Щось новеньке: 20 ресторанів у Львові, які відкрилися цього літа

Щось новеньке: 20 ресторанів у Львові, які відкрилися цього літа.

Щось новеньке: 20 ресторанів у Львові, які відкрилися цього літа. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
01 вересня 2022 18:05

Незважаючи на війну, ресторатори відкривають у Львові нові цікаві заклади. Влітку 2022 року на гастрономічній мапі міста Лева з'явилися: пиріжкова від переселенців із Ірпеня та Бородянки, ресторан-музей для тих, у кого в плейлисті Бумбокс, Джамала, O.Torvald впереміш із Квіткою Цісик та Братами Гадюкіними,  заклади японської та азійської кухонь, ресторан-сад, пивна ресторація, кав'ярня-пекарня й кав'ярня, де готують легендарні чеські ласощі трдло, а також багато іншого. Де поїсти у Львові.

VG Львів розповідає про найцікавіші ресторани, кав'ярні й паби Львова, які відкрилися влітку 2022 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пиріжкова «Кііт»

Двоє переселенців із Ірпеня та Бородянки відкрили у центрі Львова пиріжкову «Кііт».  До війни Іван працював баристою, а Сергій вів кулінарний блог, саме йому належить ідея робити пироги. Після окупації київських передмість хлопці були вимушені переїхати до Львова. 

«Коли ми сюди приїхали, то шукали роботу, але нічого не могли знайти. Мали при собі деякі гроші. Могли жити у Львові кілька місяців нічого не роблячи, або щось собі придумати. Вдома ми втратили все, що могли. Чому б не ризикнути – вирішили почати свою справу», – розповів Іван. 

Заклад «Кііт» отримав назву на честь Сергієвого кота.

Адреса: вулиця Руська, 3. 

Графік роботи: з 9:00 до 21:00.

Остання барикада

Дмитро Борисов відкрив у Львові ресторан-музей "Остання барикада".Дмитро Борисов відкрив у Львові ресторан-музей "Остання барикада". Фото: facebook.com/ostannya.barykada.kyiv

Це атмосферний заклад для тих, у кого в плейлисті Бумбокс, Джамала, O.Torvald впереміш із Квіткою Цісик та Братами Гадюкіними. 

У колекції артефактів «Останньої Барикади»: мікрофон Святослава Вакарчука, гітари Андрія Хливнюка та Жені Галича, костюм Джамали, шолом Onuka та інші цікаві речі. Деякі з них можна «приміряти» у доданій реальності за допомогою сучасних технологій.

Всі страви у меню приготовлені винятково з українських продуктів. Алкоголь – також наш.

Адреса: площа Ринок, 20.

Графік роботи: з 11:00 до 21:00.

Цегла

На пивній мапі Львова з’явилося нове атмомферне місце, де у спеку можна освіжитися смачним холодним пивом. Паб «Цегла» відкрили на вулиці Братів Рогатинців на початку червня. Його «родзинка» – крафтове пиво та сидр місцевих виробників.

Інтер’єр пабу відповідає його назві – цегляні стіни, дерев’яні меблі, пляшки з неонів. До речі, за фото з неонами та відмітку закладу гостям дарують пиво. Просто показуєте фото на барі й отримуєте свій хмільний напій.

До пива у пабі «Цегла» пропонують різноманітні закуски. Особливо нахвалюють гості бургери.

Адреса: вулиця Братів Рогатинців, 9.

Графік роботи: з 12:00 до 22:00. 

Кримська перепічка

У Галицькому районі Львова переселенці відкрили кав’ярню-пекарню «Кримська перепічка». Вона з’явилася на вулиці Менцинського, 3 і стала четвертим закладом цієї мережі у місті Лева. 

У меню «Кримської перепічки» — багато свіжої випічки, торти, тістечка, пляцки, кава, чаї, лимонади. Кожен знайде собі щось до смаку. 

Адреса:  вулиця Менцинського, 3.

Графік роботи: з 08:30 до 21:00.

Bluefin 

Сім'я переселенців із Маріуполя Дар’я та Станіслав Дмитрієви у середині літа відкрили у Галицькому районі Львова ресторан японської кухні "Bluefin".

У меню нового закладу – суші, роли, удон. Автори нового ресторану дуже хочуть, щоб у ньому витав дух Маріуполя. 

Адреса:  вулиця Федорова, 29.

Графік роботи: з 10:00 до 21:00.

Sakae Ramen Bar 

Концептуальний заклад азійської кухні «Sakae Ramen Bar» з’явився влітку у приміщенні бізнес-центру «Futura Hub». 

Головною стравою у меню двоповерхового рамен-бару «Sakae Ramen Bar» – японський рамен. Це пшенична локшина, яка подається з бульйоном, звареним, як правило, на основі свинини. До речі, локшину для страв кухарі раменної у «Futura Hub» готують самостійно. Окрім рамену, у новому гастрономічному закладі також готують і подають локшину, рис, традиційні японські пельмені, японські сандвічі й рисові чипси. А ось суші та роли тут вам не запропонують, бо їх у меню немає. 

Адреса: Кульпарківська, 200а (у «Futura Hub»).

Графік роботи: з 10:00 до 21:00.

Кумпель на площі Ринок

У липні 2022 на площі Ринок у Львові відкрилася нова пивна ресторація.У липні 2022 на площі Ринок у Львові відкрилася нова пивна ресторація. Фото: facebook.com/kumpel.lviv.

Новий паб на площі Ринок, який відкрили у липні, став третім у мережі "Кумпель". Розташований він на трьох поверхах старовинної львівської кам'яниці (колишня кам'яниця Ґуттетерівська), де витає неймовірна батярська атмосфера. 

Кухня "Кумпеля" — винятково регіональна, тобто традиційна галицька кухня. Тут можна скуштувати страви, виготовлені за старовинними галицькими рецептами та переписами галицьких господинь. У меню, окрім різноманітних закусок до пива, зуп, риби та гарнірів — великий вибір ковбасок з власної масарні. Окрім того, усі страви виготовляються з натуральних екологічно чистих продуктів.

Адреса: Львів, площа Ринок, 18.

Графік роботи: з 12:00 до 21:30.

Барбекю ресторан Вино&М'ясо 

Це ідеальне місце для тих, хто любить страви з мангалу. У меню – шашлики, стейки, риба, овочі гриль, перші страви, салати і десерти. Але найбільше гості нового ресторану у Рясному нахвалюють хачапурі й домашні вина.

"Абсолютно все готуємо та маринуємо самостійно", – розповіли у закладі. 

Додамо, що доставка від 500 гривень – безкоштовна, а на самовивіз діє знижка 15%. 

Адреса: Львів, вулиця Шевченка, 358А. 

Графік роботи: з 11:00 до 21:00.

My kava

На Пекарській у Львові відкрили нову кав’ярню з інстаграмними десертами.На Пекарській у Львові відкрили нову кав’ярню з інстаграмними десертами. Фото: facebook.com/mykava.official.

У розпал літа у центрі Львова відкрили також кав’ярню популярної української мережі «My kava». З’явилася вона вулиці Пекарській.

У новому гастрономічному закладі з затишною літньою терасою готують напої на ексклюзивній каві власного обсмаження. А також – смачні й неймовірно красиві авторські десерти. Окрім кави, у меню нової кав’ярні також є лимонади, молочні та фруктові коктейлі, круасани з солодкими та соленими начинками, салати. 

Адреса: вулиця Пекарська, 26. 

Графік роботи: з 08:00 до 21:00. 

Trdlo

Трдло – улюблений десерт чехів.Трдло – улюблений десерт чехів. Фото: praga-travel (умовне).

Трдло – традиційний солодкий пиріг, що походить зі словацького міста Скалиця. Його готують із дріжджового тіста, яке намотують навколо навколо дерев’яної або металевої палиці, смажать і посипають цукром, змішаним із горіхами та корицею. Це надзвичайно популярні ласощі у багатьох країнах світу. Зокрема, у Чехії, де трдло смажать чи не на кожній вулиці, називаючи цю випічку стравою своєї національної кухні. 

Адреса: Львів, вулиця Ставропігійська, 5. 

Графік роботи: з 10:00 до 22:00.

Babo Gardens

Babo Gardens.Babo Gardens. Фото: facebook.com/Babo Gardens.

Новий ресторан "Babo Gardens" на вулиці Кузневича, 16, що у Залізничному районі міста Львова, з'явився напередодні Дня Незалежності України. Відкрився він у приміщенні колишнього ресторану Вардкеса Арзуманяна "Тарон". 

"Babo Gardens" – це розкішний інстаграмний ресторан із власним садом, який працює у старовинній віллі.

Кухню нового дітища Арзуманяна називають "кухнею Львова". Трохи менше половини страв закладу – вегетаріанські. А ще тут подають дуже добре українське вино. 

Адреса: вулиця Кузневича, 16.

Графік роботи: з 12:00 до 22:00.

New York Street Pizza

У серпні у Львові відкрили ресторан із зайцями.У серпні у Львові відкрили ресторан із зайцями. Фото: facebook.com/Open__soon__lviv.

Це новий тематичний ресторан на вулиці Гетьмана Мазепи, 25а, що у Шевченківському районі Львова.

"Родзинка" цього закладу – зайці – великі та маленькі, м'які й тверді – вони тут на кожному кроці. Гігантський зайчисько зустрічає відвідувачів перед входом до ресторану, вухані сидять за столиками з тими гостями, яким сумно, а також прикрашають численні інстаграмні закапелки нової гастрономічної локації.  

Адреса: вулиця Гетьмана Мазепи, 25а,

Графік роботи: з 12:00 до 22:00.

Domino's Pizza

Влітку 2022 року у Личаківському районі міста відкрили сьому у Львові піцерію однієї з найбільших світових мереж – Domino's Pizza. Нова піцерія з'явилася на місті, де багато років тому була громадська вбиральня. ЇЇ адреса: вулиця Пасічна, 2. 

"Тепер швидка та безкоштовна доставка піци від Domino's буде доступною для всієї Пасічної, для Тракту Глинянського та Великих Кривчиць!" – повідомили у Domino's Pizza. 

Адреса: Пасічна, 2. 

Графік роботи: з 10:00 до 21:30.

GastroFamily Market

Це фуд-хол, який об’єднав на одній локації одразу шість різних ресторанів. Корнери «GastroFamily Market»: «Білий Налив», «БПШ», «Mushlya», «Dogs&Burgers», «Ronin», «Шашлики вино та друзі». Автор ідеї – відомий ресторатор Дмитро Борисов.

Всі кухні цих гастрономічних закладів є відкритими, гості можуть спостерігати за процесом приготування страв. До речі, замовлення обіцяють видавати не пізніше, ніж за 300 секунд.

GastroFamily Market.GastroFamily Market. Фото: facebook.com/GFMarket.Ukraine.

Меню ресторанів різне, тож кожен гість, завітавши у «GastroFamily Market», знайде собі тут щось до смаку.

Адреса: площа Ринок, 20.

Графік роботи: з 11:00 до 21:00.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах