У Львові відкриють унікальну виставку із посмертною маскою Тараса Шевченка

У Львові відкриють унікальну виставку із посмертною маскою Тараса Шевченка.

У Львові відкриють унікальну виставку із посмертною маскою Тараса Шевченка. Фото: city-adm.lviv.ua

Дозвілля та їжа
22 липня 2022 09:06

Сьогодні, 22 липня, у Львові відкриють унікальні експозиції з посмертною маскою Тараса Шевченка. Філателістична виставка «Незламний, нескорений козацький дух українського народу», триватиме 7 днів. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Виставка «Незламний, нескорений козацький дух українського народу» складатиметься  з двох експозицій.

«Останнім шляхом Кобзаря» – унікальна колекція експонатів, зібраних з ініціативи Олександра Канівця в ході проведення Міжнародного поштового походу-реквієму за маршрутом перевезення тіла Т.Г.Шевченка з Санкт-Петербургу (Смоленського цвинтаря) в Канів (на Чернечу гору). З групою однодумців він досконально вивчив маршрут, яким, виконуючи останню волю поета, друзі везли його тіло на перепоховання. Для кожного з перелічених міст, через які проходив останній шлях Кобзаря, були виготовлені за спецзамовленням конверти з тематичними зображеннями. Під час маршруту здійснювалося спецпогашення конвертів у кожному місті та містечку відповідно до дати перебування в ньому траурної процесії 160 років тому», – йдеться у повідомленні.

Відкриття виставки відбудеться 22 липня о 16.00 у приміщенні Сенсотеки на вулиці Уласа Самчука, 22.

Додамо, що автор ідеї та організатор експозиції – відомий філателіст, член Київського товариства Асоціації філателістів України, громадський діяч, член Асоціації випускників юридичного факультету Київського національного університету ім.Тараса Шевченка – Олександр Канівець (м. Київ).

Протягом 82 днів автор подорожує Україною з виставкою: Івано-Франківськ (Музей літератури Прикарпаття), Чернівці (Обласний краєзнавчий музей), Ужгород (Музей архітектури і побуту), Сколе, Стрий, Дрогобич, Трускавець, Моршин.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах