12 інстаграмних локацій у Львові, де квітнуть сакури

12 інстаграмних локацій у Львові, де квітнуть сакури.

12 інстаграмних локацій у Львові, де квітнуть сакури. Фото: Юрій Богун

Дозвілля та їжа
17 квiтня 10:45

Ужгород і Львів – міста сакур. Такої кількості цих дерев більше немає ніде в Україні. Окрім того, їхня кількість у Львові постійно збільшуються. Нові сакури висаджують не лише у парках і скверах, але й вздовж доріг, у дворах багатоповерхівок, біля державних установ і організацій, біля приватних підприємств, на території шкіл, садочків, інститутів та університетів, а львів’яни, які мешкають у приватних будинках – у себе під вікнами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Площа Двірцева

Сакури на площі Двірцевій у Львові.Сакури на площі Двірцевій у Львові. Фото: Юрій Богун

Залізничний вокзал – місце, куди щодня приїжджають тисячілюдей. І перше, що вони роблять, коли виходять із приміщення Головного залізничного вокзалу – фотографуються на його тлі під сакурами. І, хоча сакури не пахнуть, але дивлячись на атмосферні фото під ними, здається зовсім інакше.  

Сквер Івана Павла ІІ

Сакури тут висадили у 2011 році. Відтоді їх кількість постійно збільшували. У 2017 році, коли посол Японії в Україні подарував місту Лева два десятки сакур, їх теж посадили тут. Майже всі вони прийнялися і тепер щовесни тішать львів’ян щедрим рожевим цвітом. Загалом у сквері Івана Павла ІІ на Сихові висаджено близько сотні сакур.

Площа Музейна

Судячи з коментарів у соцмережах, про те, що на площі Музейній у центрі Львова росте розкішна сакура багато хто дізнався лише після того, як вона заквітла. Вишукано оздоблена й озеленена дизайнерами літня тераса "Свічкової мануфактури" дещо відволікає увагу від скромного дереве, яке росте поруч. Але не тоді, коли воно квітне. 

Площа Митна

Квітучий сад серед міста. Неймовірна локація із фонтаном майже у центрі Львова, яка щодня вабить до себе сотні людей. Після реконструкції, яку розпочали у 2016 році, а закінчили у 2017 році, вигляд площі Митної кардинально змінився. Нині вона просто потопає у зелені та квітах. Окрім тюльпанів та віол найрізноманітніших кольорів, захоплення викликають й молоденькі сакури, які вже почали квітнути. Містяни часто влаштовують тут фотосесії.

Шевченківський гай

Сакура у Шевченківському гаю у Львові.Сакура у Шевченківському гаю у Львові. Фото: city-adm.lviv.ua.

Сакури тут ще дуже молоденькі, але квітнуть вже не вперше. У 2020 році вперше потішили львів’ян рожевим цвітом у квітні. Цьогоріч заквітли майже у середині травня.

Вулиця Пекарська

Сакури на Пекарській у Львові.Сакури на Пекарській у Львові. Фото: Юрій Богун

Хоча це не таке популярне місце, як перераховані вище, але саме в цьому є його головна перевага. Людей тут небагато, а значить, чужинці у кадр не потраплять.

Вулиця Плугова

Сакури на вулиці Плуговій у Львові.Сакури на вулиці Плуговій у Львові. Фото: Юрій Богун

Сакури тут ростуть просто поміж багатоповерхівками. Тож місцеві мешканці мають унікальну нагоду милуватися їхнім цвітінням майже цілодобово. Вийшов на балкон, або відчини вікно і – краса. Навіть нікуди їхати не треба.

Вулиця Зелена

Сакури на Зеленій у Львові.Сакури на Зеленій у Львові. Фото: Юрій Богун

Цвітінням сакур можна помилуватися і на вулиці Зеленій. Працівникам львівського комунального підприємства "Львівводоканал" пощастило найбільше, адже вони можуть бачити неймовірну красу щодня – з понеділка по п’ятницю. Від перших пелюсток, які несміливо розкриваються на ніжних пуп’янках – до "сакурного снігопаду" наприкінці сезону.

Площа Петрушевича

Тут квітнуть майже два десятка дерев сорту Канзан. Є, як молоденькі дерева для селфі у сакурному цвіті, так і високі – для панорамних фото. Світлини виходять неймовірні, відео теж. 

Вулиця Туган-Барановського

Сакури на вулиці вулиці Туган-Барановського у Львові.Сакури на вулиці вулиці Туган-Барановського у Львові. Фото: Юрій Богун

Ще одна інстаграмна локація недалеко від центру Львова. На Туган-Барановського сакури ростуть на подвір’ї торговельно-економічного університету. Висадили саджанці ще у 1989 році, а привезли їх аж із Хабаровська. Студенти можуть милуватися цвітінням просто під час пар.

Аеропорт "Львів"

12 інстаграмних локацій у Львові, де квітнуть сакури фото 112 інстаграмних локацій у Львові, де квітнуть сакури фото 1

Доїхати до летовища у Львові можна на тролейбусі. Багато львів’ян, особливо з малими дітьми, так і роблять. Міжнародний аеропорт імені Данила Галицького "Львів" –  місце сімейних прогулянок, милування прильотами-відльотами літаків, а навесні ще й – цвітінням сакур. Для тих, хто не знає зазначимо, що вони тут ростуть біля входу у новий термінал. Загалом – майже 30 сакур.

Вулиця Городоцька

Сакури на Городоцькій у Львові.Сакури на Городоцькій у Львові. Фото: Юрій Богун

Шумна вулиця з величезною кількістю автомобілів і громадського транспорту. Але сакури тут неймовірні. Селфі біля них збирають сотні вподобайок – перевірено.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах