Осінь у розпалі: чим зайнятися у Львові у вихідні

Осінь у розпалі: чим зайнятися у Львові у вихідні

Осінь у розпалі: чим зайнятися у Львові у вихідні Фото: pexels.com

Дозвілля та їжа
14 жовтня 2022 14:57

Мистецьке життя у Львові триває – концерти, вечірки, театральні вистави і екскурсії знову доступні для львів'ян та гостей міста. Більшість заходів організовують на підтримку Збройних Сил України, адже саме завдяки нашим воїнам ми можемо спокійно гуляти вулицями міста і насолоджуватися життям, навіть, під час війни.

VG Львів підготував добірку найцікавіших подій, які відбудуться у Львові 15-16 жовтня.

БЛАГОДІЙНИЙ ЯРМАРОК НА ПОКРОВИ

Фото: galinfo.com.uaФото: galinfo.com.ua

Українська Покрова - це про лицарство і любов, про захист і добробут, про молитву і перемогу. Традиційно у цей день ми згадуємо наших героїв - козаків, воїнів УПА та новопосталих героїв сучасності. Мати-Покрова не втомлюється тримати свій омофор і над нами, бо навіть у часі загроз ми маємо можливість працювати, зустрічатися та спілкуватися. "Кожна така зустріч - це теж внесок у нашу спільну перемогу, бо ми підтримуємо те, за що борються наші хлопці і дівчата на фронті - за право на мир і спокій, за мистецтво і митця, за традицію та її носія», – кажуть організатори. Під час ярмарку збиратимуть кошти на потреби ІІ роти 28 бригади ЗСУ.

Де: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай)

Коли: 16 жовтня, 11:00 - 18:00

КОНЦЕРТ «БЕРЕЖІМО СЛАВУ»

Фото: youtube.com/VJUGAAФото: youtube.com/VJUGAA

До Дня захисника і захисниць України на Камерній сцені Львівської національної філармонії  пройде концерт «Бережімо славу» за участі знаних філармонійних солістів та колективів. Для гостей події звучатимуть знані історичні, козацькі пісні та патріотичні авторські композиції. Виконавці: Мар’ян Шуневич Анастасія Чубінська Василь Понайда Маріанна Лаба Оксана Гриб Тріо бандуристок «Львів’янки».

Де: Львівська обласна філармонія

Коли: 16 жовтня, 16:00 - 17:00

Ціна: 100 гривень.

КОНЦЕРТ НАТАЛКИ КАРПИ

Фото: facebook.com/natalika.karpaФото: facebook.com/natalika.karpa

Її пісні з початку ще 2000-их звучали в ефірах українських радіостанцій та музичних телеканалів. У доробку артистки шість студійних альбомів та близько тридцяти відеокліпів. "Дуже хочу бачити, Вас, на цьому благодійному вечорі-концерті, він присвячений дуже вагомому святу - Дню Захисника України! Це буде музична зустріч з піснями, розмовами про життя та війну, яка змінила кожного з нас, і яка точно подарує ще більше віри у нашу перемогу!", – сказала співачка. 

Де: Центр Довженка\Lviv Dovzhenko Centre

Коли: 16 жовтня, 17:00 - 19:00

Ціна: 150 – 500 гривень.

В УКРИТТІ: DZ’OBJÜRGEN (LIVE)

Фото: dzob.uaФото: dzob.ua

DZ’OB – унікальний український ансамбль, що поєднує в своїй творчості IDM, техно, дабстеп з авангардною академічною музикою. Поєднання гобоя, кларнета, фагота і струнних з електронікою, синтез актуальної танцювальної та академічної традицій сплітаються в потужний і нетривіальний музичний перформанс.

Де: Нижній Зал в Театрі Ляльок

Коли: 16 жовтня, 19:00 - 21:00

Ціна: 350 гривень.

Благодійний забіг для ЗСУ

Фото: hmarochos.kiev.ua.jpegФото: hmarochos.kiev.ua.jpeg

Приєднуйся до святкування Дня Захисника та Захисниці України та прийми участь в благодійних забігах на різні дистанції. Можна пробігти одну з трьох дистанцій за мінімальний донат: 5 км - 300 грн, 3 км - 200 грн, 1 км - 100 грн. Кожен учасник отримає подарунок від спонсора. Супроводжувати весь захід буде ведучий та діджей. Тут ти зможеш собі придбати сувенурні футболки та шкарпетки від бренду Brave Heart of Ukraine. Також будуть готувати напої та частувати солодощами. Також розіграють трофеї з фронту, які передали наші військові. Всі зібрані кошти передадуть на потреби військових 24 окремої механізованої бригади.

Де: Стрийський парк

Коли: 15 жовтня, 12:00

Ціна: 100-300 гривень.

ОКЕАНАРІУМ

Фото: oceanarium.lviv.uaФото: oceanarium.lviv.ua

Океанаріум розташували на трьох поверхах будинку, де облаштували більше двадцяти акваріумів. Зустрічають відвідувачів зелені черепахи, а в найбільшому акваріумі тут мешкає двадцять піврічних акул. Годують їх раз чи двічі на добу, оскільки вони мають найкращий серед риб апетит. Загалом в океанаріумі мешкає три тисячі різних рибок. Серед "родзинок" – штучна водойма з араваною – рибою, родом з Південної Америки. Вона має давнє походження – ще з часів динозаврів. Цікаво, що вони мають спеціальний міхур, який дозволяє їм підніматися на поверхню води, ковтати повітря і опускатися таким чином вниз. 

Де: проспект Шевченка, 8

Коли: щодня, 10:00 - 20:00

Ціна: 195-270 гривень.

Роуп-джампінг

Фото: facebook.com/kavaropeФото: facebook.com/kavarope

Якщо комусь не вистачає екстриму чи просто хочеться спробувати щось нове, тоді прийшов час здійснити бажання. Перший в Європі роуп-джампінг в чашу стадіону з висоти понад 34 метри вивільнить голову від поганих думок і зарядить енергією та позитивними емоціями надовго.

Де: Арена Львів

Коли: 16 жовтня, 11:00

Ціна: від 600 гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах