни, 25 січня

Концерти, екскурсії, зимові розваги: куди піти у Львові у день Тетяни, 25 січня

Концерти, екскурсії, зимові розваги: куди піти у Львові у день Тетяни, 25 січня Фото: unsplash.com

Дозвілля та їжа
24 сiчня 2022 17:16

У вівторок, 25 січня, святкують день Тетяни – покровительки студентства. Хоча цей день і не буде вихідним, але цікавих місць, де можна відсвяткувати іменини, Тетянам не бракуватиме.

Куди піти у Львові на день Тетяни, 25 січня, розповідає VG Львів.

Ковзанка на площі Ринок

Квитки на ковзанку – це завжди хороший подарунок (Тетяни зацінять, перевірено!). Найвідоміша ковзанка у Львові розташована у самісінькому «серці» міста – під Ратушею. Це одне із найулюбленіших місць активного дозвілля львів’ян і туристів. Головна перевага ковзанки на площі Ринок, звісно ж, локація. Адже не треба нікуди їхати, а після катання можна випити запашної кави у котрійсь із численних кав’ярень неподалік. 

Де: площа Ринок (північний бік).

Коли приходити: з 10.00 до 21.00 (каса з 10.00 до 20.00). 

Ціна: дорослі – 110 гривень, діти до 12 років – 90 гривень.

Їжак парк

Їжак паркЇжак парк Фото: izhakpark.lviv.ua

А ще на Тетянин день можна поїхати у тюбінг-парк, адже активні зимові розваги на свіжому повітрі нікого не залишать байдужим. Один із найбільших тюбінг-парків України розташований у селі Красів. Їхати сюди слід трасою Київ-Чоп, а після повороту до Раковця – до Новосілки.

«Їжак парк» має півтора десятка спускових доріжок як для дітей (від 6 років), так і для дорослих. І одну – стометрову – для малюків 2-5 років.  На територію «Їжак парку» є територія для барбекю, де після катання на сноутюбах можна пообідати. Тут можна взяти орендувати приладдя для пікніка.  Ціни: один спуск із великої гірки – 90 гривень, із маленької – 30 гривень. Абонемент на годину (велика та мала гірка) – 400 гривень.

Їжак парк. Ціни 2022Їжак парк. Ціни 2022 Фото: izhakpark.lviv.ua

Де: село Красів, Миколаївський район, Львівська область.

Коли приходити: з 12.00 до 19.00.

Ціна: маленька гірка – від 30 гривень, велика – від 90 гривень.

Океанаріум

Розташований на трьох поверхах старовинного львівського будинку, де облаштовано більше двадцяти акваріумів із понад трьома тисячими мешканців підводного світу, серед яких: кольорові рибки найрізноманітніших розмірів, скати, черепахи. А в найбільшому акваріумі на гостей чекають акули з хорошим апетитом. Якщо пощастить – зможете побачити, як їх годують.

А ще Океанарум у Львові – один із тих закладів, де можна витратити гроші з картки є Підтримка.

Де: Океанаріум Львів, проспект Шевченка, 8.

Коли приходити: з 10.00 до 20.30 (каса до 20:00).

Ціна: 250 гривень; студентський квиток та квиток для підлітків 14-17 років – 150 гривень; дитячий квиток (3-13 років) – 150 гривень; діти до 3 років – безкоштовно. 

Дім єнота

Дім Єнота. ЛьвівДім Єнота. Львів Фото: unsplash.com

Це єдине місце у Львові, де на тварин можна не лише подивитися, але й погодувати, побавитися з ними чи зроби селфі. Безсумніву, похід на день ангела у Дім єнота запам’ятається Тетянам на усе життя.

У Руслани та Андрія Гервазюків мешкають одразу семеро єнотів, які щодня охоче зустрічають гостей. З першого погляду усі вони дуже подібні між собою. Однак господарі запевняють, що з легкістю можуть сказати, хто зараз поліз за ящик, а хто — подерся догори драбиною. От, Мишка  — тиха та ніжна, Степашка — добрий, а Сірко — прудкий, наче вовк. Господарі попереджають, що з цими маленькими злодіями потрібно бути обережними, адже вони часто витягують із кишень ключі та телефони. Відвідування Дому Єнотів проводиться за попереднім записом.

Де: Дім Єнота, вулиця Навколишня, 22.

Коли приходити: з 13.00 до 19.00.

Ціна: 200 гривень.

Красота Барвности: виставка української кольорової графіки

У виставкових залах Історичного комплексу Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького нині проходить виставка, присвячена 50-літтю з часу започаткування реставрації творів графіки. 

«Ювілейний проєкт представляє близько 80 оригінальних аркушів з нашого фондового зібрання авторства майже п’ятдесяти художників. Ми відібрали найбільш показові роботи, що найкраще ілюструють досягнення музейних реставраторів за увесь час розвитку цього напряму реставраційної справи у музеї (починаючи з 1970-х років). Здебільшого, це – кольорові малюнки на папері: портрети й пейзажі, проєкти та жанрово-побутові композиції українських художників і анонімних авторів другої половини ХІХ – ХХ ст», - розповіли організатори.

На виставці представлені роботи Тараса Шевченка, Костянтина Трутовського, Миколи Пимоненка, Теофіла Копистинського, Михайла Жука, Софії Зарицької, Василя та Миколи Кричевських, Олени Кульчицької, Олекси Новаківського, Ольги Плешкан, Леопольда Левицького, Галини Захарясевич-Липи й інших відомих і забутих майстрів. 

Де: у виставкових залах Історичного комплексу Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького, вулиця Михайла Драгоманова, 42. 

Коли: з 10.00 до 18.00.

Ціна:  безкоштовно.

Концерт гурту «Калуш»

На жаль, цьогоріч у Тетянин день, у Львові не планується ніяких гучних концертів (пандемія внесла свої корективи). Втім, у сусідньому місті Жовква, їхати до якого зі Львова 20 хвилин, у вівторок, 25 січня, дасть концерт популярний український реп-гурт «Калуш». Концерт відбудеться у Народному домі.

Де: Народний дім, вулиця Львівська, 37, місто Жовква.

Коли: 25 січня, початок о 17.30.

Ціна квитка: від 260 гривень.

Концерт гурту «Made in Ukraine»

У курортному місті Трускавець 25 січня відбудеться концерт популярного гурту «Made in Ukraine». Зі Львова в оздоровницю їхати не менше години, але голосисте тріо дівчат обіцяє, що воно того варте.

Де: Палац культури імені Тараса Шевченка, майдан Кобзаря, 8, місто Трускавеь

Коли: 25 січня, початок о 20.00.

Ціна: від 200 гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах