Який вигляд мають новорічні ялинки 2023 у містах Львівської області

Який вигляд мають новорічні ялинки 2023 у містах Львівської області.

Який вигляд мають новорічні ялинки 2023 у містах Львівської області. Фото: facebook.com/mrbrody.net

Дозвілля та їжа
23 грудня 2022 07:58

Після багатьох дискусій, голосувань і сварок у соціальних мережах, не так уже й багато міст Львівської області встановили і засвітили новорічні ялинки на майданах. Розповімо про ті, які наважилися. Покажемо, який вигляд мають ялинки незламності, символи 2023 року у містах Львівської області. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дрогобич

Новорічна ялинка 2023 у Дрогобичі.Новорічна ялинка 2023 у Дрогобичі. Фото: drohobych.city/Анастасія Стецик.

Найбільша новорічна ялинка Львівщини цьогоріч встановлена не у Львові, а в місті солеварів Дрогобичі. Висота головної красуні міста становить 22 метри. Її засвітили у переддень святого Миколая.

Новорічне дерево змонтували не на площі Ринок, як було в попередні роки, а біля Народного дому імені Івана Франка. 

Як повідомили у Дрогобицькій міській раді, згідно з електронним опитуванням, 37% містян були категорично проти встановлення ялинки у час повномасштабної війни Росії проти України, а 42% — висловились проти ялинки на центральній площі, де відбуваються зустрічі загиблих Героїв. Тож альтернативним місцем обрали площу біля Народного дому. 

Такий вигляд мала ялинка у Дрогобичі напередодні 2023 року.

Львів

Хвойне дерево подарувало місту підприємство «Світанок». Ялинка росла на теплотрасі, її коріння почали нищити мережі. Місто не витратило жодних коштів на її встановлення, все робиться виключно силами працівників комунальних підприємств. 

Новорічна ялинка 2023 у Львові.Новорічна ялинка 2023 у Львові. Фото: Valeriia Zimena.

«Коли ми думали чи ставити цього року ялинку, то радились в першу чергу з військовими та психологами. Ялинка – це не просто святкова декорація, а багаторічна традиція. І ми встановлюємо її не на зло комусь чи всупереч, а завдяки тому, що маємо таку можливість і хочемо зберегти хоч частину гарних спогадів наших дітей. Їх і так пограбували, вкрали дитинство у всіх можливих значеннях», — розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Висота ялинки у Львові – 14 метрів. Цього року дерево прикрасив стилізований протитанковий їжак, зроблений на «Львівелектротранс». Вага «прикраси» – 1,3 кілограма, розмір – 1,2 метра. 

Ілюмінацію використали з минулих років. Світитиме вона 5 годин на день з 17 до 22. Година роботи ілюмінацій за потужністю, як одне кип‘ятіння чайника. Якщо немає електрики в центрі, то львівська ялинка теж не світить.  

Такий вигляд мали Різдвяний ярмарок та ялинка у Львові напередодні 2023 року.

Жовква

В Жовква головна новорічна ялинка росте на площі перед замком. Прикрасили його працівники міського виробничого управління житлово-комунального господарства напередодні Різдва.

Новорічна ялинка 2023 у Львові.Новорічна ялинка 2023 у Львові. Фото: Жовківське міське виробниче управління житлово-комунального господарства

Символ 2023 в ідеальному місті цьогоріч прикрасили у жовто-блакитних кольорах. Поруч змонтували різдвяну шопку. 

Трускавець

Цього року у місті-курорті відмовилися від встановлення штучної міської ялинки на майдані Незалежності, натомість змонтували аж два Різдвяні ярмарки, на яких встановили живі ялинки. Перший – відкрили 7 грудня у центрі Трускавця (він став першим Різдвяним ярмарком в Україні, відкритим під час повномасштабного вторгнення Росії). 

Тут встановлена ялинка висотою близько трьох метрів, прикрашена кулями та ілюмінацією. Поруч – Хатинка святого Миколая, сцена та цікаві інсталяції.

Другий Різдвяний ярмарок у Трускавці відкрили у зимовому парку розваг Truskavka Lend. Ялинка тут висока та пухнаста, прикрашена іграшками та вогнями.

Броди

Яинка у місті не штучна, і не зрубана десь у лісі, а жива. Дерево у «серці» Бродів, висотою близько 13 метрів, прикрашають вже третій рік поспіль. Цьогоріч ялинка прикрашена патріотично – жовтими і блакитними кулями. Це одне з найулюбленіших місць фотосесій серед містян. Засвітили новорічне дерево на день Миколая.  

Новорічна ялинка 2023 у Львові.Новорічна ялинка 2023 у Львові. Фото: facebook.com/mrbrody.net.

«Сьогодні, коли сутінки огорнуть місто, на площі Ринок станеться трохи звичайної магії. Засяє центральна ялинка Бродівської громади. Присвітимо шлях до наших домівок Святому Миколаю, адже діти були чемні і заслуговують на подарунки… Згадаємо, як весело і добре було, уявимо, як сяятиме наша країна після перемоги», – розповів міський голова Бродів Анатолій Белей.

За його словами, освітлення на бродівській ялинці дуже енергоощадне і його не вмикають надовго.

Борислав

Місто, де видобувають «чорне золото», відмовилося від ялинки, встановивши на її місці Дідуха.

У Бориславі замість ялинки – Дідух.У Бориславі замість ялинки – Дідух. Фото: boryslavrada.gov.ua.

«Коли в країні війна, і щоденно гинуть мирні люди, українські Захисники, зокрема і Воїни з нашої громади, вважаю, що встановлювати новорічне дерево в центрі це, як мінімум, не доречно. За християнськими традиціями, коли в сім’ї стається непоправне горе, коли помирає близька людина, ялинку в будинку не ставлять. І ми не будемо! Наша громада – як одна велика родина. Обійдемось цьогоріч без святкових вогнів», – розповів міський голова Ігор Яворський.

Поруч із Дідухом на головному майдані Борислава змонтували шопку.

Такий вигляд мала ялинка у Бориславі напередодні 2023 року.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах