Шість страв із борщу: львів’ян запрошують на незвичайний гастрономічний вечір

Шість страв із борщу: львів’ян запрошують на незвичайний гастрономічний вечір.

Шість страв із борщу: львів’ян запрошують на незвичайний гастрономічний вечір. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
08 липня 2022 11:52

У суботу, 9 липня, у Львові відбудеться унікальний гастрономічний вечір "Шість борщів від трьох шеф-кухарів". Львівських гурманів запрошують спробувати легендарну страву за відновленим стародавнім рецептом і концептуальну вечерю, де в кожній страві, від закуски до десерту, буде використаний борщ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Гостей годуватимуть верещакою (страва запорізьких козаків на основі ребер), приготовленою у борщі, борщовим паштетом, рибою або дичиною з борщовим соусом і навіть двома видами борщового морозива: буряковим та щавлевим. А головною стравою буде борщ на підкопчених, а потім підквашених вишнях. Це давня страва північної Львівщини та Волині. А поміж споживанням страв благодійники слухатимуть лекцію про історію борщу від дослідника української кухні. 

"Ми займаємося відновленням локальних рецептів та популяризацією місцевих страв уже десять років", - розповів LB.ua співзасновник громадської організації "Клуб галицької кухні" та один із ініціаторів вечері Всеволод Поліщук.

Захід "Шість борщів від трьох шеф-кухарів" відбудеться у ресторані "Моцарт і селера", що на площі Стефана Яворського, 2. Початок о 19:00. Щоб потрапити на гастрономічну подію слід зарезервувати столик. 

Додамо, що вечеря – благодійна. Ціна квитка – 1400 гривень. Зібрані за цей вечір кошти підуть на купівлю авто для розвідників 35 бригади морської піхоти. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах