Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня

Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня, 15-21 серпня.

Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня, 15-21 серпня. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
15 серпня 2022 15:01

У понеділок традиційно розповідаємо про те, куди можна піти у Львові цього тижня безкоштовно – огляд подій, анонсованих на 15-21 серпня. Дивіться повну афішу Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Квест від Музею Міста

Квест від Музею Міста у Львові.Квест від Музею Міста у Львові. Фото: city-adm.lviv.ua.

Музей Міста (МуМі) пропонує пройти квест центром Львова «Як риба в місті». В його основі – мапа із зображеннями місць, які діти рекомендують відвідати своїм одноліткам. Також команди отримують набір мандрівника і мандрівниці з інструментами, які допоможуть розв'язати 10 завдань різної складності.

Квест розроблено для підлітків, однак завдання є достатньо цікавими для сімейних команд з дітьми, а також для дорослих.

Участь в квесті безкоштовна. Достатньо зібрати команду 2-5 осіб, зареєструватись  та підписатися на МуМі в соцмережах. У визначений час прийти до музею чи Центру туристичної інформації і позичити набір мандрівника та мандрівниці. Після проходження квесту його потрібно буде повернути. За виконані завдання, команди отримують невеликий подарунок від Музею Міста.

Квест можна отримати за такими адресами:

  • Музей Міста, площа Ринок 1, (біля входу в Ратушу, за попереднім дзвінком – 067 370 78 45). Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, Субота – з 12:00 до 18:00, Неділя – вихідний.
  • Центр туристичної інформації, вулиця Руська, 20 Понеділок-неділя – з 10.00 до 18.00.
  • Urban бібліотека, вулиця Устияновича, 4. Вівторок-п'ятниця – з 11:00 до 20:00, субота – з 13:00 до 19:00, неділя – з 11:00 до 19:00, Понеділок – вихідний.
  • Центральна дитяча бібліотека, вулиця Окуневського, 3. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека №4, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00 Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 9, вулиця Личаківська, 189. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 19, вулиця В. Симоненка, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 27, вулиця Б. Хмельницького, 175. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.

Коли: щодня.

Де: площа Ринок, 1, вулиця Руська, 20, вулиця Устияновича, 4, Окуневського, 3, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, вулиця Личаківська, 189, вулиця В. Симоненка, 10, вулиця Б. Хмельницького, 175.

Ядерний вибух. Врятуватися (НЕ) реально?

Лекція Ядерний вибух. Врятуватися (НЕ) реально?.Лекція Ядерний вибух. Врятуватися (НЕ) реально?. facebook.com/LvivOpenLab.

У середу, 17 серпня, о 18:00 у молодіжному просторі Lviv Open Lab відбудеться пізнавальна лекція про хімічне та ядерне ураження. Лекція розрахована на сихівчан та внутрішньо переміщених осіб віком від 14 до 25 років. Щоб взяти участь потрібно зареєструватися. 

Коли: 17 сеерпня, посаток о 18:00.

Де: Lviv Open Lab , проспект Червоної Калини, 58.

Виставка живопису Андрія Чижова "Дім" 

Андрій Чижов виставка живопису "Дім”.Андрій Чижов виставка живопису "Дім”. Фото: facebook.com/GreenSofaGallery.

Андрій Чижов народився і виріс у Севастополі, після окупації Криму "питання дому" для художника стало важким та болісним. Це сублімувалася у багаторічний цикл живописних полотен, лейтмотивом яких незмінно є хати. 

Коли: щодня, з 12:00 до 19:00.

Де: Галерея "Зелена канапа", вулиця Вірменська, 7.

Виставка живопису Володимира Стасенка "Сонцествердження"

Виставка живопису Володимира Стасенка "Сонцествердження".Виставка живопису Володимира Стасенка "Сонцествердження". Фото: facebook.com/volodymyr.stasenko.

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на персональну виставку Володимира Стасенка "Сонцествердження". У межах експозиції глядачам презентують 19 робіт у техніці акварелі, створених автором упродовж 2018–2020 років під час мандрівок мальовничими куточками Галичини (Жовква, Розлуч, Старе Село, Розгірче) та у місті Вшерадіце (Чехія). 

Коли: щодня, з 15:00 до 17:00.

Де: Художньо-меморіальний музей Олени Кульчицької, вулиця Листопадового Чину, 7, другий поверх.

Фотовиставка "Моменти життя"

Фотовиставка "Моменти життя" у Львові.Фотовиставка "Моменти життя" у Львові. Фото: facebook.com/helpuaphoto

Це дебютна фотовиставка проєкту "Help UA Photo", який з перших днів війни об’єднав фотографів України з метою допомоги жертвам війни – дітям, жінкам та людям похилого віку, які залишилися без своїх домівок та стали вимушеними переселенцями. 

Коли: щодня, з 10:00 до 20:00.

Де: Італійський дворик, площа Ринок, 6.

Домівка врятованих тварин 

Домівка врятованих тварин у Львові.Домівка врятованих тварин у Львові. Фото: facebook.com/Домівка Врятованих Тварин

Унікальне місце у Львові, де можна зустріти найрізноманітніших тварин і птахів: лисиць, вовків, білок, єнотів, бобрів, конів, тхорів, кроликів, котів, орлів, лелек, сов, воронів… Притулок розташований у парку "Знесіння" у Львові. Вхід туди вільний і бажаний, як для волонтерів та охочих допомогти, так і для тих, хто просто хоче поспілкуватися з тваринами. Благодійні внески і гостинці для тварин вітаються. 

Що можна принести для мешканців Домівки: курятину, дрібну рибу, корм для гризунів, корм для котів і собак "4 лапи", овочі та фрукти (банани, ківі, яблука, хурма, виноград), горіхи (грецькі, арахіс), фарш, сухофрукти, зерно (насіння соняшника, кукурудза, овес). 

Коли: щодня, з 10:00 до 17:00.

Де: Домівка врятованих тварин, вулиця Довбуша, 24.

Виставка російської військової техніки, знищеної ЗСУ

Виставка російської військової техніки, знищеної ЗСУ.Виставка російської військової техніки, знищеної ЗСУ. Фото: сity-adm.lviv.ua.

У Львові на площі Ринок триває виставка російської військової техніки, знищеної Збройними силами України «Вистоїмо, переможемо!». 

На експозиції будуть представлені: російський танк Т-72, самохідні артилерійські установки 2С1 «Гвоздіка» та 2С19 «Мста-С», ракетно-зенітний комплекс «Бук» та протитанковий ракетний комплекс «Штурм» (на базі МТЛБ). 

Відвідувачі також зможуть на власні очі побачити декілька з 3 000 ракет, випущених російськими загарбниками по українських містах. 

Коли: щодня, цілодобово.

Де: площа Ринок.

Тренування зі скандинавської ходьби

Тренування зі скандинавської ходьби у Львові.Тренування зі скандинавської ходьби у Львові. Фото: life.pravda.com.ua.

Щосереди о 16:00 у Стрийському парку у Львові відбуваються безкоштовні тренування зі скандинавської ходьби. Це популярний в Європі вид спорту, що підходить для широкого кола людей. Організовує тренування Львівський обласний центр "Спорт для всіх". Вже цієї середи охочих чекають на вулиці Самчука, 14 поблизу корпусу кафедри фізичної культури "Львівської Політехніки".  

Коли: 17 серпня, о 16:00.

Де: Стрийський парк, збір біля  корпусу кафедри фізичної культури "Львівської Політехніки".  

Тлум&Крам

Тлум&Крам у Львові.Тлум&Крам у Львові. Фото: facebook.com/tlumkram.

У неділю, 21 серпня, львів'ян та гостей міста запрошують на вінтажний маркет літа "Тлум&Крам". Це вже 8-ий благодійний ярмарок під гаслом "Купуй красу заради ЗСУ". 

Українська автентика (вишиті сорочки та інші елементи строю, різьблені трійці та скрині, кераміка, ікони тощо), вінтажний одяг та аксесуари (сумочки, ремені, окуляри), ювелірні вироби, біжутерія, вінтажний декор, меблі, предмети інтер‘єру, годинники, кухонне начиння, сервізи, твори мистецтва (старовинні скульптури, картини, гравюри тощо), книги, журнали, поштівки, бони, марки, монети, значки, вініли, диски, касети та багато інших цікавинок чекають на гостей у неділю, 21 серпня, на вінтажному маркеті літа "Тлум&Крам". 

Вхід – символічний — будь-яка купюра.

Коли: 21 серпня, з 11:00 до 19:00.

Де: Lem Station, вулиця Вітовського, 57.

!FEST Weekend

!FEST Weekend.!FEST Weekend. Фото: facebook.com/FESTrepublic.

!FESTrepublic у Львові запрошує львів'ян, переселенців і туристів на веселі вихідні на просто неба. Відпочинкові зони з пуфами, гамаками та лежаками, фонтан, настільний футбол і великі шахи – тут є все для хорошого відпочинку і дорослих, і дітей. 

В останні вихідні липня на території !FESTrepublic діятиме безліч розваг та активностей на свіжому повітрі, а саме: музичні сети від ді-джеїв, перегляд улюблених мультфільмів на великому екрані, дитячий аквагрим, професійні аніматори, майстер-класи.

Додамо, що серед гастрономічних локацій на територіє є такі, як: Реберня, Братванка, Milk Pub, кав’ярня Kulturrra та фуд-корти Правда, П‘яна вишня. 

Коли: 20 та 21 серпня, з 14:00 до 21:00.

Де: !FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24-26.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах