Куди піти у Львові з малими безкоштовно: 7 оригінальних дитячих майданчиків

Куди піти у Львові з малими безкоштовно: 7 оригінальних дитячих майданчиків.

Куди піти у Львові з малими безкоштовно: 7 оригінальних дитячих майданчиків. Фото: https://unsplash.com/Tim Cooper.

Дозвілля та їжа
14 березня 11:02

Куди піти у Львові з малими й так, щоб не за всі гроші – запитання, яке турбує багатьох батьків, а також дідусів і бабусь. VG Львів розповідає про небанальні дитячі майданчики у Львові, бавитися на яких можна безкоштовно й необмежену кількість часу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Найкращий дитмайданчик України 2021 року

Ігровий простір на площі Святого Теодора у Львові.Ігровий простір на площі Святого Теодора у Львові. Фото: city-adm.lviv.ua

Ця небанальна пригодницька локація для дітей з'явилася у серпні минуло року на місці демонтованих старих турніків. Того ж року простір на площі Святого Теодора у Львові отримав відзнаку Національної архітектурної премії, ставши найкращим серед дитячих майданчиків в Україні. Тут є підвісні містки, колоди для лазання, гірки для скелелазіння різної висоти, будиночок для ігор, де можна сховатися від дощу. Усе це доступне для дітей різного віку та з різними здібностями. 

Де шукати: площа Святого Теодора.

З будиночком на дереві

Дитячий майданчик у сквері біля собору Святого Юра.Дитячий майданчик у сквері біля собору Святого Юра. Фото: city-adm.lviv.ua

Це дитячий майданчик європейського зразка із неагресивною фоновою архітектурою, пластичними формами та ландшафтними елементами, який відкрили у 2018 році. Для веселих забав тут є будиночок на дереві, батут, балансири, гойдалки, гірка й інші цікаві ігрові елементи.

Майданчик у сквері святого Юра вміщує одночасно до двадцяти дітей трьох вікових груп: від новонароджених до шести років, від шести до десяти та десяти-дванадцяти років.

Де шукати: сквер біля собору Святого Юра.

З гіркою для скелелазіння

Дитячий майданчик у Лісопарку Білогорща у Львові.Дитячий майданчик у Лісопарку Білогорща у Львові. Фото: city-adm.lviv.ua

Дитячих майданчиків в одному з найбільших лісопарків Львова Білогоріщі є декілька. Ми ж розповімо про найновіший – той, що із дерев'яним корабликом, який катає дітлахів, ніби й справді морем, а головне – гіркою для скелелазіння малюків. Остання неабияк подобається маленьким екстремалам. 

Майданчик екологічний – для його створення використовували лише природні матеріали: деревну мульчу, пісок, відсів. Ігрові елементи також здебільшого з дерева. Окрім уже згаданих ігрових елементів, тут є тарзанка, гойдалки, балансири.

Де шукати: Лісопарк Білогорща

Дитячий майданчик у формі дракона

Дитячий майданчик у Львові у формі дракона.Дитячий майданчик у Львові у формі дракона. Фото: Рутенія

Незвичайний дитячий майданчик облаштували у Личаківському парку міста Львова кілька років тому. Окрім, власне, гігантського дракона, який так подобається маленьким відвідувачам, тут є пеньки для бігу, валуни для стрибків, пісочниця, канатна дорога, дерев’яний місток, насипні пагорби – загалом близько двадцяти елементів. 

Де шукати: Личаківський парк. 

Дитячий майданчик у формі дерев'яного корабля

Новий небанальний об’єкт дитячого дозвілля з'явився у Замарстинівському парку Львова у 2021 році. Виготовлений із акації – найкращого матеріалу для таких забав, корабель став ідеальним місце для маленьких мандрівників, які марять морем. Серед ігрових елементів дитячого майданчика такі, як: балансир, лабіринт, три види гойдалок, з-поміж них – канатна, а також гойдалка з гніздами-кошиками та драбинкою, бізіборди, лазанки тощо. 

Де шукати: Замарстинівський парк.

Ігровий простір із музичною зоною

Ігровий простір із музичною зоною у Парку "700-річчя Львова".Ігровий простір із музичною зоною у Парку "700-річчя Львова". Фото: city-adm.lviv.ua

Дитячий ігровий простір у парку «700-річчя Львова» – перший облаштований у час повномасштабної війни Росії проти України. У ньому передбачили музичну зону з ксилофоном та органом, скельну гірку, підвісні канати та лазанки, а також карусель, гойдалки, балансири, гамаки, пісочницю й інші цікаві елементи.

На перший погляд цей майданчик більше нагадує великий простір, розділений на два сектори – для молодших і старших дітей, аби було цікаво та безпечно хлопчикам і дівчаткам різних вікових категорій.

Де шукати: Парк "700-річчя Львова".

За мотивами казки "Лис Микита"

Дитячий майданчик у Парку Івана Франка у Львові "Лис Микита".Дитячий майданчик у Парку Івана Франка у Львові "Лис Микита". Фото: city-adm.lviv.ua

Це один із найновіших майданчиків міста Лева, створений за мотивами найвідомішого дитячого твору Івана Франка "Лис Микита". Встановлення ігрової зони, основним матеріалом якої стало натуральне дерево, розпочалося у середині жовтня 2022 року. Фінансування взяв на себе приватний підприємець, який побажав залишитися невідомим. 

Гойдалки, балансири, лазанки, вежа-лабіринт у вигляді замку — усе це виготовив німецький виробник, який спеціалізується на дитячих майданчиках, і за рівнем безпеки вони відповідають німецьким стандартам. 

Де шукати: Парк Івана Франка.

Звідки взяти такі дитячі майданчики

Наприклад, виробник дитячих майданчиків Creative Play, виготовляє на замовлення ігрові дитячі споруди будь якої складності, від самих бюджетних до унікальних та дорогих споруд. Тому,якщо вас цікавить креативний дитячих майданчик, звертайтеся до компанії за контактами на сайті https://creativeplay.com.ua/. Для прорахунку можна просто скинути фото  майданчика, який вам сподобовся.

Дитячий майданчик Creative PlayДитячий майданчик Creative Play
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах