Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня — афіша на 24-30 жовтня

Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня — афіша на 24-30 жовтня.

Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня — афіша на 24-30 жовтня. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
24 жовтня 2022 08:27

У понеділок традиційно розповідаємо про те, куди можна піти у Львові цього тижня безкоштовно – огляд подій, анонсованих на 24-30 жовтня. Не проґавте останній тиждень жовтня! Дивіться повну афішу Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Виставка Сергія Якуніна "Шелест"

Виставка Сергія Якуніна "Шелест".Виставка Сергія Якуніна "Шелест". Фото: facebook.com/lvivart.center.

Львівський муніципальний мистецький центр запрошує на персональну виставку українського художника Сергія Якуніна, який працює у жанрах інсталяції, скульптури, фотографії, відео та лендарту. Він творить своє мистецтво у просторі та з нього, а сам матеріал для роботи часто шукає безпосередньо на місці. Камінь, вода, пісок, ліс чи земля. Геометричні лінії чи точки, як абстрактні ідеї, що наповнюють простір та власне створюють його — їх і досліджує художник. 

Коли: щодня з 10:00 до 20:00.

Де: Львівський муніципальний мистецький центр, вулиця Стефаника, 11.

Виставка сучасного мистецтва "Прихисток"

Виставка сучасного мистецтва «Прихисток».Виставка сучасного мистецтва «Прихисток». Фото: facebook.com/AlfaBankUkraine

У Львові в AHUB відкрили виставку робіт українських митців, на якій представлені полотна художників із Закарпаття. Аттіла Коприва, Юрій Шелевицький, Сергій Лакатош та їхній колега-переселенець Олександр Жильцов створили унікальні роботи для виставки сучасного мистецтва "Прихисток", які кожен може побачити безкоштовно. За будь-який донат на користь ЗСУ прямо на місці можна отримати фірмовий мерч.

Коли: у будні, з 08:00 до 20:00.

Де: AHUB Lviv, площа Ринок, 26.

Музей міста

Музей міста.Музей міста. Фото: lviv.travel.

Музей міста зацікавить і львів'ян, і гостей міста, адже працює з актуальними темами, які торкаються і минулого, і сьогодення. Виставки поєднують у собі теми, що стосуються питань культури, історії, соціології, психології, урбаністики тощо. Музей допоможе дізнатись чимало нового про локальне середовище Львова і порівняти з власним міським досвідом. 

Коли: щодня з 11:00 до 18:00. Понеділок – вихідний.

Де: Музей міста, плоша Ринок, 1.

Екскурсія у музей "Слідами галицьких євреїв"

Екскурсія у музей "Слідами галицьких євреїв".Екскурсія у музей "Слідами галицьких євреїв". Фото: facebook.com/lvivcitywalks.

Музей "Слідами галицьких євреїв" працює при всеукраїнському єврейському благодійному фонді "Хесед-Ар’є". Якщо вам цікаво дізнатися, як євреї вплинули на львів’ян, та які цінні речі залишили на згадку про свою культуру; що таке цдака і для чого був дітям спеціальний посуд фабрики Бачевіса; чому ключ від синагоги, який зберігається у Музеї, виготовлений зі скла, – неодмінно завітайте на безкоштовну екскурсію. 

Коли: щодня, з 9:00 до 21:00.

Де: Кімната-музей "Слідами галицьких євреїв", вулиця Котляревського, 30.

Квест від Музею Міста

Квест від Музею Міста у Львові.Квест від Музею Міста у Львові. Фото: city-adm.lviv.ua.

Музей Міста (МуМі) пропонує пройти квест центром Львова «Як риба в місті». В його основі – мапа із зображеннями місць, які діти рекомендують відвідати своїм одноліткам. Також команди отримують набір мандрівника і мандрівниці з інструментами, які допоможуть розв'язати 10 завдань різної складності.

Квест розроблено для підлітків, однак завдання є достатньо цікавими для сімейних команд з дітьми, а також для дорослих.

Участь в квесті безкоштовна. Достатньо зібрати команду 2-5 осіб, зареєструватись  та підписатися на МуМі в соцмережах. У визначений час прийти до музею чи Центру туристичної інформації і позичити набір мандрівника та мандрівниці. Після проходження квесту його потрібно буде повернути. За виконані завдання, команди отримують невеликий подарунок від Музею Міста.

Квест можна отримати за такими адресами:

  • Музей Міста, площа Ринок 1, (біля входу в Ратушу, за попереднім дзвінком – 067 370 78 45). Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, Субота – з 12:00 до 18:00, Неділя – вихідний.
  • Центр туристичної інформації, вулиця Руська, 20 Понеділок-неділя – з 10.00 до 18.00.
  • Urban бібліотека, вулиця Устияновича, 4. Вівторок-п'ятниця – з 11:00 до 20:00, субота – з 13:00 до 19:00, неділя – з 11:00 до 19:00, Понеділок – вихідний.
  • Центральна дитяча бібліотека, вулиця Окуневського, 3. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека №4, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00 Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 9, вулиця Личаківська, 189. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 19, вулиця В. Симоненка, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 27, вулиця Б. Хмельницького, 175. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.

Коли: щодня.

Де: площа Ринок, 1, вулиця Руська, 20, вулиця Устияновича, 4, Окуневського, 3, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, вулиця Личаківська, 189, вулиця В. Симоненка, 10, вулиця Б. Хмельницького, 175.

Екоцентр

Екоцентр.Екоцентр. Фото: facebook.com/dovkilya.at.ua.

Хоча екоцентр у Львові чимало людей вважають зоопарком, та насамперед він є закладом освіти, де діти можуть отримати хороші знання про травин та досвід роботи з ними. Більшість мешканців зоокутка врятували від смерті через травми отримані в дикій природі або ж від рук недобросовісних господарів. Загалом у центрі є більше 130 тварин, серед яких чимало екзотичних.

Коли: у будні – з 10:00 до 17:00. У вихідні – з 10:00 до 15:00. 

Де: вулиця Кубанська, 12.

Домівка врятованих тварин 

Домівка врятованих тварин у Львові.Домівка врятованих тварин у Львові. Фото: facebook.com/Домівка Врятованих Тварин

Унікальне місце у Львові, де можна зустріти найрізноманітніших тварин і птахів: лисиць, вовків, білок, єнотів, бобрів, конів, тхорів, кроликів, котів, орлів, лелек, сов, воронів… Притулок розташований у парку "Знесіння" у Львові. Вхід туди вільний і бажаний, як для волонтерів та охочих допомогти, так і для тих, хто просто хоче поспілкуватися з тваринами. Благодійні внески і гостинці для тварин вітаються. 

Що можна принести для мешканців Домівки: курятину, дрібну рибу, корм для гризунів, корм для котів і собак "4 лапи", овочі та фрукти (банани, ківі, яблука, хурма, виноград), горіхи (грецькі, арахіс), фарш, сухофрукти, зерно (насіння соняшника, кукурудза, овес). 

Коли: щодня, з 10:00 до 17:00.

Де: Домівка врятованих тварин, вулиця Довбуша, 24.

Тренування зі скандинавської ходьби

Тренування зі скандинавської ходьби у Львові.Тренування зі скандинавської ходьби у Львові. Фото: life.pravda.com.ua.

Щосереди о 16:00 у Стрийському парку у Львові відбуваються безкоштовні тренування зі скандинавської ходьби. Це популярний в Європі вид спорту, що підходить для широкого кола людей. Організовує тренування Львівський обласний центр "Спорт для всіх". Вже цієї середи охочих чекають на вулиці Самчука, 14 поблизу корпусу кафедри фізичної культури "Львівської Політехніки".  

Коли: 27 жовтня, о 16:00.

Де: Стрийський парк, збір біля  корпусу кафедри фізичної культури "Львівської Політехніки".  

Осінні вихідні у FESTrepublic

Осінні вихідні у FESTrepublic.Осінні вихідні у FESTrepublic. Фото: facebook.com/FESTrepublic.

!FESTrepublic запрошує на останні жовтневі вихідні 2022. Відпочинкові зони з пуфами, гамаками та лежаками, настільний футбол і великі шахи – тут є все для хорошого відпочинку і дорослих, і дітей. 29-30 жовтня на території !FESTrepublic діятиме безліч розваг та активностей, а саме: музичні сети від ді-джеїв, перегляд улюблених мультфільмів на великому екрані, професійні аніматори, майстер-класи. 

Активні заклади на території: Реберня, Братванка, Milk Pub, кав’ярня Kulturrra, фуд-корти, Правда, П‘яна вишня та бар !FESTrepublic. Також працює Видавництво Старого Лева, де можна купити цікаві книги і дітям, і дорослим.

Коли: 29 та 30 жовтня, з 15:00 до 21:00.

Де: FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.  

Виступи вуличних музикантів

Попри війну, у перервах між повітряними тривогами, Львів із усіх сил намагається жити тим культурним життям, за яке його всі так люблять. На площі міста Лева повернулися вуличні музиканти.  

Більшість концертів у Львові – благодійні, на них збирають гроші на підтримку бійців Збройних Сил України, переселенців або хворих людей. Якщо не всю суму, то якусь її частину майже всі виконавці обіцяють пожертвувати тим, хто потребує.   

Коли: щодня.

Де: площа Ринок, проспект Свободи (біля Оперного театру).

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах